Rolat sa malinama / Raspberry swiss roll
* English and Italian translation down below. *
Maline, vanila, limun i sočan biskvit. ☺
Četiri ukusa spojena u jedan recept: rolat sa kremom od vanile i malinama.
Jako jednostavan i lagan, sa vrlo malom količinom sastojaka.
Biskvit je već viđen na blogu i često se pravi baš zato što je univerzalan, tj. možete ga koristiti i za druge kolače ili torte. Ista stvar važi i za krem od vanile. A s obzirom da maline možete da nađete u Vašim obližnjim prodavnicama kako zimi, tako i leti, ovaj rolat biće uvek lep način da zasladite svoj dan tokom sva četiri godišnja doba, onda kada to poželite.
Maline, vanila, limun i sočan biskvit. ☺
Četiri ukusa spojena u jedan recept: rolat sa kremom od vanile i malinama.
Jako jednostavan i lagan, sa vrlo malom količinom sastojaka.
Biskvit je već viđen na blogu i često se pravi baš zato što je univerzalan, tj. možete ga koristiti i za druge kolače ili torte. Ista stvar važi i za krem od vanile. A s obzirom da maline možete da nađete u Vašim obližnjim prodavnicama kako zimi, tako i leti, ovaj rolat biće uvek lep način da zasladite svoj dan tokom sva četiri godišnja doba, onda kada to poželite.
Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Za biskvit:
2 jaja
Prstohvat soli
100 gr. šećera
1 kesica vanilin šećera
50 ml. ulja
3 kašike kiselog mleka
50 ml. mleka
120 gr. brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašika limunovog soka
Za krem:
1 kesica pudinga od vanile
1 i po kašika šećera
250-300 ml. mleka i 3-5 kašika mleka za puding
100-150 gr. šlaga
I još:
Maline
PRIPREMA:
- Zagrejati rernu na 200°C.
- Umutiti jaja, šećer, vanilin šećer, ulje, kiselo mleko i mleko. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati umućenoj smesi. Dobro umutiti. Dodati limunov sok. Sipati testo u pleh i peći oko 15 minuta, tj. dok ne dobije zlatnu boju.
- Skuvati puding prema uputstvu. Razmutiti ga sa 3-5 kašika mleka i 1 i po kašikom šećera, te ga skuvati u preostalih 250 ml. mleka. Prekriti ga providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
- Umutiti šlag. Umešati sa pudingom.
- Kada je biskvit gotov pažljivo ga izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi na papiru za pečenje.
- Oprati maline.
- Biskvit premazati sa kremom i posuti malinama. Pomoću papira za pečenje saviti u rolat. Posuti šećerom u prahu i dekorisati ostatkom malina.
Buon appetito!
ENG: Total time: 45 minutes | Easy
INGREDIENTS:
For biscuit:
2 eggs
Pinch of salt
100 gr. sugar
1 sachet vanilla sugar
50 ml. oil
3 tsp sour milk
50 ml. milk
120 gr. flour
1/2 sachet baking powder
1 Tbsp of lemon juice
For the cream:
1 sachet instant vanilla pudding
1 and a half Tbsp sugar
250-300 ml. milk and 3-5 Tbsp of milk for pudding
100-150 gr. whipped cream
And:
Raspberry
PREPARATION:
- Preheat the oven at 200°C.
- Beat eggs, sugar, vanilla sugar, oil, sour milk and milk together. Sift flour with baking powder and add to the previous mixture. Mix well. Add lemon juice. Pour into a baking tray and bake for about 15 minutes, i.e. until it becomes golden brown.
- Cook the pudding according to the instructions: mix it with 3-5 tablespoons of milk and 1 and a half tablespoon of sugar, then pour it in the remaining 250 ml. of boiled milk. Cover it with foil and let it cool.
- Beat the whipped cream. Mix with pudding.
- When the biscuit is ready carefully take it out from the baking tray and let it chill on the parchment paper.
- Wash the raspberries.
- Spread the biscuit with the mixture of whipped cream and pudding, then sprinkle with some raspberries. Use the parchment paper to make a roll. Sprinkle with powdered sugar and decorate with the rest of the raspberries.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile
INGREDIENTI:
Per il biscotto:
2 uova
Pizzico di sale
100 gr. di zucchero
1 bustina di zucchero vanigliato
50 ml. di olio
3 cucchiaini di latte acido
50 ml. di latte
120 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
1 cucchiaio di succo di limone
Per la crema:
1 bustina di budino alla vaniglia
1 e mezzo cucchiai di zucchero
250-300 ml. di latte e 3-5 cucchiai di latte per il budino
100-150 gr. di panna montata
E:
Lamponi
PREPARAZIONE:
- Preriscaldare il forno a 200°C.
- Sbattere le uova, lo zucchero, lo zucchero vanigliato, l'olio, il latte acido e il latte insieme. Seppellire la farina con il lievito in polvere e aggiungere. Mescolare bene. Aggiungere il succo di limone. Versare in una teglia e infornare per 15 minuti circa.
- Cuocere il budino secondo le istruzioni: mescolare con 3-5 cucchiai di latte e 1 e mezzo cucchiaio di zucchero, quindi versarlo nel 250 ml. di latte bollito. Coprite e lasciatela raffreddare.
- Sbattere la panna montata. Mescolare con il budino.
- Quando il biscotto è pronto lasciarlo raffreddare sulla carta pergamena.
- Lavare i lamponi.
- Spalmare il biscotto con la miscela di panna montata e budino, quindi cospargere con alcuni lamponi. Utilizzare la carta pergamena per fare il rotolo. Cospargere con zucchero in polvere e decorate con il resto dei lamponi.
Buon appetito!
0 коментара