Salata od crvenog kupusa / Red cabbage salad
* English and Italian translation down below. *
Obojite ovaj tmurni početak nedelje sa ovom veselom i zdravom salaticom. ☺
Ove jake i prelepe boje ne samo da su lepe za oko, već pokazuju i koliko vitamina ima ova salata. Takođe, recept je veoma jednostavan i hranjiv i sastoji se od samo par sastojaka. Naravno, ukoliko želite još više ukusa možete je uvek garnirati uz neku vrstu mesa ili pirinča, te u sendvičima ili tortiljama / takosima.
Lagana, hrskava i ukusna. Salata koja slavi kontraste ukusa i teksture crvenog kupusa, šargarepe, paprike i paradajza.
Svakako joj dajte šansu i isprobajte je.
Obojite ovaj tmurni početak nedelje sa ovom veselom i zdravom salaticom. ☺
Ove jake i prelepe boje ne samo da su lepe za oko, već pokazuju i koliko vitamina ima ova salata. Takođe, recept je veoma jednostavan i hranjiv i sastoji se od samo par sastojaka. Naravno, ukoliko želite još više ukusa možete je uvek garnirati uz neku vrstu mesa ili pirinča, te u sendvičima ili tortiljama / takosima.
Lagana, hrskava i ukusna. Salata koja slavi kontraste ukusa i teksture crvenog kupusa, šargarepe, paprike i paradajza.
Svakako joj dajte šansu i isprobajte je.
Vreme spremanja: 10 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Crveni kupus
Paradajz
Šargarepa
Paprika
So, biber, peršun, ulje, sirće
PRIPREMA:
- Iseckati kupus, paradajz i papriku na trakice. Šargarepu izrendati.
- Peršun sitno iseckati.
- Posoliti i pobiberiti, te začiniti uljem i sirćetom po ukusu.
Buon appetito!
ENG: Total time: 10 minutes | Easy
INGREDIENTS:
Red cabbage
Tomato
Carrot
Bell pepper
Salt, pepper, parsley, oil, vinegar
PREPARATION:
- Cut the cabbage, tomato and pepper to strips. Grate the carrot.
- Finely chop the parsley.
- Season with salt and pepper, then add oil and vinegar to taste.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 10 minuti | Facile
INGREDIENTI:
Cavolo rosso
Pomodoro
Carota
Peperone
Sale, pepe, prezzemolo, olio, aceto
PREPARAZIONE:
- Tagliare il cavolo, il pomodoro e il pepe alle strisce. Grattare la carota.
- Tagliare finemente il prezzemolo.
- Condire con sale e pepe, poi aggiungere olio e aceto a piacere.
Buon appetito!
0 коментара