Vreme pripreme: 45-60 min.
.................
Sastojci:
- Kesa smrznutog ili svežeg graška
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 kašičica mirođije
- Pola kašičice Aleve paprike
- 1 krompir
- Vegeta (so), biber
- 1-2 kašike brašna (opcionalno)
Priprema:
1. U šerpu naliti 1l vode,sipati grašak i staviti da se kuva.
2. Dodati par kapi ulja.3. Iseckati sitno luk i dodati ga u šerpu.
4. Dodati mirođiju, kao i očišćen krompir iseckan na kockice.
5. Kada je grašak kuvan, kao i krompir, dodati ostale začine, po ukusu.
Napomena:
..................
..................
Ako Vam je čorbica od graška retka, a želite da bude gušća, uzmite 1-2 nepune kašike brašna, razmutite ih u pola šoljice tople vode da dobijete glatku smesu i polako sipajte u grašak neprestano mešajući dok ne postane gust. Nakon toga odmah isključiti.
0 коментара