Polarni medvedići od kokos kuglica / Coconut macaroon polar bears
* English and Italian translation down below. *
Ove keksiće iliti kolačiće ( s obzirom da su neka mešavina oba) obožavamo. ☺
Odkad sam otkrila recept za njih na netu, tražeći neke brze i jednostavne ideje za recepte sa kokosom, vrlo često ih spremam za porodicu i sebe u momentima kada nam se jede nešto slatko, a kada ne želim da provedem sate u kuhinji. Ne znam da li sam već pomenula, ali kokos je jedan od lično meni omiljenih sastojaka za bilo kakve slatkiše. Ukus i miris kokosa u kolačima me uvek podseća na detinjstvo i vezuje me za, svima poznate- rafaelo kugle koje i dan danas jako volim.
Da se vratimo na recept. Dakle, za originalni ( a i ovaj ) recept potrebno je oko 15-ak minuta Vašeg vremena, a rezultat su sočni kolačići, hrskave spoljašnjosti koji najčešće bivaju pojedeni za tren oka.
Pre neki dan sam spremala originalnu verziju ovih kokos kolačića ( koje već imamo na blogu ), i palo mi je na pamet da ih malo izmenim i adaptiram i da od njih napravim ove slatke, male polarne medvediće koji će, zasigurno, biti velika atrakcija za mališane tokom praznika.
Jedina razlika ( pored izgleda) između ovih i prethodnih kolačića je ta što sam ovde dodala i dekoraciju od čokolade u vidu njuške i očiju.
I za sam kraj, iskoristila bih priliku da Vam poželim srećne predstojeće praznike. Provedite ih u miru, sa Vama dragim ljudima i sve najlepše u Novoj godini.
Ove keksiće iliti kolačiće ( s obzirom da su neka mešavina oba) obožavamo. ☺
Odkad sam otkrila recept za njih na netu, tražeći neke brze i jednostavne ideje za recepte sa kokosom, vrlo često ih spremam za porodicu i sebe u momentima kada nam se jede nešto slatko, a kada ne želim da provedem sate u kuhinji. Ne znam da li sam već pomenula, ali kokos je jedan od lično meni omiljenih sastojaka za bilo kakve slatkiše. Ukus i miris kokosa u kolačima me uvek podseća na detinjstvo i vezuje me za, svima poznate- rafaelo kugle koje i dan danas jako volim.
Da se vratimo na recept. Dakle, za originalni ( a i ovaj ) recept potrebno je oko 15-ak minuta Vašeg vremena, a rezultat su sočni kolačići, hrskave spoljašnjosti koji najčešće bivaju pojedeni za tren oka.
Pre neki dan sam spremala originalnu verziju ovih kokos kolačića ( koje već imamo na blogu ), i palo mi je na pamet da ih malo izmenim i adaptiram i da od njih napravim ove slatke, male polarne medvediće koji će, zasigurno, biti velika atrakcija za mališane tokom praznika.
Jedina razlika ( pored izgleda) između ovih i prethodnih kolačića je ta što sam ovde dodala i dekoraciju od čokolade u vidu njuške i očiju.
I za sam kraj, iskoristila bih priliku da Vam poželim srećne predstojeće praznike. Provedite ih u miru, sa Vama dragim ljudima i sve najlepše u Novoj godini.
Vreme spremanja: 35 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
2 belanca
5-7 kašika šećera u prahu
1 vanil šećer ili par kapi ekstrata vanile
12 punih kašika kokosovog brašna
Čokolada
PRIPREMA:
- Zagrejati rernu na 160-170°C.
- Belanca odvojiti od žumanaca te ih mikserom dobro umutiti sa šećerom u prahu i vanil šećerom ili vanil ekstratom.
- Postepeno dodavati kokos, mešajući špatulom ili kašikom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesa ne treba da Vam bude previše gusta, već lepljiva.
- Kašikom za sladoled ili običnom kašikom odvajati smesu ( kašika i po-dve), oblikovati kuglice ( 1 veća za glavu i 3 manje za njušku i uši ) i ređati ih na pleh za pečenje obložen pek papirom. Peći oko 20-ak minuta, pazeći da se ne prepeku.
- Dekorisati otopljenom čokoladom.
Buon appetito!
ENG: Total time: 35 minutes | Easy
INGREDIENTS:
2 egg whites
5-7 Tbsp powdered sugar
1 vanilla sugar or a few drops of vanilla extract
12 full Tbsp of coconut flour
Chocolate
PREPARATION:
- Preheat the oven to 160-170°C.
- Whip the egg whites and sugar ( including vanilla sugar or vanilla extract) on high speed in the bowl of an electric mixer until they make medium-firm peaks.
- Add the coconut and mix well. The mixture should not be too thick but sticky.
- Use an ice cream scoop to drop dough onto the prepared cookie sheets. Make 1 bigger ball for the face and 3 little ones for the nose and ears.
- Bake for about 20 minutes or until they're golden brown. Decorate with melted chocolate.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 35 minuti | Facile
INGREDIENTI:
2 albumi
5-7 cucchiai di zucchero a velo
1 zucchero vanigliato o qualche goccia di estratto di vaniglia
12 cucchiai di farina di cocco
Cioccolato
PREPARAZIONE:
- Scaldare il forno a 160 - 170°C.
- Foderate una teglia da con la carta pargamena.
- In una grande ciotola sbattere lo zucchero, il cocco grattugiato, gli albumi e la vaniglia (o il estratto di vaniglia).
- Unsando le mani, amalgamate bene fino ad ottenere un composto omogeneo. Formare una pallina grande e 3 piccole per il naso e orecchie. Attaccateli insieme.
- Infornate per 20 minuti. Decorare con il cioccolato.
Buon appetito!
0 коментара