Affogato / Affogato
* English and Italian translation down below. *
Recept za affogato sa espresso prelivom preko sladoleda ukusa nežne vanile, posut seckanim, hrskavim bademima. ☺
Za danas imamo: hladan sladoled od vanile sa hrskavim komadićima badema koji se, onog momenta kada ga prelijete vrućim espressom, pretvara u kremasti, plutajući i ukusni nered u čaši.
Šta je bolje za ove letnje dane od ovakvog jednostavnog, elegantnog i impresivnog deserta?
Savršen za one trenutke kada samo želite da se zasladite, a isto tako i prikladan za bilo koje vrste zabava i događaja.
Recept za affogato sa espresso prelivom preko sladoleda ukusa nežne vanile, posut seckanim, hrskavim bademima. ☺
Za danas imamo: hladan sladoled od vanile sa hrskavim komadićima badema koji se, onog momenta kada ga prelijete vrućim espressom, pretvara u kremasti, plutajući i ukusni nered u čaši.
Šta je bolje za ove letnje dane od ovakvog jednostavnog, elegantnog i impresivnog deserta?
Savršen za one trenutke kada samo želite da se zasladite, a isto tako i prikladan za bilo koje vrste zabava i događaja.
Vreme spremanja: 10 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Espresso
Sladoled od vanile
Bademi, sitno seckani
PRIPREMA:
- Skuvati espresso.
- U šolju ili čašu dodati dve, tri ili više kugli sladoleda.
- Preliti sladoled vrućim espressom i posuti seckanim bademima.
Buon appetito!
ENG: Total time: 10 minutes | Easy
INGREDIENTS:
Espresso
Vanilla ice cream
Almonds, finely chopped
PREPARATION:
- Cook the espresso.
- In a mug or glass add 2, 3 or more spoons of ice cream.
- Pour the espresso over ice cream and add finely chopped almonds.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 10 minuti | Facile
INGREDIENTI:
Caffè
Gelato alla vaniglia
Mandorle, finemente tritate
PREPARAZIONE:
- Cuocere l'espresso.
- In una tazza o un bicchiere aggiungere 2, 3 o più cucchiai di gelato.
- Versare l'espresso sopra il gelato e aggiungere mandorle finemente tritate.
Buon appetito!
0 коментара