Bela pileća čorba / Chicken soup

Za početak ove nedelje spremamo jednu ukusnu, laganu, pileću čorbicu sa povrćem. Uvek dobrodošla u ovim hladnim danima! :)

Sastojci: ( za 4+ osobe)

  • Piletina
  • Jedna manja glavica crnog luka
  • Šargrepa (1-2) i paštrnak (paškanat) (takodje 1-2) sečeni na tanke kolutiće
  • Par listova peršunovog lišća
  • vegeta, biber
  • 2 jaja, 1 šolja slatkog mleka
Priprema:
  1. Oprati piletinu, staviti je u dublju šerpu (ili lonac), naliti vodom i staviti da se kuva.
  2. Kada voda proključa dodati sitno iseckan crni luk, isečenu šargarepu i paštrnak (paškanat).
  3. Kada je meso skuvano i mekano, kao i šargarepa i paštrnak, dodati vegetu i biber (po ukusu).
  4. 2 jaja izlupati, dodati šolju mleka i to sipati u čorbu.
  5. Promešati, pustiti da proključa i poslužiti.
Buon appetito! :)



0 коментара