Pasta sa domaćim paradajz-sosom
Vreme pripreme: 30-35 min.
.....................
Sastojci:
- Špagete
- 3 paradajza (očišćena od kože)
- 1/3 male glavice crnog luka
- Čen/dva belog luka
- 5 kašika ulja
- 2 kašike origana
- So, vegeta, biber, peršun
Priprema:
1. Paradajz očistiti od kože, iseći na kockice.
2. U zagrejanom tiganju, sa pet kašika ulja, ispržiti sitno seckani crni i beli luk.3. Kada luk bude mekan i porumeni, dodati paradajz i pržiti dok se ne dobije kompaktna smesa.
4. Dodati začine i ostaviti da se prži na tihoj vatri.
5. Kada je pasta gotova, procediti i dodati je sosu. Dobro promešati i isključiti. Poslužiti toplo uz dodatak svežeg peršuna ili origana, ili uz neki prilog.
Buon appetito!
0 коментара