Rupičasti čokoladni kolač / Chocolate poke cake

* English and Italian translation down below. *

Čokoladni kolači su definitivno u samom vrhu liste kada se radi o poslasticama. ☺

Kod ovakvih kolača možete osloboditi svoju kreativnost do maksimuma. Ovaj recept pripada jednom od onih super brzih i jednostavnih poslastica.
Rupičasti kolači se spremaju na razne načine i sa raznim kremama, te samim tim možete dobiti i različite ukuse.
Ova verzija sa čokoladom, cappuccino-m i šlagom nam je posebno draga: bogat je, sočan i zasitan.
Odličan za spremanje tokom cele godine, bilo da je za svečane prilike ili za svaki dan.

Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:

Kora:
5 jaja
100 gr. šećera
50 ml. ulja
100 ml. mleka
1 kesica pudinga od čokolade
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
200 gr. brašna

Za preliv:
1 kesica pudinga od čokolade
350 ml. mleka + 3-5 kašika za puding
100 gr. čokolade, otopljene
3-5 kašika šlaga

Za krem:
250 gr. šlaga
1 do 1,5 kesica instant cappuccino-a

PRIPREMA:

  1. Zagrejati rernu na 180°C.
  2. Za koru: umutiti penasto jaja sa prstohvatom soli i vanilin šećerom. Puding razmutiti u 100 ml. mleka. Postepeno dodavati šećer, ulje, puding, te na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.
  3. Sipati smesu u pleh za pečenje i peći oko 20-25 minuta. Kada je biskvit gotov, drškom od varjače izbušiti rupe. Ostaviti da se biskvit skroz ohladi.
  4. U šerpu staviti 350 ml. mleka, a sa ostatkom od 3-5 kašika razmutiti puding, te ga skuvati prema uputstvu.
  5. Čokoladu otopiti na pari, te je dodati pudingu.
  6. Umutiti šlag, te dodati 3-5 kašika smesi od pudinga i čokolade.
  7. U preostali šlag dodati instant cappuccino i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
  8. Toplu smesu od pudinga, čokolade i šlaga preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi.
  9. Premazati ili dekorisati kremom od šlaga i cappuccino-a, te seći kolač na kocke.

Buon appetito!



ENG: Total time: 45 minutes | Easy

INGREDIENTS:

For the biscuit:
5 eggs
100 gr. sugar
50 ml. oil
100 ml. milk
1 sachet instant chocolate pudding
1 vanilla sugar
1/2 baking powder
200 gr. flour

For the filling:
1 sachet instant chocolate pudding
350 ml. milk + 3-5 Tbsp for pudding
100 gr. chocolate, dissolved
3-5 Tbsp whipped cream

For the cream:
250 gr. whipped cream
1- 1.5 sachet instant cappuccino

PREPARATION:

  1. Preheat the oven to 180°C.
  2. For the biscuit: beat the eggs with a pinch of salt and vanilla sugar. Combine pudding with 100 ml. of milk. Gradually add sugar, oil, pudding, and finally add flour sifted with baking powder.
  3. Pour the mixture into the baking sheet and bake about 20-25 minutes. When the biscuit is ready, poke the cake with the handle of wooden spoon. Leave the biscuit to cool.
  4. Place 350 ml. of milk in a saucepan and combine the pudding with the rest of 3-5 spoons of milk and cook it according to the instructions.
  5. Melt the chocolate on steam and add it to the pudding.
  6. Beat the whipped cream and add 3-5 tablespoons to the pudding and chocolate mixture.
  7. In the rest whipped cream add instant cappuccino and let it cool in the fridge.
  8. Pour the warm mixture of pudding, chocolate and cream to the cake. Let it cool.
  9. Spread or decorate the cake with the mixture of whipped cream and cappuccino, then cut the cake into cubes.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile

INGREDIENTI:

Per la torta:
5 uova
100 gr. di zucchero
50 ml. di olio
100 ml. di latte
1 budino al cioccolato istantaneo
1 bustina di zucchero vanigliato
1/2 lievito in polvere
200 gr. di farina

Per la crema al cioccolato:
1 budino al cioccolato istantaneo
350 ml. di latte + 3-5 cucchiai per il budino
100 gr. di cioccolato fondente
3-5 cucchiai di panna montata

Per la crema di panna montata:
250 gr. di panna montata
1- 1.5 sacchetto di cappuccino istantaneo

PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 180°C.
  2. Per la torta: sbattere le uova con un pizzico di sale e zucchero vanigliato. Mescolare il budino con 100 ml. di latte. Aggiungere zucchero, olio, budino e la farina setacciata con il lievito.
  3. Versare la miscela in una teglia da forno e infornare per 20-25 minuti circa. Quando la torta è pronta, con la parte terminale del manico di un cucchiaio di legno praticate dei fori su tutta la superficie della torta. Lasciatela raffreddare.
  4. Mettere 350 ml. di latte in una casseruola. Unire il budino con il resto di 3-5 cucchiai di latte e cuocere il budino secondo le istruzioni.
  5. Sciogliere il cioccolato e aggiungere al budino.
  6. Sbattere la panna montata e aggiungere 3-5 cucchiai alla miscela di budino e cioccolato.
  7. Nella panna montata aggiungere il cappuccino istantaneo e lasciare raffreddare nel frigorifero.
  8. Versare sopra la torta la miscela calda di budino e cioccolato. Lascialo raffreddare.
  9. Spalmare o decorare la torta con la miscela di panna montata e cappuccino, quindi tagliare la torta in cubetti.
Buon appetito!

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