Tagliatelle sa povrćem / Vegetable tagliatelle
* English and Italian translation down below. *
Evo još jedne pastice na blogu. ☺
Tokom letnjih meseci najbolja i najlakša jela od testenine i povrća su najčešće svakodnevno na našem stolu. Recepti koji su brzi, ne mnogo komplikovani, sa minimalnom pripremom i količinom sastojaka.
Svo to šarenilo nas inspiriše da ga iskoristimo na razne kreativne načine, a ujedno i da zadovoljimo glad i čula. Hrana je odličan način da izađete iz Vaše zone komfora i da se prosto igrate isprobavanjem različitih ukusa. Sa hranom nema nekih pravila, izuzev jednog: da bude ukusno. Današnji recept ispunjava taj uslov.
Sveža paprika i paradajz su upotpunili ovo jelo svojim ukusom, a i paletom boja.
Divan primer kako dva prosta i naizgled jednostavna jela udruženi zajedno mogu da predstavljaju fantastičan obrok.
Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
4 - 5 paprika
3 paradajza srednje veličine
1 - 2 čena belog luka ili kašika belog luka u prahu
Malo zelene ljute papričice, opcionalno
So ( Vegeta ), biber, bosiljak, origano
Parmezan
Testenina, po izboru
PRIPREMA:
- Paprike oprati i iseći. U dublju šerpu ili tiganj zagrejati 2 - 3 kašike ulja, te dodati paprike. Pržiti ih dok ne omekšaju uz često mešanje.
- Paradajz oprati, iseći ga i dodati paprikama. Dodati beli luk. Dodati ljutu papričicu, ako želite. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati sveži bosiljak i / ili origano. Kuvati na srednje jakoj vatri dok se paprika i paradajz ne sjedine.
- Za to vreme skuvati testeninu prema uputstvu sa kese.
- Procediti vodu u kojoj se testenina kuvala i umešati je u paradajz i papriku.
- Služiti toplo, uz dodatak parmezana.
Buon appetito!
ENG: Total time: 30 minutes | Easy
INGREDIENTS:
4 - 5 peppers
3 medium sized tomatoes
1 - 2 garlic cloves or 1 Tbsp garlic powder
A little bit of green chili peppers, optional
Salt, pepper, basil, oregano
Parmesan
Pasta of your choice
PREPARATION:
- Wash and cut the peppers. In deeper pot or pan heat 2 - 3 tablespoons of oil and add peppers. Fry them until they soften, frequently stirring.
- Wash the tomatoes, cut them and add to the peppers. Add garlic. Add green chili pepper, if desired. Add salt and pepper to taste, fresh basil and oregano. Cook on medium heat until the peppers and tomatoes are combined.
- Meanwhile, cook the pasta according to the instructions.
- Strain the water in which the pasta was cooked and stir in the tomatoes and peppers.
- Serve hot, with the addition of parmesan cheese.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile
INGREDIENTI:
4 - 5 peperoni
3 pomodori di media grandezza
1 - 2 spicchi d'aglio o 1 cucchiaio di aglio in polvere
Un po 'di peperoncino verde, opzionale
Sale, pepe, basilico, origano
Parmigiano
Pasta
PREPARAZIONE:
- Lavare e tagliare i peperoni. In una pentola riscaldare 2 - 3 cucchiai di olio e aggiungere i peperoni. Friggere finché si ammorbidiscono, mescolando spesso.
- Lavare e tagliare i pomodori, e aggiungerli ai peperoni. Aggiungere l'aglio, il peperoncino verde, sale e pepe, basilico fresco e origano. Cuocere a fuoco medio fino a quando i peperoni e pomodori sono combinati.
- Nel frattempo, cuocere la pasta secondo le istruzioni.
- Scolare l'acqua e mescolare con i pomodori e peperoni.
- Servire caldo, con l'aggiunta di parmigiano.
Buon appetito!
0 коментара