Špagete sa sosom od paradajza i mlevenim mesom / Tomato sauce spaghetti's
* English and Italian translation down below. *
Jesen je već uveliko počela, a uz nju nam stižu i novi recepti sa voćem i povrćem u sezoni. Danas nam se pridružuje recept za jedan veoma ukusan i brz ručak ( ili večeru ), gotov za svega 20-ak minuta, obrok koji je svima već uveliko poznat i često se sprema, naročito za ljubitelje testenina i italijanske kuhinje, a to su: špagete sa sosom od paradajza i mlevenog mesa.
Uživajte u ovom klasičnom receptu, kao i u početku nove radne nedelje.☺
Jesen je već uveliko počela, a uz nju nam stižu i novi recepti sa voćem i povrćem u sezoni. Danas nam se pridružuje recept za jedan veoma ukusan i brz ručak ( ili večeru ), gotov za svega 20-ak minuta, obrok koji je svima već uveliko poznat i često se sprema, naročito za ljubitelje testenina i italijanske kuhinje, a to su: špagete sa sosom od paradajza i mlevenog mesa.
Uživajte u ovom klasičnom receptu, kao i u početku nove radne nedelje.☺
Vreme spremanja: 20 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
250 - 300 gr. špageta
300 gr. mlevenog mesa, po izboru
1 glavica crnog luka, srednje veličine
300 ml. sosa od pardajza
So, biber, origano, Parmezan
PRIPREMA:
- Špagete skuvati u slanoj vodi, prema uputstvu.
- Očistiti crni luk, oprati i iseckati. Staviti ga u tiganj i pržiti na malo ulja.
- Kada luk postane stalklast, dodati mu oprano i oceđeno mleveno meso, dodati začine po ukusu. Kada je meso prženo, dodati mu sos od paradajza.
- Kada je testenina gotova, procediti je, isprati hladnom vodom i umešati je u sos i mleveno meso.
- Dodati Parmezan. Služiti toplo.
Buon appetito!
ENG: Total time: 20 minutes | Easy
INGREDIENTS:
250 - 300 gr. spaghetti
300 gr. minced meat, by choice
1 medium size onion
300 ml. tomato sauce
Salt, pepper, oregano, Parmesan cheese
PREPARATION:
- Cook the spaghetti in a salted water, according to the instructions.
- Clean the onion, wash and chop it. Put it in a pan and fry on a little oil.
- When the onion softens, add minced meat and spices to taste. When the meat is fried, add tomato sauce to it.
- When the pasta is ready, drain it, rinse with cold water and mix it with the sauce and minced meat.
- Add Parmesan cheese. Serve warm.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 20 minuti | Facile
INGREDIENTI:
250 - 300 gr. di spaghetti
300 gr. di carne macinata
1 cipolla di medie dimensioni
300 ml. di salsa di pomodoro
Sale, pepe, origano, parmigiano grattugiato
PREPARAZIONE:
- Cuocere gli spaghetti in acqua salata, seguendo le istruzioni.
- Pulire la cipolla, lavare e tagliare. Mettere in una padella e friggere con un po 'd'olio.
- Quando la cipolla si ammorbidisce, aggiungere carne macinata e spezie a piacere. Quando la carne è pronta, aggiungere la salsa di pomodoro.
- Quando la pasta è pronta, scolarla, lavarla con acqua fredda e mescolare con la salsa e la carne macinata.
- Aggiungere il Parmigiano grattugiato. Servire caldo.
Buon appetito!
0 коментара