Pečena rebarca u vinu / Roasted pork ribs
Svinjska rebarca su obrok koji se, moram priznati, ne nalazi tako često na našem meniju. No, s obzirom da nam se uskršnji praznici bliže, evo još jedne fine ideje ukoliko ste u potrazi za glavnim jelom koje će se ove godine naći na Vašoj trpezi. ☺
Svinjska rebarca možete spremiti na različite načine. No, iako se često spremaju sa raznim prelivima ( kao na primer bbq), mi ih najviše volimo na nešto klasičniji način - u vinu i aromatičnim začinima koji im daju izuzetan ukus.
Ovako pripremljena rebarca su izuzetno sočna, mirisna i puna ukusa.
Bilo da imate goste ili ste u društvu porodice i prijatelja, uživaćete u čulima mirisa i ukusa ovog jednostavnog obroka.
Jedno je sigurno: pobrinite se da imate dosta salveta pri ruci. Trebaće Vam.
Garnirajte ih uz sezonske mlade krompiriće i Vašu omiljenu salatu.
Vreme spremanja: 1h i 30 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
1 kg. svinjskih rebara
1-2 čena belog luka
100 ml. vina
100 ml. vode
1-2 suve paprike ili čili papričice
So, biber, ulje, ruzmarin
PRIPREMA:
- Zagrejati rernu na 200°C.
- Svinjska rebra iseći na komade željene veličine, posoliti i pobiberiti.
- Rebra, beli luk i suve paprike staviti u pleh za pečenje prethodno obložen pek papirom.
- Preliti vinom i vodom, dodati kašiku-dve ulja i posuti ruzmarinom. Peći oko 1h i 30 minuta, tj. dok meso ne bude mekano i dok ne dobije zlatnu boju. Po potrebi meso okrenuti.
- Poslužiti uz mlade pečene krompiriće ili pire i Vašu omiljenu salatu.
Buon appetito!
ENG: Total time: 1h and 30 minutes | Easy
INGREDIENTS:
1 kg. pork ribs
1-2 garlic cloves
100 ml. wine
100 ml. water
1-2 dry peppers or chilli peppers
Salt, pepper, oil, rosemary
PREPARATION:
- Preheat oven to 200°C.
- Cut pork ribs cut into desired size pieces, then add salt and pepper.
- Put the ribs, garlic and dried peppers in a baking tray previously covered with parchment paper.
- Pour the wine and water, add a tablespoon or two of oil, and sprinkle with rosemary. Bake for about 1 hour and 30 minutes, or until the meat is tender and has that nice, golden color. If necessary, turn over the meat.
- Serve with young roasted potatoes and your favorite salad.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h e 30 minuti | Facile
INGREDIENTI:
1 kg. di maiale costine
1-2 spicchi d'aglio
100 ml. di vino
100 ml. di acqua
1-2 peperoni secche o peperoncino
Sale, pepe, olio, rosmarino
PREPARAZIONE:
- Preriscaldare il forno a 200°C.
- Dividete le costole di maiale, quindi condite con sale e pepe.
- Mettere le costole, aglio e peperoni secchi in una teglia da forno.
- Versare il vino e acqua, aggiungere un cucchiaio o due di olio, e cospargere con rosmarino. Infornare per circa 1 ora e 30 minuti, o fino a quando la carne è tenera e ha quel bel colore dorato. Se necessario, girare la carne.
- Servire con i patate arrosto e la vostra insalata preferita.
Buon appetito!
0 коментара