Najjednostavnija salata od krastavaca / Easy cucumber salad
* English and Italian translation down below. *
Ova jednostavna salata od krastavaca je pravi favorit kada su u pitanju letnje salate.
Tanko sečeni, hrskavi listići krastavca začinjeni aromatičnom mirođijom i svežim origanom, preliveni vinskim sirćetom i maslinovim uljem čine ovaj klasik osvežavajućim obrokom uz lagani letnji ručak ili večeru.
Vreme spremanja: 1h | Jednostavno
Salt
Olive oil
Wine vinegar or 1/2 lemon juice
Dill, oregano
PREPARATION:
Ova jednostavna salata od krastavaca je pravi favorit kada su u pitanju letnje salate.
Tanko sečeni, hrskavi listići krastavca začinjeni aromatičnom mirođijom i svežim origanom, preliveni vinskim sirćetom i maslinovim uljem čine ovaj klasik osvežavajućim obrokom uz lagani letnji ručak ili večeru.
Vreme spremanja: 1h | Jednostavno
SASTOJCI:
2-3 krastavaca, količina je po izboru
So
Maslinovo ulje
Vinsko sirće ili sok od 1/2 limuna
Mirođija, origano
PRIPREMA:
- Krastavce oprati, iseći na kolutove ili trake.
- Posoliti po ukusu, a zatim začiniti maslinovim uljem i sirćetom ili limunovim sokom.
- Posuti mirođijom i origanom, po želji.
Buon appetito!
ENG: Total time: 1h | Easy
INGREDIENTS:
2-3 cucumbers, optionalSalt
Olive oil
Wine vinegar or 1/2 lemon juice
Dill, oregano
PREPARATION:
- Wash the cucumbers and cut them onto rings or stripes.
- Season with salt, olive oil and vinegar or lemon juice.
- Sprinkle with dill and oregano, as desired.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h | Facile
INGREDIENTI:
2-3 cetrioli
Sale
Olio d'oliva
Aceto di vino o 1/2 succo di limone
Aneto, origano
PREPARAZIONE:
- Lavare i cetrioli e tagliarli.
- Condire con sale, olio d'oliva e aceto o succo di limone.
- Cospargere con aneto e origano, a piacere.
Buon appetito!
0 коментара