Salata od crvenog kupusa / Red cabbage salad

* English and Italian translation down below. * 

Obojite ovaj tmurni početak nedelje sa ovom veselom i zdravom salaticom. ☺

Ove jake i prelepe boje ne samo da su lepe za oko, već pokazuju i koliko vitamina ima ova salata. Takođe, recept je veoma jednostavan i hranjiv i sastoji se od samo par sastojaka. Naravno, ukoliko želite još više ukusa možete je uvek garnirati uz neku vrstu mesa ili pirinča, te u sendvičima ili tortiljama / takosima.
Lagana, hrskava i ukusna. Salata koja slavi kontraste ukusa i teksture crvenog kupusa, šargarepe, paprike i paradajza.
Svakako joj dajte šansu i isprobajte je.

Vreme spremanja: 10 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
Crveni kupus
Paradajz
Šargarepa
Paprika
So, biber, peršun, ulje, sirće

PRIPREMA:

  1. Iseckati kupus, paradajz i papriku na trakice. Šargarepu izrendati.
  2. Peršun sitno iseckati.
  3. Posoliti i pobiberiti, te začiniti uljem i sirćetom po ukusu.

Buon appetito!



ENG: Total time: 10 minutes | Easy

INGREDIENTS:
Red cabbage
Tomato
Carrot
Bell pepper
Salt, pepper, parsley, oil, vinegar

PREPARATION:

  1. Cut the cabbage, tomato and pepper to strips. Grate the carrot.
  2. Finely chop the parsley.
  3. Season with salt and pepper, then add oil and vinegar to taste.

Buon appetito! 



IT: Tempo totale: 10 minuti | Facile

INGREDIENTI:
Cavolo rosso
Pomodoro
Carota
Peperone
Sale, pepe, prezzemolo, olio, aceto

PREPARAZIONE:

  1. Tagliare il cavolo, il pomodoro e il pepe alle strisce. Grattare la carota.
  2. Tagliare finemente il prezzemolo.
  3. Condire con sale e pepe, poi aggiungere olio e aceto a piacere.
Buon appetito!

0 коментара