Rolat sa malinama / Raspberry swiss roll

* English and Italian translation down below. * 

Maline, vanila, limun i sočan biskvit. ☺




Četiri ukusa spojena u jedan recept: rolat sa kremom od vanile i malinama.
Jako jednostavan i lagan, sa vrlo malom količinom sastojaka. 
Biskvit je već viđen na blogu i često se pravi baš zato što je univerzalan, tj. možete ga koristiti i za druge kolače ili torte. Ista stvar važi i za krem od vanile. A s obzirom da maline možete da nađete u Vašim obližnjim prodavnicama kako zimi, tako i leti, ovaj rolat biće uvek lep način da zasladite svoj dan tokom sva četiri godišnja doba, onda kada to poželite. 

Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:

Za biskvit:
2 jaja
Prstohvat soli
100 gr. šećera
1 kesica vanilin šećera
50 ml. ulja
3 kašike kiselog mleka
50 ml. mleka
120 gr. brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašika limunovog soka

Za krem:
1 kesica pudinga od vanile
1 i po kašika šećera
250-300 ml. mleka i 3-5 kašika mleka za puding
100-150 gr. šlaga

I još:
Maline

PRIPREMA:

  1. Zagrejati rernu na 200°C.
  2. Umutiti jaja, šećer, vanilin šećer, ulje, kiselo mleko i mleko. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati umućenoj smesi. Dobro umutiti. Dodati limunov sok. Sipati testo u pleh i peći oko 15 minuta, tj. dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Skuvati puding prema uputstvu. Razmutiti ga sa 3-5 kašika mleka i 1 i po kašikom šećera, te ga skuvati u preostalih 250 ml. mleka. Prekriti ga providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
  4. Umutiti šlag. Umešati sa pudingom.
  5. Kada je biskvit gotov pažljivo ga izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi na papiru za pečenje.
  6. Oprati maline.
  7. Biskvit premazati sa kremom i posuti malinama. Pomoću papira za pečenje saviti u rolat. Posuti šećerom u prahu i dekorisati ostatkom malina.

Buon appetito!



ENG: Total time: 45 minutes | Easy

INGREDIENTS:

For biscuit:
2 eggs
Pinch of salt
100 gr. sugar
1 sachet vanilla sugar
50 ml. oil
3 tsp sour milk
50 ml. milk
120 gr. flour
1/2 sachet baking powder
1 Tbsp of lemon juice

For the cream:
1 sachet instant vanilla pudding
1 and a half Tbsp sugar
250-300 ml. milk and 3-5 Tbsp of milk for pudding
100-150 gr. whipped cream

And:
Raspberry

PREPARATION:

  1. Preheat the oven at 200°C.
  2. Beat eggs, sugar, vanilla sugar, oil, sour milk and milk together. Sift flour with baking powder and add to the previous mixture. Mix well. Add lemon juice. Pour into a baking tray and bake for about 15 minutes, i.e. until it becomes golden brown.
  3. Cook the pudding according to the instructions: mix it with 3-5 tablespoons of milk and 1 and a half tablespoon of sugar, then pour it in the remaining 250 ml. of boiled milk. Cover it with foil and let it cool.
  4. Beat the whipped cream. Mix with pudding.
  5. When the biscuit is ready carefully take it out from the baking tray and let it chill on the parchment paper.
  6. Wash the raspberries.
  7. Spread the biscuit with the mixture of whipped cream and pudding, then sprinkle with some raspberries. Use the parchment paper to make a roll. Sprinkle with powdered sugar and decorate with the rest of the raspberries.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile

INGREDIENTI:

Per il biscotto:
2 uova
Pizzico di sale
100 gr. di zucchero
1 bustina di zucchero vanigliato
50 ml. di olio
3 cucchiaini di latte acido
50 ml. di latte
120 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
1 cucchiaio di succo di limone

Per la crema:
1 bustina di budino alla vaniglia 
1 e mezzo cucchiai di zucchero
250-300 ml. di latte e 3-5 cucchiai di latte per il budino
100-150 gr. di panna montata

E:
Lamponi

PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 200°C.
  2. Sbattere le uova, lo zucchero, lo zucchero vanigliato, l'olio, il latte acido e il latte insieme. Seppellire la farina con il lievito in polvere e aggiungere. Mescolare bene. Aggiungere il succo di limone. Versare in una teglia e infornare per 15 minuti circa.
  3. Cuocere il budino secondo le istruzioni: mescolare con 3-5 cucchiai di latte e 1 e mezzo cucchiaio di zucchero, quindi versarlo nel 250 ml. di latte bollito. Coprite e lasciatela raffreddare.
  4. Sbattere la panna montata. Mescolare con il budino.
  5. Quando il biscotto è pronto lasciarlo raffreddare sulla carta pergamena.
  6. Lavare i lamponi.
  7. Spalmare il biscotto con la miscela di panna montata e budino, quindi cospargere con alcuni lamponi. Utilizzare la carta pergamena per fare il rotolo. Cospargere con zucchero in polvere e decorate con il resto dei lamponi.
Buon appetito!

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