Affogato / Affogato

* English and Italian translation down below. *

Recept za affogato sa espresso prelivom preko sladoleda ukusa nežne vanile, posut seckanim, hrskavim bademima. ☺

Za danas imamo: hladan sladoled od vanile sa hrskavim komadićima badema koji se, onog momenta kada ga prelijete vrućim espressom, pretvara u kremasti, plutajući i ukusni nered u čaši.
Šta je bolje za ove letnje dane od ovakvog jednostavnog, elegantnog i impresivnog deserta?
Savršen za one trenutke kada samo želite da se zasladite, a isto tako i prikladan za bilo koje vrste zabava i događaja.

Vreme spremanja: 10 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
Espresso
Sladoled od vanile
Bademi, sitno seckani

PRIPREMA:

  1. Skuvati espresso.
  2. U šolju ili čašu dodati dve, tri ili više kugli sladoleda.
  3. Preliti sladoled vrućim espressom i posuti seckanim bademima.

Buon appetito!



ENG: Total time: 10 minutes | Easy

INGREDIENTS:
Espresso
Vanilla ice cream
Almonds, finely chopped

PREPARATION:

  1. Cook the espresso.
  2. In a mug or glass add 2, 3 or more spoons of ice cream.
  3. Pour the espresso over ice cream and add finely chopped almonds.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 10 minuti | Facile

INGREDIENTI:
Caffè
Gelato alla vaniglia
Mandorle, finemente tritate

PREPARAZIONE:

  1. Cuocere l'espresso.
  2. In una tazza o un bicchiere aggiungere 2, 3 o più cucchiai di gelato.
  3. Versare l'espresso sopra il gelato e aggiungere mandorle finemente tritate.
Buon appetito!

0 коментара