Punjene paprike
Vreme spremanja: 1h-1:15h
..................
Sastojci:
- 1kg-1,5 kg paprika
- 300-350gr mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 100-150gr pirinča
- 1 jaje
- 1-2 paradajza (opcionalno)
- Vegeta (so), biber, 1 mala kašičica Aleve paprike
Priprema:
Fil:
1. Luk iseckati i staviti da se prži.
2. Dodati mleveno meso.
3. Kada je meso prženo, dodati pirinač.
4. Dodati začine.
5. I na kraju, dodati jedno jaje. Dobro promešati i isključiti ringlu.
Punjenje:
1. Paprike oprati, očistiti od semenki i puniti filom.
2. Kada napunite sve paprike, zatvorite ih peteljkom ili kriškama paradajza.
3. Naliti vodom do pola šerpe i staviti da se kuva. Kada su paprike kuvane, možete napraviti zapršku. (opcionalno)
0 коментара