Pečena rebarca u vinu / Roasted pork ribs

Svinjska rebarca su obrok koji se, moram priznati, ne nalazi tako često na našem meniju. No, s obzirom da nam se uskršnji praznici bliže, evo još jedne fine ideje ukoliko ste u potrazi za glavnim jelom koje će se ove godine naći na Vašoj trpezi. ☺

Svinjska rebarca možete spremiti na različite načine. No, iako se često spremaju sa raznim prelivima ( kao na primer bbq), mi ih najviše volimo na nešto klasičniji način - u vinu i aromatičnim začinima koji im daju izuzetan ukus.
Ovako pripremljena rebarca su izuzetno sočna, mirisna i puna ukusa.
Bilo da imate goste ili ste u društvu porodice i prijatelja, uživaćete u čulima mirisa i ukusa ovog jednostavnog obroka.
Jedno je sigurno: pobrinite se da imate dosta salveta pri ruci. Trebaće Vam.
Garnirajte ih uz sezonske mlade krompiriće i Vašu omiljenu salatu.

Vreme spremanja: 1h i 30 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
1 kg. svinjskih rebara
1-2 čena belog luka 
100 ml. vina 
100 ml. vode
1-2 suve paprike ili čili papričice 
So, biber, ulje, ruzmarin

PRIPREMA:
  1. Zagrejati rernu na 200°C.
  2. Svinjska rebra iseći na komade željene veličine, posoliti i pobiberiti.
  3. Rebra, beli luk i suve paprike staviti u pleh za pečenje prethodno obložen pek papirom. 
  4. Preliti vinom i vodom, dodati kašiku-dve ulja i posuti ruzmarinom. Peći oko 1h i 30 minuta, tj. dok meso ne bude mekano i dok ne dobije zlatnu boju. Po potrebi meso okrenuti. 
  5. Poslužiti uz mlade pečene krompiriće ili pire i Vašu omiljenu salatu.
Buon appetito!



ENG: Total time: 1h and 30 minutes | Easy

INGREDIENTS:
1 kg. pork ribs
1-2 garlic cloves 
100 ml. wine 
100 ml. water 
1-2 dry peppers or chilli peppers 
Salt, pepper, oil, rosemary

PREPARATION:
  1. Preheat oven to 200°C.
  2. Cut pork ribs cut into desired size pieces, then add salt and pepper.
  3. Put the ribs, garlic and dried peppers in a baking tray previously covered with parchment paper.
  4. Pour the wine and water, add a tablespoon or two of oil, and sprinkle with rosemary. Bake for about 1 hour and 30 minutes, or until the meat is tender and has that nice, golden color. If necessary, turn over the meat.
  5. Serve with young roasted potatoes and your favorite salad.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 1h e 30 minuti | Facile

INGREDIENTI:
1 kg. di maiale costine
1-2 spicchi d'aglio
100 ml. di vino
100 ml. di acqua
1-2 peperoni secche o peperoncino
Sale, pepe, olio, rosmarino

PREPARAZIONE:
  1. Preriscaldare il forno a 200°C.
  2. Dividete le costole di maiale, quindi condite con sale e pepe.
  3. Mettere le costole, aglio e peperoni secchi in una teglia da forno.
  4. Versare il vino e acqua, aggiungere un cucchiaio o due di olio, e cospargere con rosmarino. Infornare per circa 1 ora e 30 minuti, o fino a quando la carne è tenera e ha quel bel colore dorato. Se necessario, girare la carne.
  5. Servire con i patate arrosto e la vostra insalata preferita.
Buon appetito!

0 коментара