Čokoladni prevrnuti mafini sa punjenjem od marmelade od šipurka i jabuke / Chocolate turned off muffins with rose hip and apple marmelade

* English and Italian translation down below. *


Ovi slatki, mali, čokoladni mafini su izueztno kremasti i lagani, prefinog ukusa koji podseca na jesen, brzo i lako se spremaju, i nestaju za tili čas.

Svoju sunđerastu teksturu ne gube ni nakon dan ili dva, no od ove količine ispadne oko 9 mafina, te ako želite više, napravite duplu smesu.

Idealan za sve generacije, kako za kućnu atmosferu, tako i za piknike ili užinu. ☺



Vreme spremanja: 1h | Jednostavno

INGREDIENTS: 

Za testo:

3 žumanca
5 kašika šećera
100 ml. ulja
7 kašika mleka
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
7 kašika brašna
1 i po do 2 kašike kakao-a

Za fil:

Marmelada od šipurka i jabuke

Za preliv:

150 gr. čokolade
200 ml. slatke pavlake za mućenje

Za dekoraciju:

Komadići mandarine


PRIPREMA:

  1. Rernu zagrejati na 180C.
  2. Žumanca umutiti penasto sa šećerom,
  3. dok ne počnete da dobijate gustu smesu.
  4. Dodati ulje, malo po malo, muteći mikserom, dok smesa ne postane kremasta i ujednačena, nešto nalik umućenom puteru.
  5. Dodati mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i zatim kakao. Dobro umutiti.
  6. Sipati kašiku smese u podmazan kalup za mafine, dodati malu kašičicu marmelade u smesu, a zatim sipati još oko 2 kašike testa. Ponoviti postupak za sve modlice, dok ne potrošite testo.
  7. Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 10-12 minuta.
  8. Za preliv, pavlaku podeliti na pola: jednu polovinu umutiti u šlag, a u drugu polovinu istopiti 100 gr. čokolade. Preostalih 50-ak gr. iskoristiti za dekoraciju.
  9. Kada su mafini gotovi, pustiti ih da se ohlade par minuta, pa ih prevrnuti iz kalupa. Preliti ih otopljenom čokoladom, dekorisati umućenom pavlakom, posuti čokoladom i dodati komadiće mandarine.
  10. Servirati uz šolju kafe ili kapućina.

Buon appetito!




ENG: Total time: 1h | Easy

INGREDIENTS:

For the batter:

3 egg yolks
5 Tbsp of sugar
100 ml. oil
7 Tbsp. milk
1 vanilla sugar
1/2 sachet baking powder
7 Tbsp flour
1 and a half or 2 Tbsp cocoa powder


For the filling:

Rose hip and apple marmalade


For the dressing:

150 gr. chocolate 200 m1. cream


For the decoration:

Small pieces of mandarin



PREPARATION:

  1. Preheat the oven to 180C.
  2. Whisk the egg yolks with sugar until you start to get a thick mixture.
  3. Add oil, part by part, mixing with an electric mixer, until the mixture becomes creamy, sort of like a mixed butter.
  4. Add milk, vanilla sugar, baking powder, flour and then cocoa powder. Mix everything well.
  5. Pour a spoonful of batter into oiled muffin molds, add a teaspoon of marmalade in the mixture, and then pour another 2 teaspoons of the dough. Repeat the procedure for all modules until you spend the dough.
  6. Bake in a heated oven at 180C for 10-12 minutes.
  7. For the dressing, distribute the sour cream in half: one half to whisk into the whipped cream, and in the other half melt 100 gr. chocolate. The remaining 50-odd gr. use for decoration.
  8. When the malia is finished, let them cool for a few minutes, then roll them up from the mold. Sprinkle with melted chocolate, decorate with a sour cream, sprinkle With chocolate and add pieces of mandarin.
  9. Serving with a cup of coffee or a cappuccino.


Buon appetito!



IT: Tempo totale: 1h | Facile 

INGREDIENTI:

Per i muffin:

3 tuorli
5 cucchiai di zucchero
100 ml. di olio
7 cucchiai di latte
1 zucchero vanigliato
1/2 bustina di lievito in polvere
7 cucchiai di farina
1 cucchiaio e mezzo o 2 cucchiai di cacao in polvere

Per il riempimento:

Marmellata di rosa canina e mele

Altro:

150 gr. di cioccolato

200 ml. di crema


Per la decorazione:

Piccoli pezzi di mandarino


PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 180°C.
  2. Sbattere i tuorli con lo zucchero.
  3. Aggiungere l'olio, mescolando con un miscelatore elettrico, fino a quando la miscela diventa cremosa.
  4. Aggiungere il latte, lo zucchero vanigliato, il lievito, la farina e il cacao in polvere. Mescolare tutto bene.
  5. Versare un cucchiaio della miscela in uno stampo per muffin oleato, aggiungere un cucchiaino di marmellata nella miscela, quindi versare di nuovo la miscela ( 2 cucchiaini ).
  6. Cuocere in forno preriscaldato a 180°C per 10-12 minuti.
  7. Dividere la panna a metà, in due ciotole: nella prima montare la panna, e nell'altra metà sciogliere 100 gr. di cioccolato. Il resto di 50 gr. circa usare per la decorazione.
  8. Quando i muffin sono pronti , lasciarli raffreddare per alcuni minuti, quindi portarli fuori dallo stampo. Versare il cioccolato fuso, decorare con la pana montata, cospargere con cioccolato grattugiato e aggiungere i pezzi di mandarino.
  9. Servire con una tazza di caffè.
Buon appetito!

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