Kokos-orah kuglice / Coconut and walnut truffles
* English and Italian translation *
Ove kokos-orah kuglice se mogu kreirati na razne načine. ☺
Ovog puta napravljene su od sličnih sastojaka kao i prošla dva puta, no s obzirom da su jako ukusne i brze za napraviti, odlučila sam se za obnovu gradiva od prošle godine i spremiti ih ponovo, uz male izmene.
Jako fine i meke, idealne kao posluženje uz čaj ili kafu, a pošto mogu da potraju u frižideru i do par dana poslužile bi i kao vrlo lep i elegantan poklon Vašim prijateljima i dragim ljudima.
Ove kokos-orah kuglice se mogu kreirati na razne načine. ☺
Ovog puta napravljene su od sličnih sastojaka kao i prošla dva puta, no s obzirom da su jako ukusne i brze za napraviti, odlučila sam se za obnovu gradiva od prošle godine i spremiti ih ponovo, uz male izmene.
Jako fine i meke, idealne kao posluženje uz čaj ili kafu, a pošto mogu da potraju u frižideru i do par dana poslužile bi i kao vrlo lep i elegantan poklon Vašim prijateljima i dragim ljudima.
Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
200-250 gr. Plazma keksa
1 - 1,5 banana
Par kapi ekstrakta vanile ili ruma
Orasi
Kokos
PRIPREMA:
- Keks samleti.
- Dodati izgnječenu bananu, aromu vanile ili ruma i rukama povezati i oblikovati smesu u jednu veliku kuglu.
- Od smese napraviti kuglice veličine loptice za golf.
- Uvaljati ih u kokos i mlevene orahe.
- Ostaviti u frižider da se ohlade na minimum 30 minuta.
Buon appetito!
ENG: Total time: 30 minuti | Easy
INGREDIENTS:
200-250 gr. Plasma biscuits
1 - 1.5 banana
Few drops vanilla or rum extract
Walnuts
Coconut flour
PREPARATION:
- Grind the Plasma biscuits.
- Add a minced banana, vanilla or rum extract and make a compact mixture with your hands.
- From that mixture make a golf sized balls.
- Dip them into coconut flour and grounded walnuts.
- Leave in the fridge to cool 30 minutes minimum.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile
INGREDIENTI:
200-250 gr. biscotti Plasmon
1 - 1,5 banana
Poche gocce di estratto di vaniglia o estratto di rum
Noci trittati
Farina di cocco
PREPARAZIONE:
- Macinare i biscotti.
- Aggiungere la banana, estratto di vaniglia o rum e fare una miscela compatta con le mani.
- Da quella miscela formare le palline.
- Immergere le palline in farina di cocco e noci trittati.
- Lasciare raffreddare per almeno 30 minuti.
Buon appetito!
0 коментара