Ćufte u kremastom sosu
* English and Italian translation down below. *
Vikendi su najbolji dani za eksperimentisanje i kreiranje novih, ili obnovu starih recepata.
Vikendi su najbolji dani za eksperimentisanje i kreiranje novih, ili obnovu starih recepata.
Tim bolje ako je i vreme ovako oblačno i kišovito, kao stvoreno za odmaranje u kućnom ambijentu uz pravu komfornu i opuštenu hranu. ☺
Ove ćufte u kremastom sosu su definitivno jedan od načina u kojima možete uživati tokom ovog vikenda.
Spremljene za manje od sat vremena, čine odličan dodatak pastama i krompir pireu.
Ćufte su pečene umesto pržene, te naknadno krčkane u sosu od sitno seckanog belog luka, slatke paprike i svežih začina.
Koristeći osnovne sastojke možete dodavati nove i prilagođavati recept Vašem ukusu.
Vreme spremanja: 1h | Jednostavno
SASTOJCI:
Za ćufte:
250 gr. mlevenog mesa
2-3 kriške hleba
1 kašičica belog luka u granulama
So, biber, origano
Za sos:
2-3 kašike ulja
1 kašičica sitno seckanog peršuna
1 kašičica slatke crvene Aleva paprike
1-2 kašike brašna
2-3 čena sitno seckanog belog luka
PRIPREMA:
PRIPREMA:
- Kriške hleba pokvasiti vodom. Mleveno meso, začine i hleb dobro sjediniti rukama.
- Od smese oblikovati kuglice veličine loptice za golf.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
- U šerpicu sipati 2-3 kašike ulja, dodati sitno seckani beli luk i pržiti na sred je jakoj temperaturi, dok blago porumeni. Zatim dodati Aleva papriku i sipati oko 1l.-1,5l. tople vode. Kada provri, ubaciti pečene kuglice od mlevenog mesa, dodati peršun i 1-2 kašike brašna, prethodno razmućenog sa malo vode.
- Kada se sos zgusne, posoliti i pobiberiti po ukusu. Krčkati ćufte u sosu još 15-ak minuta na laganoj vatri.
Buon appetito!
ENG: Total time: 1h | Easy
INGREDIENTS:
For the meatballs:
250 gr. miced meat
2-3 slices of bread
1 Tbsp garlic in granules
Salt, pepper, oregano
For the sauce:
2-3 Tbsp oil
1 Tbsp finely chopped parsley
1 tsp sweet paprika
1-2 Tbsp flour
2-3 finely chopped garlic cloves
PREPARATION:
- Soak the bread in water. Combine minced meat, spices and bread with hands.
- From the mixture, form golf size balls.
- Bake in a preheated oven at 200°C for about 15 minutes.
- In a saucepan add 2-3 tablespoons of oil, add finely chopped garlic and cook on medium heat, until golden brown. Then add sweet paprika and pour about 1l.-1.5l. of hot water. When it boils add baked meatballs, then add parsley and 1-2 tablespoons of flour previously mixed with a little bit of water.
- When the sauce is thick, add salt and pepper to taste. Let it simmer for another 15 minutes on a low heat.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h | Facile
INGREDIENTI:
Per le polpette:
250 gr. di carne macinata2-3 fette di pane
1 cucchiaio di aglio in granuli
Sale, pepe, origano
Per la salsa:
2-3 cucchiai di olio
1 cucchiaio di prezzemolo finemente tritato
1 cucchiaino di paprica dolce
1-2 cucchiai di farina
2-3 spicchi d'aglio finemente tritati
PREPARAZIONE:
- Immergere il pane in acqua. Unire la carne macinata, spezie e pane con le mani.
- Dalla miscela, formare le palline.
- Cuocere in forno preriscaldato a 200°C per circa 15 minuti.
- In una casseruola aggiungere 2-3 cucchiai di olio, aggiungere aglio finemente tritato e cuocere a fuoco medio, fino a quando l'aglio diventa marrone dorato. Quindi aggiungere paprica dolce e versare circa 1l.-1.5l. di acqua calda. Quando bolle aggiungere le polpette, quindi aggiungere il prezzemolo e 1-2 cucchiai di farina precedentemente mescolata con un po' di acqua.
- Quando la salsa è spessa, aggiungere sale e pepe a piacere. Lasciate cuocere per altri 15 minuti a fuoco lento.
Buon appetito!
0 коментара