Paprike punjene junećim mesom, Feta sirom i paradajzom / Beef, Feta cheese and tomato stuffed peppers
* English and Italian translation down below. *
Punjene paprike su sjajan, lagani obrok kako za ručak, tako i za večeru. Mogu se puniti raznim sastojcima: od mesa do povrća, mlečnih proizvoda, sa ili bez preliva i soseva.
Takođe, odličan su izbor za bilo kakve ostatke hrane u frižideru, te koristeći ono što već imate možete napraviti jednostavan, ali zasitan obrok. Pirinač, pasulj, razno meso tipa piletina, kobasice za pikantni ručak u meksčkom stilu ili mleveno, paradajz sos i njemu slični su samo neke od bezbroj ideja sa kojima ih možete puniti, a često su u upotrebi i kus-kus, kinoa i bulgur.
Idealno za letnje dane, ne samo zbog svoje brze pripreme, već i zbog činjenice da pripada onim jelima koje spremate samo u jednoj posudi, a ukoliko želite da jelo učinite zanimljivijim, obogatite ga šarenilom boja tako što ćete koristiti zelene, žute i crvene paprike.
Šta treba da znamo o ovom receptu?
- Umesto mlevenog mesa možete koristiti bilo koju drugu vrstu mesa ili ga izostaviti u potpunosti.
- Paprike možete spremati u rerni ili u tiganju.
- Umesto kolutova svežeg paradajza možete upotrebiti sos.
- Za nešto slađi ukus koristite crvene ili žuto-narandžaste paprike.
- Ukoliko ovaj recept spremate u tiganju, umućena jaja dodajete onda kada su paprike pržene tako što sipate malo smese u svaku polovinu te ih vratite u tiganj na minut-dva.
- Možete koristiti bilo koju vrstu sira.
- Ovo jelo podjednako je dobro kako toplo, tako i hladno.
Serviranje:
Punjene paprike se uglavnom serviraju kao glavno jelo i mogu biti poslužene uz razne dodatke kao što su sezonske salate, pečeni ili pire krompir, ili se, pak, mogu jesti bez priloga, uz dodatak hleba.
Punjene paprike su sjajan, lagani obrok kako za ručak, tako i za večeru. Mogu se puniti raznim sastojcima: od mesa do povrća, mlečnih proizvoda, sa ili bez preliva i soseva.
Takođe, odličan su izbor za bilo kakve ostatke hrane u frižideru, te koristeći ono što već imate možete napraviti jednostavan, ali zasitan obrok. Pirinač, pasulj, razno meso tipa piletina, kobasice za pikantni ručak u meksčkom stilu ili mleveno, paradajz sos i njemu slični su samo neke od bezbroj ideja sa kojima ih možete puniti, a često su u upotrebi i kus-kus, kinoa i bulgur.
Idealno za letnje dane, ne samo zbog svoje brze pripreme, već i zbog činjenice da pripada onim jelima koje spremate samo u jednoj posudi, a ukoliko želite da jelo učinite zanimljivijim, obogatite ga šarenilom boja tako što ćete koristiti zelene, žute i crvene paprike.
Šta treba da znamo o ovom receptu?
- Umesto mlevenog mesa možete koristiti bilo koju drugu vrstu mesa ili ga izostaviti u potpunosti.
- Paprike možete spremati u rerni ili u tiganju.
- Umesto kolutova svežeg paradajza možete upotrebiti sos.
- Za nešto slađi ukus koristite crvene ili žuto-narandžaste paprike.
- Ukoliko ovaj recept spremate u tiganju, umućena jaja dodajete onda kada su paprike pržene tako što sipate malo smese u svaku polovinu te ih vratite u tiganj na minut-dva.
- Možete koristiti bilo koju vrstu sira.
- Ovo jelo podjednako je dobro kako toplo, tako i hladno.
Serviranje:
Punjene paprike se uglavnom serviraju kao glavno jelo i mogu biti poslužene uz razne dodatke kao što su sezonske salate, pečeni ili pire krompir, ili se, pak, mogu jesti bez priloga, uz dodatak hleba.
Vreme spremanja: 1h | Jednostavno
SASTOJCI:
Paprike babure, po izboru ( 5 paprika)
150-200 gr. mlevenog mesa
1-2 paradajza
2 jaja
Sir po izboru
So, biber, origano
PRIPREMA:
- Paprike babure oprati i svaku papriku iseći na pola. Ispržiti ih u zagrejanom tiganju ili ih ispeći u zagrejanoj rerni na 200°C.
- Jaja umutiti, posoliti i pobiberiti po potrebi i preliti po gotovim paprikama, a zatim ih vratiti u tiganj ili u rernu na još minut-dva.
- Mleveno meso ispržiti, paradajz oprati i iseći, sir narendati, a zatim napuniti paprike. Posuti origanom i poslužiti.
Buon appetito!
ENG: Total time: 1h | Easy
INGREDIENTS:
Bell peppers, optional (5 peppers)
150-200 gr. minced meat
1-2 tomatoes
2 eggs
Cheese of choice
Salt, pepper, oregano
PREPARATION:
- Wash the bell peppers and cut each pepper in half. Fry them or bake them in a preheated oven at 200°C.
- Whisk the eggs, season with salt and pepper if needed and sprinkle on fried / baked peppers, and then bring them back to the pan or return them into the oven for another minute or two.
- Fry the meat, wash the tomatoes and cut them into rings, grate the cheese and then fill the peppers. Sprinkle with oregano and serve.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h | Facile
INGREDIENTI:
Peperoni (5 peperoni)
150-200 gr. di carne macinata
1-2 pomodori
2 uova
Formaggio a vosta scelta
Sale, pepe, origano
PREPARAZIONE:
- Lavate i peperoni e tagliateli a metà. Friggerli o cuocerli in forno preriscaldato a 200°C.
- Sbattere le uova, condire con sale e pepe se necessario e cospargere i peperoni fritti / cotti, e poi riportarli nella padella o rimetterli in forno per un altro minuto o due.
- Friggere la carne, lavare i pomodori e tagliarli a rondelle, grattugiare il formaggio e poi riempire i peperoni. Cospargere con origano e servire.
Buon appetito!
0 коментара