Pita sa tri vrste sira / Phyllo pie with three types of cheese

Pita sa sirom je jelo koje nema potrebe opisivati. Nema potrebe pisati detalje, način pripreme, niti objašnjavati njen ukus. Stoga, uvodni tekst će biti vrlo kratak. ☺

Dakle, danas imamo klasičnu pitu, koja se posve jednostavno sprema, ali sa dodatkom dva sastojka koji su ovu pitu učinili još ukusnijom i bogatijom. Tri vrste vrste sira, tj. tri vrste fila/punjenja i njen neodoljivo slatki trouglasti izgled su ono što je čine drugačijom. Jednostavna i prilagodljiva.
Odlična za doručak, ručak ili večeru.

Vreme spremanja: 40 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
250 gr. kora za pitu
100 gr. Feta sira
100 gr. krem sira
70-100 gr. parmezana
2 jaja
Prstohvat soli
100 ml. mleka ili kisele pavlake
1 kašika ulja

PRIPREMA:

  1. Zagrejati rernu na 200°C.
  2. U činiji umutiti jaja, so, mleko ili kiselu pavlaku i ulje.
  3. U drugoj činiji pomešati sve tri vrste sira.
  4. Prvu koru premazati ovom smesom, na nju staviti drugu koru. Iseći ih na 4 jednaka dela, tako da dobijete 4 kvadrata. Premazati svaki kvadrat sa kašikom-dve smese i na sredinu staviti kašiku do dve sira. Ponoviti postupak za sve kore i ostaviti malo smese ( par kašika)  za premazivanje na kraju.
  5. Ivice kora saviti do sredine, tj. do sira i preklopiti dijagonalno kako biste dobili trougao.
  6. Pleh podmazati uljem ili staviti na papir za pečenje i poređati trouglove. Premazati ih sa ostatkom smese i posuti parmezanom. Po želji, možete dodati i neki drugi začin ili ih posuti susamom.
  7. Peći oko 20-25 min., tj. dok kore ne porumene.

Buon appetito!



ENG: Total time: 40 minutes | Easy

INGREDIENTS:
250 gr. phyllo dough
100 gr. Feta cheese
100 gr. cream cheese
70-100 gr. parmesan cheese
2 eggs
Pinch of salt
100 ml. milk or sour cream
1 tablespoon oil

PREPARATION:

  1. Preheat oven to 200°C.
  2. In the bowl whisk eggs, salt, milk or sour cream, and oil.
  3. In another bowl, mix all three types of cheese.
  4. Spread the first phyllo dough with this mixture, then place another phyllo dough on top of it. Cut them into 4 equal parts, so that you get 4 squares. Spread each square with a spoon or two of the egg mixture and in the middle put the spoon or two of cheese. Repeat the process for all phyllo doughs and leave a little mixture (a few tablespoons) for the end.
  5. Fold the edges of the phyllo doughs to the middle and fold diagonally to get a triangle.
  6. Grease the baking dish with oil or put on a  parchment paper and place the triangles. Coat them with the rest of the egg mixture and sprinkle with Parmesan cheese. If desired, you can add any other seasoning or simply sprinkle them with sesame seeds.
  7. Bake for about 20-25 min., or until they become golden-brown.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 40 minuti | Facile

INGREDIENTI:
250 gr. di pasta fillo
100 gr. di Feta formaggio
100 gr. di crema di formaggio
70-100 gr. di Parmigiano
2 uova
Pizzico di sale
100 ml. di latte o panna acida
1 cucchiaio di olio

PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 200°C.
  2. Sbattere le uova, sale, latte o panna acida e olio in una ciotola.
  3. Mescolate formaggi.
  4. Spalmare la prima pasta fillo con questa miscela, quindi mettere un'altra pasta fillo sopra di prima. Tagliare in 4 parti uguali, in modo da ottenere 4 quadrati. Spalmare ogni quadrato con un cucchiaio o due di miscela e nel centro mettere cucchiaio o due di formaggi. Ripetere il processo per tutte le pasta filo.
  5. Piegare in diagonale per ottenere un triangolo.
  6. Posizionare i triangoli su teglia da forno. Coprite con il resto della miscela di uova e cospargete con il parmigiano. Se desiderate, potete aggiungere qualsiasi altro condimento o semplicemente cospargere con sesamo.
  7. Infornare per circa 20-25 minuti.
Buon appetito!

0 коментара