Pečena piletina sa pireom

Vreme spremanja: 1h-1:30h
 ....................
Sastojci:
  • 1kg piletine
  • 1kg krompira
  • 1 šolja mleka
  • Puter, gusti jogur ili pavlaka
  • So (Vegeta), biber, origano, ruzmarin

Priprema:
1. Rernu zagrejati na 200c.
2. Piletinu oprati, očistiti, posoliti ( začiniti vegetom), dodati ruzmarin, origano ili neki drugi začin i staviti u podmazan pleh da se peče.
3. Krompir očistiti, oprati, iseći na kriške, staviti u šerpu, naliti vodom, dodati prstohvat soli i staviti da se kuva.
4. Kada je krompir gotov procediti vodu, krompir isitniti da bude kao kaša, dodati mu puter, jogurt ili pavlaku i dobro sjediniti.
5. Piletinu i pire poslužiti uz salatu po vašem izboru.


Buon appetito!


0 коментара