Pasta sa domaćim paradajz-sosom

Vreme pripreme: 30-35 min.
 .....................
Sastojci:
  • Špagete
  • 3 paradajza (očišćena od kože)
  • 1/3 male glavice crnog luka
  • Čen/dva belog luka
  • 5 kašika ulja
  • 2 kašike origana
  • So, vegeta, biber, peršun

Priprema:

1. Paradajz očistiti od kože, iseći na kockice.
2. U zagrejanom tiganju, sa pet kašika ulja, ispržiti sitno seckani crni i beli luk.
3. Kada luk bude mekan i porumeni, dodati paradajz i pržiti dok se ne dobije kompaktna smesa.
4. Dodati začine i ostaviti da se prži na tihoj vatri.
5. Kada je pasta gotova, procediti i dodati je sosu. Dobro promešati i isključiti. Poslužiti toplo uz dodatak svežeg peršuna ili origana, ili uz neki prilog.

Buon appetito!


0 коментара