Brza pizza / Greek yogurt pizza

* English and Italian translation down below. *

Šta kažete na jednu super brzu pizzu? ☺


Pizza! Toliko različitih vrsta, varijanti i načina pripreme. 
Da li su kombinacija sira, sosa, svežih sastojaka i začina ono zbog čega je toliko popularna? 
Ma šta god da je, svi je vole.
Sočna i puna ukusa, hrskavih krajeva i veoma aromatičnog mirisa, ova pizza će se zasigurno naći na Vašem stolu.
Red domaćeg sosa od paradajza, red pančete, red sira i sveži začini. I samo malo maslinovog ulja koje joj daje dodatnu svežinu. To je sve što Vam je potrebno. 
Ova jednostavna i klasična varijanta odlična je za vikend večeri u krugu porodice i prijatelja.

Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:

Za testo:
2 čaše grčkog jogurta
4-5 čaša brašna
1/2 praška za pecivo
So

Punjenje:
Paradajz sos
Pančeta ili šunka
Sir
Origano i bosiljak

PRIPREMA:
  1. Rernu zagrejati na 200°C.
  2. Od jogurta, brašna, praška za pecivo i soli po ukusu napraviti i oblikovati glatko testo.
  3. Testo razvaljati oklagijom do željene debljine.
  4. Pleh podmazati ili staviti papir za pečenje, zatim staviti testo, premazati ga sosom od paradajza i staviti sastojke po želji ( šunka, sir, začini...).
  5. Peći oko 20-25 minuta.
Buon appetito!



ENG: Total time: 30 minutes | Easy

INGREDIENTS:

For the dough:
2 cups of Greek yogurt
4-5 cups of flour
1/2 sachet baking powder
Salt

For the filling:
Tomato sauce
Pancetta or ham
Cheese
Oregano and Basil

PREPARATION:

  1. Heat the oven to 200°C.
  2. From yogurt, flour, baking powder and salt (to taste) form a smooth dough.
  3. Roll the dough to the desired thickness.
  4. Grease the baking tray or put the parchment paper, then put the dough, cover it with tomato sauce and place the ingredients you want (ham, cheese, spices ...).
  5. Bake for about 20-25 minutes.
Buon appetito!



IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile

INGREDIENTI:

Per l'impasto
2 tazze di yogurt greco
4-5 tazze di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
Sale

Per il ripieno
Salsa di pomodoro 
Prosciutto 
Formaggio
Oregano e basilico
 Preriscaldare il forno a 200°C. 

PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 200°C. 
  2. Da yogurt, farina, lievito in polvere e sale (a piacere) formare l'impasto. 
  3. Stendetelo ad uno spessore.
  4. Mettere in una teglia rivestita di carta da forno, quindi coprire con salsa di pomodoro e mettere gli ingredienti desiderati (prosciutto, formaggio, spezie ...). 
  5. Infornare per 20-25 minuti.

Buon appetito!

0 коментара