Rolat od pančete, pirea i Feta sira / Pancetta, mashed potatoes and Feta cheese
* English and Italian translation down below. *
Rolat od šnita tanke, hrskave pančete, kremastog krompir-pirea i kockica slane i punomasne Fete je sjajan izbor ručka ili pak večere. ☺
Naravno, jelo upotpunjuje aromatičan miris i ukus origana, kao i blaga ljutina sveže mlevenog bibera koji je neizostavni dodatak mnogim jelima. Idealan obrok za jesenje dane, kada su temperature znatno niže, a popodneva i večeri hladne.
Miris pečene pančete dominira nad ovim jelom, a kao i svi ostali recepti sa krompirom, najbolje ga je servirati toplo.
Obuhvata sastojke koje mnogi već imamo u svom domu, a priprema je i više nego jednostavna.
Uz dodatak salate po Vašem izboru, imaćete kvalitetan, izdašan i ukusan ručak/večeru na vašem stolu.
Rolat od šnita tanke, hrskave pančete, kremastog krompir-pirea i kockica slane i punomasne Fete je sjajan izbor ručka ili pak večere. ☺
Naravno, jelo upotpunjuje aromatičan miris i ukus origana, kao i blaga ljutina sveže mlevenog bibera koji je neizostavni dodatak mnogim jelima. Idealan obrok za jesenje dane, kada su temperature znatno niže, a popodneva i večeri hladne.
Miris pečene pančete dominira nad ovim jelom, a kao i svi ostali recepti sa krompirom, najbolje ga je servirati toplo.
Obuhvata sastojke koje mnogi već imamo u svom domu, a priprema je i više nego jednostavna.
Uz dodatak salate po Vašem izboru, imaćete kvalitetan, izdašan i ukusan ručak/večeru na vašem stolu.
Vreme spremanja: 1h | Jednostavno
SASTOJCI:
1-1,5 kg. krompira
200-220 gr. pančete
50 gr. parmezana
2 kocke Feta sira
Prstohvat soli, biber, origano
PRIPREMA:
- Krompir oljuštiti, oprati i iseči na kockice. Staviti ga u šerpu, sipati vodu i staviti da se kuva. Dodati prstohvat soli u kuvanje.
- Pleh blago premazati uljem. Pančetu ređati uz ivice pleha, jednu pored druge, tako da se malo preklapaju.
- Kada je krompir gotov, procediti vodu i izgnječiti ga tako da dobijete pire. Ne dodavati više soli, niti ulja.
- Pire rasporediti po dnu pleha, tj. preko pančete, a zatim preko pirea dodati sitne kockice Feta sira i posuti rendanim parmezanom. Sve dobro zatvoriti/preklopiti ostatkom pančete koja "visi" preko ivica.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, oko 20 minuta, tj. dok pančeta ne postane hrskava.
Buon appetito!
ENG: Total time: 1h | Easy
INGREDIENTS:
1-1.5 kg. potatoes
200-220 gr. pancetta
50 gr. parmesan cheese
2 cubes Feta cheese
Pinch of salt, pepper, oregano
PREPARATION:
- Peel the potatoes, wash and cut them into dices. Put in the saucepan, pour the water and let cook. Add a pinch of salt.
- Slightly oil the baking pan. Place the pancetta at the edge of the baking pan, one next to the other, so that they overlap a little.
- When the potatoes are ready, strain the water and crush them so you get mashed potatoes. Do not add more salt or oil.
- Spread the mashed potatoes on the bottom of the pan, i.e. over pancetta, and then add fine diced Feta cheese over the mashed potatoes and sprinkle with grated parmesan. Close/overlap all well with the rest of the pancetta that hangs over the edges.
- Bake in a preheated oven at 200°C for about 20 minutes, i.e. until the pancetta becomes crispy.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h | Facile
INGREDIENTI:
1-1,5 kg. di patate
200-220 gr. di pancetta
50 gr. di Parmigiano
2 cubetti di Feta formaggio
Pizzico di sale, pepe, origano
PREPARAZIONE:
- Sbucciare le patate, lavare e tagliare a cubetti. Mettere le patate in una casseruola, versare l'acqua e lasciare cuocere. Aggiungere un pizzico di sale.
- Oliare la teglia da forno. Mettere la pancetta al bordo della teglia, uno accanto all'altro.
- Quando le patate sono pronte, strappare l'acqua e schiacciarle per ottenere il purè. Non aggiungere più sale o olio.
- Spalmare il purè sul fondo della teglia, sopra la pancetta, e poi aggiungere la Feta a dadini sopra le purè di patate e cospargere con parmigiano grattugiato. Chiudere / sovrapporre tutto bene con il resto della pancetta che si appende sopra i bordi.
- Cuocere in forno preriscaldato a 200°C per circa 20 minuti, fino a quando la pancetta diventa croccante.
Buon appetito!
0 коментара