Kuglof od bundeve i oraha / Pumpkin and walnut bundt cake

* English and Italian translation down below. *


Znam da sezona bundeva ( i recepata sa istom) već prolazi, i možda sam jedna od retkih koja ovu kombinaciju nije probala do sada, ali za mene je ona nešto sasvim novo, s obzirom da smo je uglavnom spremali na one klasične načine, tipa: pečenu, u komadima, posutu šećerom ili u raznim vrstama pita. ☺

Ono to mi se dopada jeste kako su se svi ukusi fantastično spojili, a opet sa svakim zalogajem jasno osetite svaki sastojak.
Još jedan sasvim jednostavan recept sa jednostavnim sastojcima.
Kolač je sam po sebi vrlo sočan zahvaljujući bundevi i može ostati mek i do par dana. Ovaj put je bez glazure, no ako želite da ga dodatno obogatite kremastom glazurom-samo napred.
U ovom kuglofu umesto kristal šećera upotrebljen je braon ( smeđi ) šećer kako bi dobio što bolju notu jeseni i topline, kao i blagi karamel ukus.
Možete ga gustirati uz šolju kafe ili mleka, za doručak ili užinu.
Sve u svemu, vredan pažnje na bilo kojem okupljanju.


Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
3 jaja
80 ml. ulja
100 ml. mleka
220 gr. brašna
250 gr. rendane bundeve
50-100 gr. oraha
150 gr. braon šećera
1 kesica vanilin šećera
1/2 kesice praška za pecivo


PRIPREMA:

  1. Rernu zagrejati na 180°C.
  2. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati ulje i mleko.
  3. Brašno prosejati sa praškom za pecivo. Bundevu izrendati. Orahe samleti. Dodati brašno u smesu sa jajima i umešati špatulicom. Dodati izrendanu bundevu i orahe. Sipati u kalup i peći 25-30 minuta.


Buon appetito!



ENG: Total time: 45 minutes | Easy

INGREDIENTS:
3 eggs
80 ml. oil
100 ml. milk
220 gr. flour
250 gr. grated pumpkin
50-100 gr. walnuts
150 gr. brown sugar
1 sachet vanilla sugar
1/2 sachet baking powder


PREPARATION:

  1. Preheat the oven to 180°C.
  2. Whisk the eggs with sugar and vanilla sugar, then add oil and milk.
  3. Sift the flour with baking powder. Grate the pumpkin. Chop the walnuts. Add flour to the egg mixture. Add grated pumpkin and chopped walnuts. Pour into a baking tray and bake for 25-30 minutes.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile

INGREDIENTI:
3 uova
80 ml. di olio
100 ml. di latte
220 gr. di farina
250 gr. di zucca grattugiata
50-100 gr. di noci
150 gr. di zucchero di canna
1 bustina di zucchero vanigliato
1/2 bustina di lievito in polvere


PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 180°C.
  2. Sbattere le uova con lo zucchero e lo zucchero vanigliato, quindi aggiungere olio e latte.
  3. Setacciare la farina con il lievito. Grattugiare la zucca. Tagliare le noci. Aggiungere la farina alla miscela di uova. Aggiungere la zucca grattugiata e le noci tritate. Versare in una teglia e infornare per 25-30 minuti.
Buon appetito!

0 коментара