Kolač od bundeve, suvog grožđa i kokosa / Pumpkin, raisin and coconut cake
* English and Italian translation down below. *
Da je bundeva zlatni sastojak jeseni u kuhinji nije nikakva tajna. ☺
Svi vrlo dobro znamo vrednosti i karakteristike koje je opisuju i čine da svi recepti, bilo slatki ili slani, imaju prepoznatljiv miris i ukus jeseni.
Ovaj recept za kolač na bazi bundeve, suvog grožđa i kokosa je nešto što ćete vrlo rado degustirati: meka, sočna i savršene arome, adaptira se kako za doručak i užinu, tako i za večeru, uz šolju toplog aromatičnog čaja, mleka ili tople čokolade.
Da je bundeva zlatni sastojak jeseni u kuhinji nije nikakva tajna. ☺
Svi vrlo dobro znamo vrednosti i karakteristike koje je opisuju i čine da svi recepti, bilo slatki ili slani, imaju prepoznatljiv miris i ukus jeseni.
Ovaj recept za kolač na bazi bundeve, suvog grožđa i kokosa je nešto što ćete vrlo rado degustirati: meka, sočna i savršene arome, adaptira se kako za doručak i užinu, tako i za večeru, uz šolju toplog aromatičnog čaja, mleka ili tople čokolade.
Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
150 gr. rendane bundeve
2 jaja
Prstohvat soli
100 gr. šećera
1 kesica vanilin šećera
50 ml. ulja
50 ml. mleka
Prstohvat cimeta
150 gr. brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1,5 kašika kokosovog brašna
Suvo grožđe
Šećer u prahu
PRIPREMA:
- Zagrejati rernu na 180°C.
- Umutiti jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom.
- Postepeno dodavati ulje, mleko i zatim dodati prstohvat cimeta.
- Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati smesi, konstantno muteći.
- Dodati kokosovo brašno, rendanu bundevu i suvo grožđe.
- Peći u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.
- Kada je gotov, posuti ga šećerom u prahu.
Buon appetito!
ENG: Total time: 45 minutes | Easy
INGREDIENTS:
150 gr. grated pumpkin
2 eggs
Pinch of salt
100 gr. sugar
1 sachet vanilla sugar
50 ml. oil
50 ml. milk
Pinch of cinnamon
150 gr. flour
1/2 sachet baking powder
1.5 Tbsp coconut flour
Raisins
Powdered sugar
PREPARATION:
- Preheat the oven to 180°C.
- Beat the eggs with a pinch of salt, sugar and vanilla sugar.
- Gradually add oil, milk and then add pinch of cinnamon.
- Sift the flour with baking powder and add to the mixture, constantly mixing.
- Add coconut flour, grated pumpkin and raisins.
- Bake in a preheated oven for about 20-25 minutes.
- Once ready, sprinkle with powdered sugar.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile
INGREDIENTI:
150 gr. di zucca grattugiata
2 uova
Pizzico di sale
100 gr. di zucchero
1 bustina di zucchero vanigliato
50 ml. di olio
50 ml. di latte
Pizzico di cannella
150 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
1,5 cucchiai di farina di cocco
Uva passa
Zucchero a velo
PREPARAZIONE:
- Preriscaldare il forno a 180°C.
- Sbattere le uova con un pizzico di sale, zucchero e zucchero vanigliato.
- Aggiungere gradualmente olio, latte e poi aggiungere un pizzico di cannella.
- Setacciare la farina insieme con il lievito e aggiungere alla miscela, mescolando costantemente.
- Aggiungere la farina di cocco, zucca e uvetta.
- Cuocere in forno preriscaldato per circa 20-25 minuti.
- Quando è pronta, cospargere con zucchero in polvere.
Buon appetito!
0 коментара