Kuglof sa suvim i kandiranim voćem / Bundt cake with dried and candied fruit

Današnji divni i mirisni recept koji zaista krasi trpezu je kombinacija mekog i sočnog testa, suvog grožđa, ruma i kandiranog ananasa. ☺

Prvo i prvo, poželećemo srdačnu dobrodošlicu početku novog meseca. Maj mesec je uvek onaj lepi prelaz između već kasnog proleća i ranog početka leta. Topli dani su pred nama, a leto je sve bliže.
Kuglof je jedan od najstarijih kolača koji se može praviti na bezbroj načina, a u okviru svoje poznate forme u prošlosti je krasio trpeze isključivo privilegovane vlastele i naravno kraljevske trpeze. Možete ga jesti za doručak, ručak ili večeru, uz šolju kafe ili čaja, uz mleko ili pak času vina.
Aromatični kuglof od suvog i kandiranog voća sa blagim citrusnim notama je jednostavna domaća poslastica napravljena od još jednostavnijih sastojaka. Rustičnog izgleda, vratiće većinu Vas u period detinjstva.

Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
3 jaja
120-150 gr. šećera
1 dcl. ulja
1 dcl. tople vode
1/2 praška za pecivo
1 vanil šećer
1 kašičica ekstrakta ruma
200 gr. brašna
Sok od 1/2 limuna
Suvo grožđe, kandirani ananas, brusnice...
Šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA:

  1. Zagrejati rernu na 180°C.
  2. Odvojiti belanca od žumanaca.
  3. U prvu posudu belanca umutiti u čvrst sneg.
  4. U drugu posudu umutiti žumanca, šećer, vodu, vanil šećer, ekstrakt ruma, prosejano brašno sa praškom za pecivo, limunov sok i ulje. Dodati umućena belanca.
  5. Kalup za kuglof premazati maslacem ili uljem i posuti brašnom kako bi sprečili da Vam se testo zalepi.
  6. Peći u zagrejanoj rerni, između 30 i 40 minuta.
  7. Ostaviti kuglof da se malo ohladi, polako ga izvući iz kalupa i posuti šećerom u prahu, ili dekorisati po želji.
Buon appetito!




ENG: Total time: 45 minutes | Easy

INGREDIENTS:
3 eggs
120-150 gr. sugar
1 dcl. oil
1 dcl. warm water
1/2 baking powder
1 vanilla sugar
1 Tsp rum extract
200 gr. flour
Juice of 1/2 lemon
Raisins, candied pineapple, cranberries ...
Powdered sugar

PREPARATION:

  1. Preheat oven to 180°C.
  2. Separate the egg whites from the yolks.
  3. In the first bowl beat the egg whites.
  4. In a second bowl beat: egg yolk, sugar, water, vanilla sugar, rum extract, sifted flour with baking powder, lemon juice and oil. Add beaten egg whites.
  5. Coat the cake mold with butter or oil and sprinkle with flour to prevent the dough sticking to the pan.
  6. Bake in preheated oven for 30 up to 40 minutes.
  7. Allow the cake to cool, then slowly pull out from the mold and sprinkle with powdered sugar, or decorate as desired.
Buon appetito!




IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile

INGREDIENTI:
3 uova
120-150 gr. di zucchero di canna
1 dcl. di olio di semi
1 dcl. di acqua calda
1/2 di lievito in polvere
1 bustina di vanillina
1 cucchiaino di estratto di rum
200 gr. di farina
Succo di 1/2 limone
Uva passa, ananas candito, mirtilli rossi ...
Zucchero a velo

PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 180°C.
  2. Separare gli albumi dai tuorli.
  3. In una ciotola sbattere gli albumi.
  4. In altra ciotola sbattere: tuorli d'uovo, zucchero, acqua, bustina di vanillina, estratto di rum, farina, il lievito, il succo di limone e l'olio. Aggiungere gli albumi.
  5. Ora imburrate e infarinate uno stampo da ciambella. Versate il composto nello stampo.
  6. Cuocere in forno preriscaldato per 30-40 minuti.
  7. Lasciatelo raffreddare, una volta freddo rovesciatelo per sformarlo e spolverizzate la superficie con lo zucchero a velo.
Buon appetito!

0 коментара