Bela Rozen torta / White Rosen layer cake

* English and Italian translation down below. *

Dugo nismo imali tortu na blogu. ☺

Napolju je već toplije, stiže proleće. Ovaj mart mesec je prilično kišovit, malo-malo pa kiša. Očekujemo toplinu i sunčeve zrake, a do tad hajde da pogledamo šta to imamo ovde. 
Rozen torta je uvek pravi hit. Klasična, kremasta i ukusna. Pravi se za tili čas i pripada tortama koje nije potrebno peći. Neodoljivog ukusa vanile i čokolade. Jedna od onih torti koju jedete sa uživanjem. Vrlo je nežna, te se jako lepo uklapa u bilo kakve vrste proslava. Njen naziv joj, morate priznati, baš pristaje. 
Imala sam neiskorišćene, neotpakovane rozen kore, te su konačno i one dobile svoju svrhu. 
Recept za ovu tortu nije nešto što već ne postoji. Verovatno ste je već jeli ili makar čuli za nju. Ako pak niste imali priliku da se sretnete sa njenim divnim ukusom, ispod ovog teksta ( i njami slika) možete pročitati potrebne sastojke i način pripreme. 

Zaista je lagana i sočna, sa dobrim balansom vanile i čokolade u kojem ćete zaisgurno uživati. 

Vreme spremanja: 1h | Srednje zahtevno

SASTOJCI:
1 pakovanje kora za rozen tortu 
2 kesice pudinga od vanile 
1 l. mleka 
100 gr. bele čokolade 
250 gr. margarina 
200 gr. šećera u prahu 
200 gr. mleka u prahu 
5 dcl. hladne kisele ( mineralne) vode 
2 dcl. kisele pavlake 
5 kašika kristal šećera 
2 kašike gustina 
500 gr. šlaga 
+ 300 gr. šlaga i 2 dcl. hladne, obične vode

PRIPREMA:

  1. Od 1l. mleka odvojiti oko 1 dcl, pa u tome razmutiti 2 pudinga od vanile, gustin i 5 kašika šećera. 
  2. Kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno dodavati razmućene sastojke, stalno mešajući, sve dok se ne zgusne. 
  3. Dodati 100 gr. bele cokolade i mešati kako bi se čokolada istopila i sjedinila sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica, jer će u filu biti grudvica.
  4. Umutiti 250 gr. margarina sa 200 gr. šećera u prahu, te dodati 200 gr. mleka u prahu. 
  5. Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohladjeni fil koji smo napravili u koraku br. 1,2 i 3.
  6. Posebno umutiti 500 gr. šlaga sa 3 dl. hladne kisele ( mineralne) vode i na kraju dodati pavlaku.
  7. Filovati kore na sledeći način: kora, fil, šlag, pa opet kora, fil, šlag... 
  8. Umutiti 300 gr. šlaga sa oko 2 dl. obične, hladne vode i dekorisati tortu. 
  9. Tortu dobro ohladiti u frižideru i poslužiti. 

Buon appetito!



ENG: Total time: 1h | Medium 

INGREDIENTS:
1 pack of Rosen crust (10 cru)
2 vanilla puddings
1 l. milk
100 gr. white chocolate
250 gr. margarine
200 gr. icing sugar
200 gr. milk powder
5 dcl. cold mineral water
2 dcl. sour cream
5 tablespoons granulated sugar
2 tablespoons cornstarch
500 gr. whipped cream
+ 300 gr. whipped cream and 2 dcl. cold tap water

PREPARATION:

  1. From 1l. of milk take 1 dcl. and mix with vanilla puddings, cornstarch and 5 tablespoons of sugar.
  2. Boil the rest of the milk. When it boils, reduce the heat and add the vanilla pudding, cornstarch and sugar mixture stirring constantly, until it thickens.
  3. Add 100 gr. of white chocolate and stir until melts and blends with the filling. Let it cool, stirring occasionally.
  4. Whisk 250 gr. of margarine with 200 gr. of powdered sugar and 200 gr. of milk powder.
  5. Mix it well, then gradually add a cooled mixture we created in step. 1, 2 and 3.
  6. In another bowl whisk 500 gr. of whipped cream with 3 dcl. of cold mineral water and finally stir in the sour cream.
  7. Fill the cake as following: Rosen crust, filling, whipped cream, and again crust, filling, whipped cream ...
  8. Mix 300 gr. of whipped cream with about 2 dcl. of plain, cold water and decorate the cake.
  9. Let cool in the fridge and serve.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 1h | Medio

INGREDIENTI:
1 pacchetto di Rosen crosta 
2 budini alla vaniglia
1 l. di latte
100 gr. di cioccolato bianco
250 gr. di margarina
200 gr. di zucchero a velo
200 gr. di latte in polvere
5 dcl. di acqua minerale fredda
2 dcl. di panna acida
5 cucchiai di zucchero semolato
2 cucchiai di amido di mais
500 gr. di panna montata
+ 300 gr. di panna montata e 2 dcl. di acqua fredda 

PREPARAZIONE:

  1. Prendere 1 dcl. di latte e mescolare con 2 budini, amido di mais e 5 cucchiai di zucchero.
  2. Fate bollire il resto di latte. Quando bolle, ridurre il fuoco e aggiungere il composto di budino alla vaniglia, amido di mais e zucchero, continuando a mescolare, fino a quando non si addensa.
  3. Aggiungere 100 gr. di cioccolato bianco e mescolate fino a quando si scioglie e si fonde con il ripieno. Lasciare raffreddare, mescolando ogni tanto.
  4. Frullare 250 gr. di margarina con 200 gr. di zucchero a velo e 200 gr. di latte in polvere.
  5. Mescolare bene e aggiungere la miscela raffreddata di 2 budini, amido, zucchero e cioccolato bianco che abbiamo creato. 
  6. In un'altra ciotola sbattere 500 gr. di panna montata con 3 dcl. di acqua minerale (fredda) e aggiungere la panna acida.
  7. Riempire la torta nel seguente ordine: crosta, riempimento, panna montata, crosta, riempimento, panna montata ...
  8. Mescolare 300 gr. di panna montata con circa 2 dl. di acqua fredda e decorare la torta.
  9. Lasciate raffreddare prima di servire.
Buon appetito!

0 коментара