Kolač od bundeve, suvog grožđa i kokosa / Pumpkin, raisin and coconut cake

* English and Italian translation down below. *

Da je bundeva zlatni sastojak jeseni u kuhinji nije nikakva tajna. ☺

Svi vrlo dobro znamo vrednosti i karakteristike koje je opisuju i čine da svi recepti, bilo slatki ili slani, imaju prepoznatljiv miris i ukus jeseni.
Ovaj recept za kolač na bazi bundeve, suvog grožđa i kokosa je nešto što ćete vrlo rado degustirati: meka, sočna i savršene arome, adaptira se kako za doručak i užinu, tako i za večeru, uz šolju toplog aromatičnog čaja, mleka ili tople čokolade.

Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
150 gr. rendane bundeve
2 jaja
Prstohvat soli
100 gr. šećera
1 kesica vanilin šećera
50 ml. ulja
50 ml. mleka
Prstohvat cimeta
150 gr. brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1,5 kašika kokosovog brašna
Suvo grožđe
Šećer u prahu

PRIPREMA:

  1. Zagrejati rernu na 180°C.
  2. Umutiti jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom.
  3. Postepeno dodavati ulje, mleko i zatim dodati prstohvat cimeta.
  4. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati smesi, konstantno muteći.
  5. Dodati kokosovo brašno, rendanu bundevu i suvo grožđe.
  6. Peći u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.
  7. Kada je gotov, posuti ga šećerom u prahu.

Buon appetito!



ENG: Total time: 45 minutes | Easy

INGREDIENTS:
150 gr. grated pumpkin
2 eggs
Pinch of salt
100 gr. sugar
1 sachet vanilla sugar
50 ml. oil
50 ml. milk
Pinch of cinnamon
150 gr. flour
1/2 sachet baking powder
1.5 Tbsp coconut flour
Raisins
Powdered sugar

PREPARATION:

  1. Preheat the oven to 180°C.
  2. Beat the eggs with a pinch of salt, sugar and vanilla sugar.
  3. Gradually add oil, milk and then add pinch of cinnamon.
  4. Sift the flour with baking powder and add to the mixture, constantly mixing.
  5. Add coconut flour, grated pumpkin and raisins.
  6. Bake in a preheated oven for about 20-25 minutes.
  7. Once ready, sprinkle with powdered sugar.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile

INGREDIENTI:
150 gr. di zucca grattugiata
2 uova
Pizzico di sale
100 gr. di zucchero
1 bustina di zucchero vanigliato
50 ml. di olio
50 ml. di latte
Pizzico di cannella
150 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
1,5 cucchiai di farina di cocco
Uva passa
Zucchero a velo

PREPARAZIONE:

  1. Preriscaldare il forno a 180°C.
  2. Sbattere le uova con un pizzico di sale, zucchero e zucchero vanigliato.
  3. Aggiungere gradualmente olio, latte e poi aggiungere un pizzico di cannella.
  4. Setacciare la farina insieme con il lievito e aggiungere alla miscela, mescolando costantemente.
  5. Aggiungere la farina di cocco, zucca e uvetta.
  6. Cuocere in forno preriscaldato per circa 20-25 minuti.
  7. Quando è pronta, cospargere con zucchero in polvere.
Buon appetito!

0 коментара