Špagete sa sosom od paradajza i mlevenim mesom / Tomato sauce spaghetti's

* English and Italian translation down below. *


Jesen je već uveliko počela, a uz nju nam stižu i novi recepti sa voćem i povrćem u sezoni. Danas nam se pridružuje recept za jedan veoma ukusan i brz ručak ( ili večeru ), gotov za svega 20-ak minuta, obrok koji je svima već uveliko poznat i često se sprema, naročito za ljubitelje testenina i italijanske kuhinje, a to su: špagete sa sosom od paradajza i mlevenog mesa.

Uživajte u ovom klasičnom receptu, kao i u početku nove radne nedelje.☺


Vreme spremanja: 20 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:

250 - 300 gr. špageta
300 gr. mlevenog mesa, po izboru
1 glavica crnog luka, srednje veličine
300 ml. sosa od pardajza
So, biber, origano, Parmezan


PRIPREMA:

  1. Špagete skuvati u slanoj vodi, prema uputstvu.
  2. Očistiti crni luk, oprati i iseckati. Staviti ga u tiganj i pržiti na malo ulja.
  3. Kada luk postane stalklast, dodati mu oprano i oceđeno mleveno meso, dodati začine po ukusu. Kada je meso prženo, dodati mu sos od paradajza.
  4. Kada je testenina gotova, procediti je, isprati hladnom vodom i umešati je u sos i mleveno meso.
  5. Dodati Parmezan. Služiti toplo.


Buon appetito!



ENG: Total time: 20 minutes | Easy

INGREDIENTS:

250 - 300 gr. spaghetti
300 gr. minced meat, by choice
1 medium size onion
300 ml. tomato sauce
Salt, pepper, oregano, Parmesan cheese


PREPARATION:

  1. Cook the spaghetti in a salted water, according to the instructions.
  2. Clean the onion, wash and chop it. Put it in a pan and fry on a little oil.
  3. When the onion softens, add minced meat and spices to taste. When the meat is fried, add tomato sauce to it.
  4. When the pasta is ready, drain it,  rinse with cold water and mix it with the sauce and minced meat.
  5. Add Parmesan cheese. Serve warm.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 20 minuti | Facile

INGREDIENTI:

250 - 300 gr. di spaghetti
300 gr. di carne macinata
1 cipolla di medie dimensioni
300 ml. di salsa di pomodoro
Sale, pepe, origano, parmigiano grattugiato


PREPARAZIONE:

  1. Cuocere gli spaghetti in acqua salata, seguendo le istruzioni.
  2. Pulire la cipolla, lavare e tagliare. Mettere in una padella e friggere con un po 'd'olio.
  3. Quando la cipolla si ammorbidisce, aggiungere carne macinata e spezie a piacere. Quando la carne è pronta, aggiungere la salsa di pomodoro.
  4. Quando la pasta è pronta, scolarla, lavarla con acqua fredda e mescolare con la salsa e la carne macinata.
  5. Aggiungere il Parmigiano grattugiato. Servire caldo. 
Buon appetito!

0 коментара