Kolač od vanile sa kajsijama i šargarepom / Vanilla sponge cake with apricots and carrot
* English and Italian translation down below. *
Predivni i veoma ukusni kolačići sa sočnim kajsijama i šargarepom. :)
Leto je, i sezona kajsija je već u punom sjaju. Ova delikatna, narandžasto-zlatna voćka aromatičnog mirisa i ukusa je savršena u kombinaciji sa slatkastom šargarepom i nežnom vanilom.
Tako jednostavna i lagana, gotova je za tili čas, uz minimalan trud i svega par sastojaka.
Biskvit je stari, klasičan patišpanj koji svi već dobro pamtimo iz našeg detinjstva.
Ovaj kolač možete prilagoditi sebi i svojim ukusima, uz dodatak sastojaka koje volite.
Tako jednostavna i lagana, gotova je za tili čas, uz minimalan trud i svega par sastojaka.
Biskvit je stari, klasičan patišpanj koji svi već dobro pamtimo iz našeg detinjstva.
Ovaj kolač možete prilagoditi sebi i svojim ukusima, uz dodatak sastojaka koje volite.
Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
Za biskvit:
3 jaja
Prstohvat soli
100 gr. šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
50 ml. ulja
3 kašike kiselog mleka
25 ml. mleka
25 ml. mineralne vode
150 gr. brašna
1/2 kesice praška za pecivo
I još:
Kajsije
1-1,5 šargarepa
PRIPREMA:
- Zagrejati rernu na 200°C.
- Umutiti jaja, šećer, vanilu, ulje, kiselo mleko, mineralnu vodu i mleko. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati umućenoj smesi. Dobro umutiti.
- Kajsije oprati i očistiti. Šargarepu oprati i izrendati. Pomešati sa kajsijama.
- Sipati testo u pleh i dodati kajsije pomešane sa šargarepom. Peći oko 20-25 minuta, tj. dok ne dobije zlatnu boju.
- Kolač posuti šećerom u prahu, kakaoom ili servirati uz sladoled.
Buon appetito!
ENG: Total time: 45 minutes | Easy
INGREDIENTS:
For biscuit:
3 eggs
Pinch of salt
100 gr. sugar
1 teaspoon vanilla extract
50 ml. oil
3 Tbsp sour milk
25 ml. milk
25 ml. mineral water
150 gr. flour
1/2 sachet baking powder
And more:
Apricots
1-1.5 carrot
PREPARATION:
- Preheat the oven at 200°C.
- Whisk eggs, sugar, vanilla extract, oil, sour milk, mineral water and milk. Sift flour with baking powder and add to the dried mixture. Mix well.
- Wash and clean the apricots. Wash and grate the carrots. Mix with apricots.
- Pour the biscuit in the baking tray and add apricots mixed with carrots. Bake about 20-25 minutes, or until it gets a golden color.
- Sprinkle the with powdered sugar, cocoa or serve with ice cream.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile
INGREDIENTI:
Per la torta:
3 uova
Pizzico di sale
100 gr. di zucchero
1 cucchiaino di estratto di vaniglia
50 ml. di olio
3 cucchiaio di latte acido
25 ml. di latte
25 ml. di acqua minerale
150 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
E:
Albicocche
1-1,5 carota
PREPARAZIONE:
- Scaldare il forno a 200°C.
- Sbattere le uova, lo zucchero, l'estratto di vaniglia, l'olio, il latte acido, l'acqua minerale e il latte. Seppellire la farina con il lievito e aggiungere alla miscela. Mescolare bene.
- Lavare e pulire le albicocche. Lavare e grattare le carote. Mescolare con albicocche.
- Versare in una teglia e aggiungere albicocche mescolate con le carote. Infornare per circa 20-25 minuti.
- Cospargere con lo zucchero in polvere, il cacao o servire con il gelato.
Buon appetito!
0 коментара