Pečeni mladi krompirići / Roasted baby potatoes
Mladi pečeni krompirići. Ko im može odoleti? ☺
Tako jednostavni i brzi za napraviti, jedan od omiljenih obroka tokom sezone. Ovako pripremljeni krompirići su prvobitno kuvani, a zatim zapečeni u rerni. Teško je odlučiti šta je lepše: zlatna i hrskava korica, njihov miris ili ukus.
Od začinskog bilja prisutni su listovi svežeg bosiljka i ruzmarin, no, naravno da možete koristiti i druge vrste začina.
Šaka puna neke vrste topljivog sira po Vašem izboru daće ovom jelu bogatiji ukus i kremastu, lepljivu teksturu.
Tako vruće, tek ispečene iz rerne servirali smo ih uz svežu zelenu salatu, paradajz i fenomenalni sos sačinjen od pavlake, pikantnog Mexicana preliva, Feta sira, belog luka u prahu i malo peršuna.
Vreme spremanja: 35-40 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Mladi krompirići
So, biber, ruzmarin, bosiljak
Za sos:
Pavlaka
Mexicana preliv
Feta sir
1 kašika belog luka u prahu
Peršun
PRIPREMA:
- Krompiriće oprati. Možete ih oljuštiti, a i ne morate.
- U šerpu sipati vodu, dodati kašičicu soli i staviti krompiriće da se kuvaju, oko 15 minuta.
- Skloniti šerpu sa vatre, procediti vodu i krompire prebaciti na pleh za pečenje obložen pek papirom. Posuti ih ruzmarinom, dodati sveži bosiljak kao i so i biber po ukusu. Rernu zagrejati na 200°C.
- Peći krompire dok ne porumene, tj. dok ne dobiju hrskavu, zlatnu koricu.
- Za sos pomešajte sve sastojke u činiji. Kada su krompiri gotovi, poslužite ih uz svežu salatu i sos.
Buon appetito!
ENG: Total time: 35-40 minutes | Easy
INGREDIENTS:
Baby potatoes
Salt, pepper, olive oil, rosemary, basil
For the sauce:
Sour cream
Mexican spicy dressing
Feta cheese
1 Tbsp garlic powder
Parsley
PREPARATION:
- Wash the potatoes. You can peel them off, or not, your choice.
- Pour hot water In the saucepan, add a pinch of salt and let potatoes cook, for about 15 minutes.
- Remove the pan from the heat, drain the water and transfer the potatoes to the baking tray previously covered with the parchment paper. Sprinkle them with rosemary, add fresh basil and season with salt and pepper to taste and a tablespoon or two of olive oil. Preheat the oven to 200°C.
- Bake the potatoes until they get crispy, golden crust.
- For the sauce, mix all ingredients in a bowl. When the potatoes are done, serve with fresh salad and prepared sauce.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 35-40 minuti | Facile
INGREDIENTI:
Patate
Sale, pepe, olio d'oliva, rosmarino, basilico
Per la salsa:
Panna acida
Salsa piccante
Feta formaggio
1 cucchiaio di aglio in polvere
Prezzemolo
PREPARAZIONE:
- Lavate e sbucciate le patate, dividete a metà e poi in quarti, quindi riducetele a piccoli cubetti.
- In una pentola portate ad ebollizione abbondante acqua e poi lessate i cubetti di patate per 15 minuti, trascorso questo tempo scolate le patate e trasferitele in una ciotola.
- Aromatizzate con le foglioline di basilico fresco e rosmarino. Condite con l’olio di oliva, sale e pepe, e mescolate. Preriscaldate il forno a 200°C.
- Versate le patate in una teglia da forno. Infornare le patate fino a quando le patate non risulteranno croccanti e dorate.
- Per la salsa mescolare tutti gli ingredienti in una ciotola. Quando le patate sono pronte, servite con insalata fresca.
Buon appetito!
0 коментара