Paprike punjene testeninom, sirom i paradajzom / Spaghetti stuffed bell peppers

* English and Italian translation down below. *

Inspirirana klasičnim punjenim paprikama koje se kuvaju i pune rižom, mesom i paradajzom, ovog puta imamo pečene paprike punjene pastom ( špagete ), paradajzom i sirom sa dodatkom svežih začina. ☺

Ukoliko Vam se nekad jede povrće za ručak, ali sa druge strane biste i neku vrstu testenine, ovo je odličan način da spojite dva recepta u jedan i time dobijete zasitan ali lagan ručak koji se takođe brzo sprema.
Ovaj recept definitivno pripada kategoriji "utešne hrane" s obzirom na njegovu lakoću, ukus i miris.
Pripremljen je bez mesa, ali ako ste gurman ili želite da dodatno oplemenite jelo, dodajte meso po Vašem izboru.
Bilo kako bilo probajte, eksperimentišite i zabavite se servirajući ove slatke kapice sa testeninom ušuškanom u ukuse sočnog paradajza, sira i aromatičnih začina.

Vreme spremanja: 1h | Jednostavno

SASTOJCI:
7 paprika
300 gr. špageta
2 jaja
So, biber, origano
1-2 paradajza
200-250 gr. kačkavalja

PRIPREMA:
  1. Špagete skuvati u slanoj vodi.
  2. Dok se špagete kuvaju, oprati i iseći paprike na pola i odstraniti im semenke i peteljke. Poređati ih u podmazan pleh.
  3. Kada su špagete gotove, procediti vodu i svaku polovinu paprike puniti kašikom špageta.
  4. Jaja ulupati, posoliti i preliti preko špageta.
  5. Paradajz oprati, iseći i staviti na svaku papriku.
  6. Pobiberiti i posuti origanom.
  7. Rernu zagrejati na 200°C i peći dok paprike ne postanu meke, 20-30 minuta. Kačkavalj dodati par minuta pre nego što su paprike gotove.

Buon appetito!



ENG: Total time: 1h | Easy

INGREDIENTS:
7 bell peppers
300 gr. spaghetti
2 eggs
Salt, pepper, oregano
1-2 tomatoes
200-250 gr. cheese

PREPARATION:

  1. Cook spaghetti in salty water.
  2. While cooking spaghetti, wash and cut peppers in half and arrange them into a baking tray.
  3. When the spaghetti's are ready, drain the water and fill each half of the pepper with a spoon of spaghetti.
  4. Beat the eggs, season with salt and pour over the spaghetti's.
  5. Wash tomatoes, cut them and put on each pepper.
  6. Season with some pepper and oregano.
  7. Preheat the oven to 200°C and bake until the peppers become soft, for about 20-30 minutes. Add the cheese few minutes before the peppers are ready.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 1h | Facile

INGREDIENTI:
7 peperoni
300 gr. di spaghetti
2 uova
Sale, pepe, origano
1-2 pomodori
200-250 gr. di formaggio

PREPARAZIONE:

  1. Cuocere gli spaghetti in acqua salata.
  2. Pulire e tagliare a metà i peperoni e metterli in una teglia da forno.
  3. Quando gli spaghetti sono pronti, scolare l'acqua e riempire ogni metà del pepe con un cucchiaio di spaghetti.
  4. Sbattere le uova, condire con sale e versare sopra gli spaghetti.
  5. Lavare i pomodori, tagliarli e mettere su ogni peperoni.
  6. Condire con pepe e origano.
  7. Preriscaldare il forno a 200°C e infornare fino a quando i peperoni diventano morbidi, per circa 20-30 minuti. Aggiungere il formaggio pochi minuti prima che i peperoni siano pronti.
Buon appetito!

0 коментара