Pita sa paradajzom i parmezanom

Vreme spremanja: 30 minuta.
 .................
Sastojci:
  • 250gr kora za pitu
  • 4-5 manjih paradajza (čeri)
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kesica parmezana, 150gr fete sira ili nekog drugog po izboru
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna, 1 kašika origana
  • 4-5 kašika ulja
Priprema:

1. Beli luk i peršun izmešati sa 4-5 kašika ulja. 
2. Podmazati pleh i ređati kore namazane smesom od belog luka i peršuna jednu na drugu.
3. Na zadnju koru dodati sitno iseckan paradajz, sir i posuti parmezanom. Sastojke staviti na sredinu kora.
4. Podići prazne ivice kora preko paradajza i sira i premazati ih smesom od belog luka i peršuna.
5. Zagrejati rernu na 190c i peći 20-ak minuta.

Buon appetito!




0 коментара