Paprike punjene testeninom, sirom i paradajzom / Spaghetti stuffed bell peppers
* English and Italian translation down below. *
Inspirirana klasičnim punjenim paprikama koje se kuvaju i pune rižom, mesom i paradajzom, ovog puta imamo pečene paprike punjene pastom ( špagete ), paradajzom i sirom sa dodatkom svežih začina. ☺
Ukoliko Vam se nekad jede povrće za ručak, ali sa druge strane biste i neku vrstu testenine, ovo je odličan način da spojite dva recepta u jedan i time dobijete zasitan ali lagan ručak koji se takođe brzo sprema.
Ovaj recept definitivno pripada kategoriji "utešne hrane" s obzirom na njegovu lakoću, ukus i miris.
Pripremljen je bez mesa, ali ako ste gurman ili želite da dodatno oplemenite jelo, dodajte meso po Vašem izboru.
Bilo kako bilo probajte, eksperimentišite i zabavite se servirajući ove slatke kapice sa testeninom ušuškanom u ukuse sočnog paradajza, sira i aromatičnih začina.
Inspirirana klasičnim punjenim paprikama koje se kuvaju i pune rižom, mesom i paradajzom, ovog puta imamo pečene paprike punjene pastom ( špagete ), paradajzom i sirom sa dodatkom svežih začina. ☺
Ukoliko Vam se nekad jede povrće za ručak, ali sa druge strane biste i neku vrstu testenine, ovo je odličan način da spojite dva recepta u jedan i time dobijete zasitan ali lagan ručak koji se takođe brzo sprema.
Ovaj recept definitivno pripada kategoriji "utešne hrane" s obzirom na njegovu lakoću, ukus i miris.
Pripremljen je bez mesa, ali ako ste gurman ili želite da dodatno oplemenite jelo, dodajte meso po Vašem izboru.
Bilo kako bilo probajte, eksperimentišite i zabavite se servirajući ove slatke kapice sa testeninom ušuškanom u ukuse sočnog paradajza, sira i aromatičnih začina.
Vreme spremanja: 1h | Jednostavno
SASTOJCI:
7 paprika
300 gr. špageta
2 jaja
So, biber, origano
1-2 paradajza
200-250 gr. kačkavalja
PRIPREMA:
- Špagete skuvati u slanoj vodi.
- Dok se špagete kuvaju, oprati i iseći paprike na pola i odstraniti im semenke i peteljke. Poređati ih u podmazan pleh.
- Kada su špagete gotove, procediti vodu i svaku polovinu paprike puniti kašikom špageta.
- Jaja ulupati, posoliti i preliti preko špageta.
- Paradajz oprati, iseći i staviti na svaku papriku.
- Pobiberiti i posuti origanom.
- Rernu zagrejati na 200°C i peći dok paprike ne postanu meke, 20-30 minuta. Kačkavalj dodati par minuta pre nego što su paprike gotove.
Buon appetito!
ENG: Total time: 1h | Easy
INGREDIENTS:
7 bell peppers
300 gr. spaghetti
2 eggs
Salt, pepper, oregano
1-2 tomatoes
200-250 gr. cheese
PREPARATION:
- Cook spaghetti in salty water.
- While cooking spaghetti, wash and cut peppers in half and arrange them into a baking tray.
- When the spaghetti's are ready, drain the water and fill each half of the pepper with a spoon of spaghetti.
- Beat the eggs, season with salt and pour over the spaghetti's.
- Wash tomatoes, cut them and put on each pepper.
- Season with some pepper and oregano.
- Preheat the oven to 200°C and bake until the peppers become soft, for about 20-30 minutes. Add the cheese few minutes before the peppers are ready.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h | Facile
INGREDIENTI:
7 peperoni
300 gr. di spaghetti
2 uova
Sale, pepe, origano
1-2 pomodori
200-250 gr. di formaggio
PREPARAZIONE:
- Cuocere gli spaghetti in acqua salata.
- Pulire e tagliare a metà i peperoni e metterli in una teglia da forno.
- Quando gli spaghetti sono pronti, scolare l'acqua e riempire ogni metà del pepe con un cucchiaio di spaghetti.
- Sbattere le uova, condire con sale e versare sopra gli spaghetti.
- Lavare i pomodori, tagliarli e mettere su ogni peperoni.
- Condire con pepe e origano.
- Preriscaldare il forno a 200°C e infornare fino a quando i peperoni diventano morbidi, per circa 20-30 minuti. Aggiungere il formaggio pochi minuti prima che i peperoni siano pronti.
Buon appetito!
0 коментара