Krompir salata sa blitvom / Swiss chard potato salad

Krompir salata nije naš novi gost na blogu. ☺

Ovo je njeno treće pojavljivanje. Prvi put smo je videli kao " Krompir salatu ", zatim kao " Krompir salatu sa lignjama ", sada nam se vraća u prolećnom izdanju, a društvo joj pravi, rame uz rame - blitva. Naravno, krompir salata nije krompir salata bez dodatka ribe, te su tu našli i riblji štapići.
Lagano jelo koje možete spremiti za svega sat vremena. Veoma osvežavajuća.
Bez obzira na mali broj sastojaka, ova salata je prepuna ukusa.
Vrlo lako se adaptira u zavisnosti od toga šta imate pri ruci, stoga slobodno budite kreativni.
Ova salatica je još i bolja ako koristite sveže sastojke.
Ovako pripremljena salata odlično pristaje kako mesu, tako i ribi.

Vreme spremanja: 1h | Jednostavno

SASTOJCI:
500 gr. blitve
700 gr. krompira
2-3 čena belog luka
Maslinovo ulje
So, biber

PRIPREMA:
  1. Krompir očistiti, oprati i iseći ga na kockice ili kriške. Staviti ga u dublju šerpu, naliti vodu, malo posoliti i staviti da se kuva na srednje jakoj vatri.
  2. Blitvu oprati i odstraniti joj tvrde delove stabljike. U šerpu sipati vodu, staviti da vodu na šporet da se kuva i kada voda provri postepeno dodavati blitvu i obariti je par minuta, dok ne omekša.
  3. Kada je blitva gotova, izvaditi je i ostaviti da se procedi. Iseckati je.
  4. Sitno iseckati beli luk.
  5. Kada je krompir gotov, procediti vodu. Izručiti ga u činiju ili veći tanjir, dodati iseckanu blitvu, zatim sitno seckani beli luk, so i biber po ukusu i malo maslinovog ulja. Dobro promešati i poslužiti.
Buon appetito!



ENG: Total time: 1h | Easy

INGREDIENTS:
500 gr. swiss chard
700 gr. potatoes
2-3 garlic cloves
Olive oil
Salt, pepper

PREPARATION:
  1. Peal the potatoes, wash them and cut it into cubes or slices. Put them in a deeper pot, add water, a little salt and let it cook on a medium heat.
  2. Wash the swiss chard and remove the bottom parts of her stem. In a saucepan pour water and bring to boil, then gradually add the chard and steam /cook for few minutes, until tender.
  3. When the chard soft, remove it from the stove, let it cool for a few minutes and chop it.
  4. Chop the garlic cloves.
  5. When the potatoes are done, drain the water. Put them into a bowl or larger plate, add the chopped chard, then finely chopped garlic, salt and pepper to taste and a little bit of olive oil. Stir well and serve.
Buon appetito!



IT: Tempo totale: 1h | Facile

INGREDIENTI:
500 gr. di bietole
700 gr. di patate
2-3 spicchi d'aglio
Olio d'oliva
Sale pepe

PREPARAZIONE:
  1. Pelare le patate, lavatele e tagliatele a tocchetti. Mettetele in una pentola, aggiungere l'acqua, un po 'di sale e lasciate cuocere a fuoco medio. Quando saranno cotte, scolatele e tenetele da parte.
  2. Pulite e lavate le bietole. Tagliate le coste delle bietole e tirare per eliminare i filamenti fino alla foglia. Lessatele in abbondante acqua leggermente salata. Poi scolatele e fatele sgocciolare.
  3. Tritate gli spicchi d'aglio.
  4. Unire le patate e la bietole.
  5. Condire con sale e pepe a piacere e un po' di olio d'oliva e aggiungere l'aglio tritato. Mescolare bene e servire.
Buon appetito!

0 коментара