Brza pizza / Greek yogurt pizza
* English and Italian translation down below. *
Šta kažete na jednu super brzu pizzu? ☺
Pizza! Toliko različitih vrsta, varijanti i načina pripreme.
Da li su kombinacija sira, sosa, svežih sastojaka i začina ono zbog čega je toliko popularna?
Ma šta god da je, svi je vole.
Sočna i puna ukusa, hrskavih krajeva i veoma aromatičnog mirisa, ova pizza će se zasigurno naći na Vašem stolu.
Red domaćeg sosa od paradajza, red pančete, red sira i sveži začini. I samo malo maslinovog ulja koje joj daje dodatnu svežinu. To je sve što Vam je potrebno.
Ova jednostavna i klasična varijanta odlična je za vikend večeri u krugu porodice i prijatelja.
Šta kažete na jednu super brzu pizzu? ☺
Pizza! Toliko različitih vrsta, varijanti i načina pripreme.
Da li su kombinacija sira, sosa, svežih sastojaka i začina ono zbog čega je toliko popularna?
Ma šta god da je, svi je vole.
Sočna i puna ukusa, hrskavih krajeva i veoma aromatičnog mirisa, ova pizza će se zasigurno naći na Vašem stolu.
Red domaćeg sosa od paradajza, red pančete, red sira i sveži začini. I samo malo maslinovog ulja koje joj daje dodatnu svežinu. To je sve što Vam je potrebno.
Ova jednostavna i klasična varijanta odlična je za vikend večeri u krugu porodice i prijatelja.
Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Za testo:
2 čaše grčkog jogurta
4-5 čaša brašna
1/2 praška za pecivo
So
Punjenje:
Paradajz sos
Pančeta ili šunka
Sir
Origano i bosiljak
PRIPREMA:
- Rernu zagrejati na 200°C.
- Od jogurta, brašna, praška za pecivo i soli po ukusu napraviti i oblikovati glatko testo.
- Testo razvaljati oklagijom do željene debljine.
- Pleh podmazati ili staviti papir za pečenje, zatim staviti testo, premazati ga sosom od paradajza i staviti sastojke po želji ( šunka, sir, začini...).
- Peći oko 20-25 minuta.
Buon appetito!
ENG: Total time: 30 minutes | Easy
INGREDIENTS:
For the dough:
2 cups of Greek yogurt
4-5 cups of flour
1/2 sachet baking powder
Salt
For the filling:
Tomato sauce
Pancetta or ham
Cheese
Oregano and Basil
PREPARATION:
- Heat the oven to 200°C.
- From yogurt, flour, baking powder and salt (to taste) form a smooth dough.
- Roll the dough to the desired thickness.
- Grease the baking tray or put the parchment paper, then put the dough, cover it with tomato sauce and place the ingredients you want (ham, cheese, spices ...).
- Bake for about 20-25 minutes.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile
INGREDIENTI:
Per l'impasto:
2 tazze di yogurt greco
4-5 tazze di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
Sale
Per il ripieno:
Salsa di pomodoro
Prosciutto
Formaggio
Oregano e basilico
Preriscaldare il forno a 200°C.
PREPARAZIONE:
- Preriscaldare il forno a 200°C.
- Da yogurt, farina, lievito in polvere e sale (a piacere) formare l'impasto.
- Stendetelo ad uno spessore.
- Mettere in una teglia rivestita di carta da forno, quindi coprire con salsa di pomodoro e mettere gli ingredienti desiderati (prosciutto, formaggio, spezie ...).
- Infornare per 20-25 minuti.
Buon appetito!
0 коментара