Karamel puding sa čokoladom / Caramel pudding drizzled with chocolate

* English and Italian translation down below. *

Jednostavna poslastica koju svako može da spremi, idealno osveženje za letnje dane.
Varijacija na ovaj desert je puno i svako može da ih prilagodi svom ukusu.
Od ove količine dobije se oko 3-4 deserta.




Vreme spremanja: 1h | Jednostavno

SASTOJCI:
Kesica pudinga od karamele
300 ml. mleka
3 kašike šećera 
100 gr. mlečne čokolade
200 ml. pavlake za mućenje 


PRIPREMA:
  1. Puding skuvati prema uputstvu ( umesto 500 ml. mleka staviti 300 ml.). Sipati ga u činije ili u kalup, te ostaviti u frižider da se ohladi. 
  2. Zagrejati 1/2 pavlake za mućenje ( 100 ml.)i u njoj otopti 100 gr. čokolade. Ostatak pavlake umutiti. 
  3. Preliti preko pudinga i dekorisati ostatkom šlaga.

Buon appetito!




ENG: Total time: 1h | Easy

INGREDIENTS:
1 instant caramel pudding
300 ml. milk
3 Tbsp sugar
100 gr. milk chocolate
200 ml. whipped cream

PREPARATION:
  1. Cook the pudding according to the instructions ( cook in 300 ml. of milk). Let it cool in the fridge.
  2. Heat 1/2 whippped cream ( 100 ml.) and melt 100 gr. of chocolate in it. Use the rest of whipped cream for decoration.
  3. Pour the chocolate over the pudding and decorate with the rest of whipped cream.

Buon appetito!






IT: Tempo totale: 1h | Facile 

INGREDIENTI:
1 budino al caramello istantaneo
300 ml. latte
3 cucchiai di zucchero
100 gr. latte al cioccolato
200 ml. panna montata

PREPARAZIONE:
  1. Cuocere il budino secondo le istruzioni (cuocere in 300 ml di latte). Lascialo raffreddare in frigo.
  2. Scaldare 1/2 panna montata (100 ml.) E sciogliere 100 gr. di cioccolato. Usa il resto della panna montata per la decorazione.
  3. Versare il cioccolato sul budino e decorare con il resto della panna montata.
Buon appetito!

0 коментара