Korpice od špageta sa krem sirom i kulenom / Spaghetti nests with cream cheese and pepperoni sausage
* English and Italian translation down below. *
Ova ukusna, pomalo ljutkasta i super jednostavna pasta-gnezda/korpice od 10-ak sastojaka su savršena kada želite da pojedete nešto jednostavno i ukusno, naročito tokom hladnih, zimskih dana i sezone praznika, bilo da ga servirate kao predjelo na ovaj način, ili pak sve zajedno, bez dodatnog pečenja u rerni kao jedan komforan, topao obrok. ☺
Ovo je jedan od onih recepata koje uvek treba imati pri ruci ( kao rezervu ) zato što je jedan od najbržih načina da se na Vašem stolu nađu ovi slani, mali zalogaji. Ukoliko želite da ih spremite kao finger food za goste, biće gotovi i za manje od 1h vremena, a svima će izgledati kao da ste uložili puno truda i vremena za spremanje istih.
Dakle: špagete, kulen, sir ( jedna ili više vrsta), jaje ( ja sam upotrebila 1 jaje, ali ako smatrate da bi Vam trebalo 2, samo napred) pavlaka i začini po ukusu. To je sve što Vam je potrebno. A, ako, kojim slučajem, nemate ili ne želite kulen u ovom receptu, slobodno ga zamenite nečim drugim za šta smatrate da bi bila dobra alternativa. Znate i sami da se ovakvi recepti vrlo lako mogu prilagođavati Vašim željama i mogućnostima.
Prosto ne možete da pogrešite sa ovakvim receptom.
Ova ukusna, pomalo ljutkasta i super jednostavna pasta-gnezda/korpice od 10-ak sastojaka su savršena kada želite da pojedete nešto jednostavno i ukusno, naročito tokom hladnih, zimskih dana i sezone praznika, bilo da ga servirate kao predjelo na ovaj način, ili pak sve zajedno, bez dodatnog pečenja u rerni kao jedan komforan, topao obrok. ☺
Ovo je jedan od onih recepata koje uvek treba imati pri ruci ( kao rezervu ) zato što je jedan od najbržih načina da se na Vašem stolu nađu ovi slani, mali zalogaji. Ukoliko želite da ih spremite kao finger food za goste, biće gotovi i za manje od 1h vremena, a svima će izgledati kao da ste uložili puno truda i vremena za spremanje istih.
Dakle: špagete, kulen, sir ( jedna ili više vrsta), jaje ( ja sam upotrebila 1 jaje, ali ako smatrate da bi Vam trebalo 2, samo napred) pavlaka i začini po ukusu. To je sve što Vam je potrebno. A, ako, kojim slučajem, nemate ili ne želite kulen u ovom receptu, slobodno ga zamenite nečim drugim za šta smatrate da bi bila dobra alternativa. Znate i sami da se ovakvi recepti vrlo lako mogu prilagođavati Vašim željama i mogućnostima.
Prosto ne možete da pogrešite sa ovakvim receptom.
Vreme spremanja: 1h | Jednostavno
SASTOJCI:
250 gr. špageta
1-2 jaja
1 čaša ( 180 gr.) kisele pavlake ( 20% mlečne masti)
2 kašičice belog luka u granulama
So, biber, origano ili peršun
200 gr. krem sira
Kulen, Parmezan
PRIPREMA:
- Skuvati špagete prema uputstvu, u slanoj vodi.
- U jednoj većoj činiji lagano umutiti žicom ( mutilicom) jaje / jaja, dok se ne povežu. Dodati kiselu pavlaku, beli luk, so, biber, origano i / ili peršun. Sve zajedno dobro promešati / umutiti.
- Kada su špagete gotove, procediti, oprati ih pod mlazom hladne vode, dodati ih u smesu od jaja i pavlake, te dobro promešati.
- Premazati kalup za mafine uljem, a zatim uključiti rernu na 180°C da se zagreje.
- Špagete vaditi viljuškom, umotati ih oko viljuške i lagano spustiti u kalupe. Dnom manje čaše pritisnuti i napraviti udubljenje, tako da dobijete oblik korpica. Popuniti ostale kalupe za mafine, sve dok ne potrošite materijal.
- Peći u zagrejanoj rerni oko 20-ak minuta, tj. dok blago ne porumene. Kada su gotove, ostaviti ih da se malo ohlade, pa ih polako izvaditi iz kalupa.
- Ova gnezda / korpice puniti krem sirom i seckanim kulenom, te posuti Parmezanom.
Buon appetito!
ENG: Total time: 1h | Easy
INGREDIENTS:
250 gr. spaghetti
1-2 eggs
1 cup (180 gr.) sour cream (20% milk fat)
2 tsp garlic powder
Salt, pepper, oregano or parsley
200 gr. cream cheese
Kulen ( pepperoni sausage), Parmesan cheese
PREPARATION:
- Cook spaghetti according to the instructions, in salted water.
- In a large bowl, gently whisk egg / eggs until they're combined. Add sour cream, garlic powder, salt, pepper, oregano and / or parsley. Mix all together.
- When the spaghetti's are ready, rinse them, wash them under cold water, add them to the mixture of eggs and sour cream and mix until combined.
- Oil the maffin molds and then preheat the oven at 180°C.
- Take a fork, wrap the spaghetti's around the fork and gently place into the molds. Take a small glass and with the bottom part of the glass press down the spaghetti's so you get the shape of little nests. Repeat the process.
- Put the muffin pan in a preheated oven for about 20 minutes, i.e. until the nests become lightly brown. Once they're ready, leave them to cool down a little bit, then slowly remove from the molds.
- Fill them with cream cheese and chopped kulen ( pepperoni sausage) and sprinkle with Parmesan cheese.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h | Facile
INGREDIENTI:
250 gr. di spaghetti
1-2 uova
1 tazza (180 gr.) di panna acida
2 cucchiaini di aglio in polvere
Sale, pepe, origano o prezzemolo
200 gr. di formaggio spalmabile
Kulen (salsiccia picante), Parmigiano
PREPARAZIONE:
- Cuocere gli spaghetti secondo le istruzioni, in acqua salata.
- In una grande ciotola, sbattere l'uova. Aggiungere panna acida, aglio in polvere, sale, pepe, origano e / o prezzemolo. Mescolare tutto insieme.
- Quando gli spaghetti sono pronti, lavarli sotto l'acqua fredda, aggiungerli al composto di uova e panna acida e mescolare bene.
- Oliare la teglia per i maffin e quindi preriscaldare il forno a 180°C.
- Prendere una forchetta, arrotolate gli spaghetti e sistemate il nido così ottenuto in ogni stampino.
- Mettere in forno preriscaldato per circa 20 minuti, fino a quando i nidi diventano leggermente dorati. Una volta che sono pronti, lasciarli raffreddare un po', poi lentamente tirarli fuori.
- Riempirli con formaggio spalmabile e kulen (salsiccia picante) tritato e cospargere con Parmigiano grattugiato.
Buon appetito!
0 коментара