Desert sa trešnjama / Cherry and vanilla parfait
* English and Italian translation down below. *
Ovaj kremasti i osvežavajući desert se sastoji od niza sočnih slojeva i prelivajućih boja: od nijansi bele i nežno krem, pa sve do bordo crvene.
Jednostavan i brz desert koji se ne peče i to je upravo ono što svi vole kod ovog recepta, a, morate priznati, izgleda impresivno.
Šta još treba da znate o ovom zasitnom desertu?
-Umesto ušpinovanih trešanja možete koristiti i sveže, no, kuvajući ih one otpuštaju divan sok i postaju meke, čineći ovu poslasticu još slađom.
-Recept je napisan za više osoba, ali isto tako ovu količinu možete spremiti i samo za sebe, naravno, čuvajući ostatak u frižideru, 3-4 dana, ukoliko Vam toliko potraje. 😉
Ovaj kremasti i osvežavajući desert se sastoji od niza sočnih slojeva i prelivajućih boja: od nijansi bele i nežno krem, pa sve do bordo crvene.
Jednostavan i brz desert koji se ne peče i to je upravo ono što svi vole kod ovog recepta, a, morate priznati, izgleda impresivno.
Šta još treba da znate o ovom zasitnom desertu?
-Umesto ušpinovanih trešanja možete koristiti i sveže, no, kuvajući ih one otpuštaju divan sok i postaju meke, čineći ovu poslasticu još slađom.
-Recept je napisan za više osoba, ali isto tako ovu količinu možete spremiti i samo za sebe, naravno, čuvajući ostatak u frižideru, 3-4 dana, ukoliko Vam toliko potraje. 😉
Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Za fil od trešanja:
200-250 gr. trešanja
1-1,5 kašika šećera
Sok od 1/2 limuna
Za krem fil:
1 kesica pudinga od vanile
2-3 kašike šećera
280-300 ml. mleka i 3-5 kašika za puding
150 gr. šlag
Za dekoraciju:
Šlag
Trešnje
PRIPREMA:
- Trešnje oprati, očistiti od koštica, staviti ih u manju šerpicu, dodati šećer i sok od pola limuna. Kuvati na srednje jakoj vatri oko 10-ak minuta.
- Puding razmutiti sa šećerom i mlekom, te ga skuvati u preostalih 280-300 ml. mleka. Staviti parče providne folije kako biste izbegli stvaranje korice i ostaviti da se ohladi u frižideru.
- Umutiti šlag.
- Izvaditi ohlađeni puding, te mu dodati 3-4 pune kašike šlaga. Lagano umešati.
- Ređati: sloj kreme od vanile, zatim kašiku do dve ušpinovanih trešanja, kašika šlaga, krem od vanile, trešnje i na kraju šlag. Dekorisati svežim trešnjama i preliti kašikom soka od ušpinovanih trešanja.
Buon appetito!
ENG: Total time: 30 minutes | Easy
INGREDIENTS:
For the cherries:
200-250 gr. cherries
1-1.5 Tbsp sugar
Juice of the 1/2 lemon
For the cream:
1 sachet instant vanilla pudding
2-3 Tbsp sugar
280-300 ml. milk and 3-5 Tbsp for the pudding
150 gr. whipped cream
For decoration:
Whipped cream
Cherries
PREPARATION:
- Wash cherries, clean them, put in a saucepan, add sugar and juice of half a lemon. Cook on a medium-high heat for about 10 minutes.
- Mix pudding with sugar and milk, then boil it in the remaining 280-300 ml. of milk. Place a piece of transparent foil in order to avoid creating a crust and let it cool in the refrigerator.
- Beat the whipped cream.
- Take the cooled pudding out of fridge and add 3-4 tablespoons of whipped cream. Lightly mix.
- Line up: a layer of vanilla cream, a spoonful or two of cherries, a spoonful of cream, then again vanilla cream, cherries and finally finish with whipped cream. Decorate with fresh cherries and sprinkle with a spoonful of juice from cherries.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 1h | Facile
INGREDIENTI:
Per le ciliegie:
200-250 gr. di ciliegie
1-1,5 cucchiai di zucchero
Succo di 1/2 limone
Per la crema:
1 bustina di budino alla vaniglia
2-3 cucchiai di zucchero
280-300 ml. di latte e 3-5 cucchiai per il budino
150 gr. di panna montata
Per la decorazione:
Panna montata
Ciliegie
PREPARAZIONE:
- Lavare e pulire le ciliegie, mettere in una pentola, aggiungere lo zucchero e il succo di mezzo limone. Cuocere a fuoco medio per circa 10 minuti.
- Mescolare budino con zucchero e latte, quindi far bollire nel 280-300 ml. di latte. Lasciare raffreddare.
- Sbattere la panna montata.
- Prendere il budino raffreddato e aggiungere 3-4 cucchiai di panna montata. Mescolare leggermente.
- Lineare: un strato di crema di vaniglia, un cucchiaio o due di ciliegie, un cucchiaio di panna montata, poi di nuovo crema di vaniglia, ciliegie e infine finire con panna montata. Decorare con ciliegie fresche e cospargere con un cucchiaio di succo di ciliegie.
Buon appetito!
0 коментара