Punjene paprike

Vreme spremanja: 1h-1:15h
 .................. 
Sastojci:
  • 1kg-1,5 kg paprika
  • 300-350gr mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 100-150gr pirinča
  • 1 jaje
  • 1-2 paradajza (opcionalno)
  • Vegeta (so), biber, 1 mala kašičica Aleve paprike

Priprema:
Fil:

1. Luk iseckati i staviti da se prži.
2. Dodati mleveno meso.
3. Kada je meso prženo, dodati pirinač.
4. Dodati začine.
5. I na kraju, dodati jedno jaje. Dobro promešati i isključiti ringlu.

Punjenje:


1. Paprike oprati, očistiti od semenki i puniti filom.
2. Kada napunite sve paprike, zatvorite ih peteljkom ili kriškama paradajza.
3. Naliti vodom do pola šerpe i staviti da se kuva. Kada su paprike kuvane, možete napraviti zapršku. (opcionalno)

Buon appetito!


0 коментара