Domaća,pileća supa
Sastojci:
- Testenina za supu
- Piletina
- Šargarepa i bela zelen, peršunovo,celerovo lišće (sveže)
- 2-3 srednja krompira
- Vegeta,biber po ukusu
Priprema:
- Oprati piletinu,staviti je u lonac (šerpu), naliti vodom i staviti da se kuva.
- Dodati očišćenu zelen i šargarepu, kao i krompir iseckan na kriške.
- Očistiti pola male glavice crnog luka, zapeći je na ringli i ubaciti u supu.
- Kada proključa, dodati vegetu i biber po ukusu.
- Kada je meso i povrće kuvano, procediti supu.
- Na kraju, u proceđenu supu dodati testetninu ( rezance za supu) i kuvati 5 min.
- Ostatak mesa zajedno sa povrćem možete garnirati uz sos po vašoj želji ( sos od paradajza, beli sos sa mirođijom, ren, itd...)
0 коментара