Polarni medvedići od kokos kuglica / Coconut macaroon polar bears

* English and Italian translation down below. *

Ove keksiće iliti kolačiće ( s obzirom da su neka mešavina oba) obožavamo. ☺

Odkad sam otkrila recept za njih na netu, tražeći neke brze i jednostavne ideje za recepte sa kokosom, vrlo često ih spremam za porodicu i sebe u momentima kada nam se jede nešto slatko, a kada ne želim da provedem sate u kuhinji. Ne znam da li sam već pomenula, ali kokos je jedan od lično meni omiljenih sastojaka za bilo kakve slatkiše. Ukus i miris kokosa u kolačima me uvek podseća na detinjstvo i vezuje me za, svima poznate- rafaelo kugle koje i dan danas jako volim.
Da se vratimo na recept. Dakle, za originalni ( a i ovaj ) recept potrebno je oko 15-ak minuta Vašeg vremena, a rezultat su sočni kolačići, hrskave spoljašnjosti koji najčešće bivaju pojedeni za tren oka.
Pre neki dan sam spremala originalnu verziju ovih kokos kolačića ( koje već imamo na blogu ), i palo mi je na pamet da ih malo izmenim i adaptiram i da od njih napravim ove slatke, male polarne medvediće koji će, zasigurno, biti velika atrakcija za mališane tokom praznika.
Jedina razlika ( pored izgleda) između ovih i prethodnih kolačića je ta što sam ovde dodala i dekoraciju od čokolade u vidu njuške i očiju.
I za sam kraj, iskoristila bih priliku da Vam poželim srećne predstojeće praznike. Provedite ih u miru, sa Vama dragim ljudima i sve najlepše u Novoj godini.


Vreme spremanja: 35 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
2 belanca
5-7 kašika šećera u prahu
1 vanil šećer ili par kapi ekstrata vanile
12 punih kašika kokosovog brašna
Čokolada

PRIPREMA:
  1. Zagrejati rernu na 160-170°C.
  2. Belanca odvojiti od žumanaca te ih mikserom dobro umutiti sa šećerom u prahu i vanil šećerom ili vanil ekstratom.
  3. Postepeno dodavati kokos, mešajući špatulom ili kašikom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesa ne treba da Vam bude previše gusta, već lepljiva.
  4. Kašikom za sladoled ili običnom kašikom odvajati smesu ( kašika i po-dve), oblikovati kuglice ( 1 veća za glavu i 3 manje za njušku i uši ) i ređati ih na pleh za pečenje obložen pek papirom. Peći oko 20-ak minuta, pazeći da se ne prepeku.
  5. Dekorisati otopljenom čokoladom.

Buon appetito!



ENG: Total time: 35 minutes | Easy

INGREDIENTS:
2 egg whites
5-7 Tbsp powdered sugar
1 vanilla sugar or a few drops of vanilla extract
12 full Tbsp of coconut flour
Chocolate

PREPARATION:
  1. Preheat the oven to 160-170°C.
  2. Whip the egg whites and sugar ( including vanilla sugar or vanilla extract) on high speed in the bowl of an electric mixer until they make medium-firm peaks.
  3. Add the coconut and mix well. The mixture should not be too thick but sticky.
  4. Use an ice cream scoop to drop dough onto the prepared cookie sheets. Make 1 bigger ball for the face and 3 little ones for the nose and ears.
  5. Bake for about 20 minutes or until they're golden brown. Decorate with melted chocolate.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 35 minuti | Facile

INGREDIENTI:
2 albumi
5-7 cucchiai di zucchero a velo
1 zucchero vanigliato o qualche goccia di estratto di vaniglia
12 cucchiai di farina di cocco
Cioccolato

PREPARAZIONE:

  1. Scaldare il forno a 160 - 170°C.
  2. Foderate una teglia da con la carta pargamena.
  3. In una grande ciotola sbattere lo zucchero, il cocco grattugiato, gli albumi e la vaniglia (o il estratto di vaniglia).
  4. Unsando le mani, amalgamate bene fino ad ottenere un composto omogeneo. Formare una pallina grande e 3 piccole per il naso e orecchie. Attaccateli insieme.
  5. Infornate per 20 minuti. Decorare con il cioccolato.
Buon appetito!

0 коментара