Domaća,pileća supa

Sastojci:

  • Testenina za supu
  • Piletina
  • Šargarepa i bela zelen, peršunovo,celerovo lišće (sveže)
  • 2-3 srednja krompira
  • Vegeta,biber po ukusu
Priprema:
  1. Oprati piletinu,staviti je u lonac (šerpu), naliti vodom i staviti da se kuva.
  2. Dodati očišćenu zelen i šargarepu, kao i krompir iseckan na kriške.
  3. Očistiti pola male glavice crnog luka, zapeći je na ringli i ubaciti u supu.
  4. Kada proključa, dodati vegetu i biber po ukusu.
  5. Kada je meso i povrće kuvano, procediti supu.
  6. Na kraju, u proceđenu supu dodati testetninu ( rezance za supu) i kuvati 5 min.
  7. Ostatak mesa zajedno sa povrćem možete garnirati uz sos po vašoj želji ( sos od paradajza, beli sos sa mirođijom, ren, itd...)

0 коментара