Krem supa od pečuraka / Creamy mushroom soup
* English and Italian translation down below. *
Kremasta supa na bazi pečuraka servirana uz komadiće grilovanog, hrskavog hleba predstavljaju pravu komfornu hranu. ☺
Supe i čorbe su savršene za ovaj prelazni period između jeseni i zime, naročito tokom hladnih popodneva i večeri.
Što se ove retro krem supe tiče, njen intenzivan zemljani ukus i savršeni balans kremastog i laganog čine je tako jednostavnom, ali ujedno i veoma elegantnom, pogodnom za razne prilike.
Priprema je, podrazumeva se, vrlo jednostavna, a uz pečurke možete i dodati povrće po želji i prema Vašem ukusu.
Gotova za svega 20-ak minuta, od ove porcije dobićete oko 4 porcije supe.
Kremasta supa na bazi pečuraka servirana uz komadiće grilovanog, hrskavog hleba predstavljaju pravu komfornu hranu. ☺
Supe i čorbe su savršene za ovaj prelazni period između jeseni i zime, naročito tokom hladnih popodneva i večeri.
Što se ove retro krem supe tiče, njen intenzivan zemljani ukus i savršeni balans kremastog i laganog čine je tako jednostavnom, ali ujedno i veoma elegantnom, pogodnom za razne prilike.
Priprema je, podrazumeva se, vrlo jednostavna, a uz pečurke možete i dodati povrće po želji i prema Vašem ukusu.
Gotova za svega 20-ak minuta, od ove porcije dobićete oko 4 porcije supe.
Vreme spremanja: 25 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
250-300 gr. šampinjona ili neke druge vrste, po želji
1 srednja glavica crnog luka
1 šolja mleka
150 ml. pavlake za kuvanje ( neutralna pavlaka)
1 kašika putera
So, biber, peršun, beli luk u prahu
PRIPREMA:
- Iseckati crni luk.
- Šampinjone iseći na listiće.
- Zagrejati šerpu na malo putera, dodati iseckani crni luk i pržiti minut-dva na srednje jakoj temperaturi dok ne postane staklast. Zatim dodati listiće šampinjona i dinstati uz mešanje. Dodati beli luk u prahu. Naliti vodom i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu i pustiti da krčka. Dodati mleko i pavlaku, posoliti i pobiberiti po ukusu i posuti svežim peršunom.
Buon appetito!
ENG: Total time: 25 minutes | Easy
INGREDIENTS:
250-300 gr. mushrooms of your choice
1 middle sized onion
1 cup milk
150 ml. cream
1 Tbsp butter
Salt, pepper, parsley, garlic powder
PREPARATION:
- Chop the onion.
- Chop the mushrooms.
- Heat the cooking pot on a tablespoon of butter, add chopped onions and fry for a few minutes on a medium-high temperature until it becomes transparent. Then add the mushrooms constantly stirring. Add garlic powder. Pour water and let it boil. Reduce the temperature and let simmer. Add milk and cream, salt and pepper to taste and sprinkle with fresh parsley.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 25 minuti | Facile
INGREDIENTI:
250-300 gr. di funghi
1 cipolla di media grandezza
1 tazza di latte
150 ml. di panna
1 cucchiaio di burro
Sale, pepe, prezzemolo, aglio in polvere
PREPARAZIONE:
- Tritare la cipolla.
- Tritare i funghi.
- Scaldare la pentola su un cucchiaio di burro, aggiungere le cipolla tritata e friggere per alcuni minuti a una temperatura medio-alta finché diventa trasparente. Quindi aggiungere i funghi costantemente mescolando. Aggiungere l'aglio in polvere. Versare l'acqua e lasciare bollire. Ridure la temperatura. Aggiungere latte e panna, sale e pepe a piacere e cospargere con prezzemolo fresco.
Buon appetito!
0 коментара