Kuglof od bundeve i oraha / Pumpkin and walnut bundt cake
* English and Italian translation down below. *
Znam da sezona bundeva ( i recepata sa istom) već prolazi, i možda sam jedna od retkih koja ovu kombinaciju nije probala do sada, ali za mene je ona nešto sasvim novo, s obzirom da smo je uglavnom spremali na one klasične načine, tipa: pečenu, u komadima, posutu šećerom ili u raznim vrstama pita. ☺
Ono to mi se dopada jeste kako su se svi ukusi fantastično spojili, a opet sa svakim zalogajem jasno osetite svaki sastojak.
Još jedan sasvim jednostavan recept sa jednostavnim sastojcima.
Kolač je sam po sebi vrlo sočan zahvaljujući bundevi i može ostati mek i do par dana. Ovaj put je bez glazure, no ako želite da ga dodatno obogatite kremastom glazurom-samo napred.
U ovom kuglofu umesto kristal šećera upotrebljen je braon ( smeđi ) šećer kako bi dobio što bolju notu jeseni i topline, kao i blagi karamel ukus.
Možete ga gustirati uz šolju kafe ili mleka, za doručak ili užinu.
Sve u svemu, vredan pažnje na bilo kojem okupljanju.
Znam da sezona bundeva ( i recepata sa istom) već prolazi, i možda sam jedna od retkih koja ovu kombinaciju nije probala do sada, ali za mene je ona nešto sasvim novo, s obzirom da smo je uglavnom spremali na one klasične načine, tipa: pečenu, u komadima, posutu šećerom ili u raznim vrstama pita. ☺
Ono to mi se dopada jeste kako su se svi ukusi fantastično spojili, a opet sa svakim zalogajem jasno osetite svaki sastojak.
Još jedan sasvim jednostavan recept sa jednostavnim sastojcima.
Kolač je sam po sebi vrlo sočan zahvaljujući bundevi i može ostati mek i do par dana. Ovaj put je bez glazure, no ako želite da ga dodatno obogatite kremastom glazurom-samo napred.
U ovom kuglofu umesto kristal šećera upotrebljen je braon ( smeđi ) šećer kako bi dobio što bolju notu jeseni i topline, kao i blagi karamel ukus.
Možete ga gustirati uz šolju kafe ili mleka, za doručak ili užinu.
Sve u svemu, vredan pažnje na bilo kojem okupljanju.
Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
3 jaja
80 ml. ulja
100 ml. mleka
220 gr. brašna
250 gr. rendane bundeve
50-100 gr. oraha
150 gr. braon šećera
1 kesica vanilin šećera
1/2 kesice praška za pecivo
PRIPREMA:
- Rernu zagrejati na 180°C.
- Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati ulje i mleko.
- Brašno prosejati sa praškom za pecivo. Bundevu izrendati. Orahe samleti. Dodati brašno u smesu sa jajima i umešati špatulicom. Dodati izrendanu bundevu i orahe. Sipati u kalup i peći 25-30 minuta.
Buon appetito!
ENG: Total time: 45 minutes | Easy
INGREDIENTS:
3 eggs
80 ml. oil
100 ml. milk
220 gr. flour
250 gr. grated pumpkin
50-100 gr. walnuts
150 gr. brown sugar
1 sachet vanilla sugar
1/2 sachet baking powder
PREPARATION:
- Preheat the oven to 180°C.
- Whisk the eggs with sugar and vanilla sugar, then add oil and milk.
- Sift the flour with baking powder. Grate the pumpkin. Chop the walnuts. Add flour to the egg mixture. Add grated pumpkin and chopped walnuts. Pour into a baking tray and bake for 25-30 minutes.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile
INGREDIENTI:
3 uova
80 ml. di olio
100 ml. di latte
220 gr. di farina
250 gr. di zucca grattugiata
50-100 gr. di noci
150 gr. di zucchero di canna
1 bustina di zucchero vanigliato
1/2 bustina di lievito in polvere
PREPARAZIONE:
- Preriscaldare il forno a 180°C.
- Sbattere le uova con lo zucchero e lo zucchero vanigliato, quindi aggiungere olio e latte.
- Setacciare la farina con il lievito. Grattugiare la zucca. Tagliare le noci. Aggiungere la farina alla miscela di uova. Aggiungere la zucca grattugiata e le noci tritate. Versare in una teglia e infornare per 25-30 minuti.
Buon appetito!
0 коментара