Pečeni krompir sa povrćem / Roasted potatoes with vegetables
* English and Italian translation down below. *
Dobro jutro. ☺
Današnji recept nema neki specijalni uvod, doduše, nije mu ni potreban, slike govore više od 1.000 reči.
Zapravo, ovi krompirići nisu ni bili u planu za blog, no, kada sam videla konačan rezultat prosto sam morala da napravim par fotografija.
Ne znam za Vas, ali što se mene tiče proleće je najbolji deo godine za spremanje raznovrsnih jela. Mlado povrće je bukvalno sve što Vam treba. Dobar primer za to je današnji recept. Malo krompira, malo paradajza i mladog luka, sveži začini koji ga kompletiraju i na stolu imate lagan ali zasitan obrok.
Sve se sprema u jednom plehu, tako da nema ni puno prljavih sudova. Još jedna pogodnost je ta što je sve gotovo za nepunih sat vremena.
Ovaj obrok može da Vam posluži i kao večera.
Za ovaj ukusan obrok potrebni su Vam: krompir, sveži paradajz, mladi luk, komadi piletine
( opcionalno) i sveži začini: so, biber, origano, peršun i ruzmarin.
Koristeći isti koncept kao i za musaku pretvorili smo ovo jelo u nešto šareno i zanimljivo. Krompir je sočan, lepe zlatne i hrskave korice, mek i puterast u sredini, širokog spektra ukusa zahvaljujući začinima.
Piletina nije neophodna, ali definitivno daje lepu aromu i ukus.
Da bi dopunili ovo jelo možete ga servirati uz sezonsku salatu ili kao prilog ribi.
Dobro jutro. ☺
Današnji recept nema neki specijalni uvod, doduše, nije mu ni potreban, slike govore više od 1.000 reči.
Zapravo, ovi krompirići nisu ni bili u planu za blog, no, kada sam videla konačan rezultat prosto sam morala da napravim par fotografija.
Ne znam za Vas, ali što se mene tiče proleće je najbolji deo godine za spremanje raznovrsnih jela. Mlado povrće je bukvalno sve što Vam treba. Dobar primer za to je današnji recept. Malo krompira, malo paradajza i mladog luka, sveži začini koji ga kompletiraju i na stolu imate lagan ali zasitan obrok.
Sve se sprema u jednom plehu, tako da nema ni puno prljavih sudova. Još jedna pogodnost je ta što je sve gotovo za nepunih sat vremena.
Ovaj obrok može da Vam posluži i kao večera.
Za ovaj ukusan obrok potrebni su Vam: krompir, sveži paradajz, mladi luk, komadi piletine
( opcionalno) i sveži začini: so, biber, origano, peršun i ruzmarin.
Koristeći isti koncept kao i za musaku pretvorili smo ovo jelo u nešto šareno i zanimljivo. Krompir je sočan, lepe zlatne i hrskave korice, mek i puterast u sredini, širokog spektra ukusa zahvaljujući začinima.
Piletina nije neophodna, ali definitivno daje lepu aromu i ukus.
Da bi dopunili ovo jelo možete ga servirati uz sezonsku salatu ili kao prilog ribi.
Vreme spremanja: 45 min-1h | Jednostavno
SASTOJCI:
1-1,5 kg. krompira
2-3 mlada luka
1-2 paradajza srednje veličine
1-2 zelene paprike
Komadići piletine ( pileća prsa), po izboru
So ( Vegeta), mleveni crni biber, sitno seckani peršun, origano i ruzmarin, po ukusu
PRIPREMA:
- Rernu zagrejati na 200°C.
- Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Dodati potrebne začine, po ukusu i dobro izmešati.
- Mladi luk, papriku i paradajz oprati i iseckati.
- Piletinu oprati i iseckati na sitne kockice.
- Tepsiju podmazati uljem, krompir ređati kao za musaku.
- Preko krompira ređati meso, mladi luk, paradajz i papriku, te završiti slojem krompira.
- Peći oko 1h, tj. dok krompir ne bude mekan i dok ne dobije zlatnu koricu. Servirati uz salatu kao glavno jelo ili kao prilog ribi.
Buon appetito!
ENG: Total time: 45 min-1h | Easy
INGREDIENTS:
1-1.5 kg. potato
2-3 spring onions
1-2 medium sized tomatoes
1-2 green peppers
Chicken (chicken breast), optionally
Salt, ground black pepper, finely chopped parsley, oregano and rosemary, to taste
PREPARATION:
- Preheat the oven to 200°C.
- Peel the potatoes, wash them and cut into slices. Add the spices to taste and stir well.
- Wash onions, peppers and tomatoes and chop them.
- Wash the chicken and cut into small cubes.
- Spread the oil over baking pan and arrange potatoes as you would when making moussaka.
- Over the meat arrange onions, tomatoes and peppers, and finish with a layer of potatoes.
- Bake for about 1 hour, or until the potatoes are soft and you get that nice, golden crust. Serve with a salad as a main course or as a side dish.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 45 minuti-1h | Facile
INGREDIENTI:
1-1,5 kg. di patate
2-3 cipollotti
1-2 pomodori di media grandezza
1-2 peperoni verdi
Pollo (petto di pollo), opzionale
Sale, pepe, prezzemolo tritato, origano e rosmarino
PREPARAZIONE:
- Preriscaldare il forno a 200°C.
- Sbucciare le patate, lavarle e tagliare a fettine sottili. Aggiungere le spezie a piacere e mescolate bene.
- Lavare le cipolle, peperoni e pomodori e tritarli.
- Lavare il pollo e tagliarlo a cubetti.
- Prendete una teglia da forno e foderate il suo fondo cospargendolo con le patate.
- Al di sopra mettete le cipolle, pomodori e peperoni, e terminare con uno strato di patate.
- Infornare per circa 1 ora, o fino a quando le patate sono morbide e si ottiene una bella crosta dorata. Servire come un piatto principale con una insalata o come contorno.
Buon appetito!
0 коментара