Sladoled od vanile i čokolade / Vanilla and chocolate ice cream
* English and Italian translation down below. *
Koja poslastica je najbolja i super osvežavajuća tokom letnjih dana? Sladoled, naravno. ☺
Danas imamo dve vrste sladoleda, oba su vrlo jednostavne i brze pripreme od svega 15-ak minuta vremena.
Ukoliko ste ljubitelj ovih ukusa, verujem da će Vam se ovo vrlo dopasti.
Koja poslastica je najbolja i super osvežavajuća tokom letnjih dana? Sladoled, naravno. ☺
Danas imamo dve vrste sladoleda, oba su vrlo jednostavne i brze pripreme od svega 15-ak minuta vremena.
Ukoliko ste ljubitelj ovih ukusa, verujem da će Vam se ovo vrlo dopasti.
Vreme spremanja: 10 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Sladoled od vanile:
300 gr. slatke pavlake
200 gr. jogurta ili kisele pavlake
2 kesice vanilin šećera
Šećer u prahu
Sladoled od čokolade:
Kakao
300 gr. slatke pavlake
200 gr. jogurta ili kisele pavlake
2 kesice vanilin šećera
Šećer u prahu
PRIPREMA:
- Umutiti slatku pavlaku mikserom.
- Dodati jogurt ili kiselu pavlaku, vanilin šećer i zasladiti šećerom u prahu po ukusu. Sve dobro izmešsti ručno, bez miksera.
- Sipati u posudu i zamrznuti.
Buon appetito!
ENG: Total time: 10 minutes | Easy
INGREDIENTS:
Vanilla ice cream:
300 gr. heavy cream
200 gr. yogurt or sour cream
2 sachets vanilla sugar
Powdered sugar
Chocolate ice cream:
Cocoa powder
300 gr. heavy cream
200 gr. yogurt or sour cream
2 sachets vanilla sugar
Powdered sugar
PREPARATION:
- Beat the heavy cream with a mixer.
- Add yogurt or sour cream, vanilla sugar and the powdered sugar to taste. Mix well.
- Pour into the bowl and freeze.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 10 minuti | Facile
INGREDIENTI:
Alla vaniglia:
300 gr. di panna
200 gr. di yogurt o panna acida
2 bustine di zucchero vanigliato
Zucchero a velo
Al cioccolato:
Cacao in polvere
300 gr. di panna
200 gr. di yogurt o panna acida
2 bustine di zucchero vanigliato
Zucchero a velo
- Sbattere la panna.
- Aggiungere lo yogurt o panna acida, lo zucchero vanigliato e lo zucchero a velo a piacere. Mescolare bene.
- Versare nella ciotola e congelare.
Buon appetito!
0 коментара