Korpice od špageta sa krem sirom i kulenom / Spaghetti nests with cream cheese and pepperoni sausage

* English and Italian translation down below. *

Ova ukusna, pomalo ljutkasta i super jednostavna pasta-gnezda/korpice od 10-ak sastojaka su savršena kada želite da pojedete nešto jednostavno i ukusno, naročito tokom hladnih, zimskih dana i sezone praznika, bilo da ga servirate kao predjelo na ovaj način, ili pak sve zajedno, bez dodatnog pečenja u rerni kao jedan komforan, topao obrok. ☺

Ovo je jedan od onih recepata koje uvek treba imati pri ruci ( kao rezervu ) zato što je jedan od najbržih načina da se na Vašem stolu nađu ovi slani, mali zalogaji. Ukoliko želite da ih spremite kao finger food za goste, biće gotovi i za manje od 1h vremena, a svima će izgledati kao da ste uložili puno truda i vremena za spremanje istih.
Dakle: špagete, kulen, sir ( jedna ili više vrsta), jaje ( ja sam upotrebila 1 jaje, ali ako smatrate da bi Vam trebalo 2, samo napred) pavlaka i začini po ukusu. To je sve što Vam je potrebno. A, ako, kojim slučajem, nemate ili ne želite kulen u ovom receptu, slobodno ga zamenite nečim drugim za šta smatrate da bi bila dobra alternativa. Znate i sami da se ovakvi recepti vrlo lako mogu prilagođavati Vašim željama i mogućnostima.
Prosto ne možete da pogrešite sa ovakvim receptom.


Vreme spremanja: 1h | Jednostavno

SASTOJCI:
250 gr. špageta
1-2 jaja
1 čaša ( 180 gr.) kisele pavlake ( 20% mlečne masti)
2 kašičice belog luka u granulama
So, biber, origano ili peršun
200 gr. krem sira
Kulen, Parmezan

PRIPREMA:
  1. Skuvati špagete prema uputstvu, u slanoj vodi.
  2. U jednoj većoj činiji lagano umutiti žicom ( mutilicom) jaje / jaja, dok se ne povežu. Dodati kiselu pavlaku, beli luk, so, biber, origano i / ili peršun. Sve zajedno dobro promešati / umutiti.
  3. Kada su špagete gotove, procediti, oprati ih pod mlazom hladne vode, dodati ih u smesu od jaja i pavlake, te dobro promešati.
  4. Premazati kalup za mafine uljem, a zatim uključiti rernu na 180°C da se zagreje.
  5. Špagete vaditi viljuškom, umotati ih oko viljuške i lagano spustiti u kalupe. Dnom manje čaše pritisnuti i napraviti udubljenje, tako da dobijete oblik korpica. Popuniti ostale kalupe za mafine, sve dok ne potrošite materijal.
  6. Peći u zagrejanoj rerni oko 20-ak minuta, tj. dok blago ne porumene. Kada su gotove, ostaviti ih da se malo ohlade, pa ih polako izvaditi iz kalupa.
  7. Ova gnezda / korpice puniti krem sirom i seckanim kulenom, te posuti Parmezanom.

Buon appetito!



ENG: Total time: 1h | Easy

INGREDIENTS:
250 gr. spaghetti
1-2 eggs
1 cup (180 gr.) sour cream (20% milk fat)
2 tsp garlic powder
Salt, pepper, oregano or parsley
200 gr. cream cheese
Kulen ( pepperoni sausage), Parmesan cheese

PREPARATION:
  1. Cook spaghetti according to the instructions, in salted water.
  2. In a large bowl, gently whisk egg / eggs until they're combined. Add sour cream, garlic powder, salt, pepper, oregano and / or parsley. Mix all together.
  3. When the spaghetti's are ready, rinse them, wash them under cold water, add them to the mixture of eggs and sour cream and mix until combined.
  4. Oil the maffin molds and then preheat the oven at 180°C.
  5. Take a fork, wrap the spaghetti's around the fork and gently place into the molds. Take a small glass and with the bottom part of the glass press down the spaghetti's so you get the shape of little nests. Repeat the process.
  6. Put the muffin pan in a preheated oven for about 20 minutes, i.e. until the nests become lightly brown. Once they're ready, leave them to cool down a little bit, then slowly remove from the molds.
  7. Fill them with cream cheese and chopped kulen ( pepperoni sausage) and sprinkle with Parmesan cheese.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 1h | Facile

INGREDIENTI:
250 gr. di spaghetti
1-2 uova
1 tazza (180 gr.) di panna acida
2 cucchiaini di aglio in polvere
Sale, pepe, origano o prezzemolo
200 gr. di formaggio spalmabile
Kulen (salsiccia picante), Parmigiano

PREPARAZIONE:

  1. Cuocere gli spaghetti secondo le istruzioni, in acqua salata.
  2. In una grande ciotola, sbattere l'uova. Aggiungere panna acida, aglio in polvere, sale, pepe, origano e / o prezzemolo. Mescolare tutto insieme.
  3. Quando gli spaghetti sono pronti, lavarli sotto l'acqua fredda, aggiungerli al composto di uova e panna acida e mescolare bene.
  4. Oliare la teglia per i maffin e quindi preriscaldare il forno a 180°C.
  5. Prendere una forchetta, arrotolate gli spaghetti e sistemate il nido così ottenuto in ogni stampino.
  6. Mettere in forno preriscaldato per circa 20 minuti, fino a quando i nidi diventano leggermente dorati. Una volta che sono pronti, lasciarli raffreddare un po', poi lentamente tirarli fuori.
  7. Riempirli con formaggio spalmabile e kulen (salsiccia picante) tritato e cospargere con Parmigiano grattugiato. 
Buon appetito!

0 коментара