Kolač od vanile sa kajsijama i šargarepom / Vanilla sponge cake with apricots and carrot

* English and Italian translation down below. * 

Predivni i veoma ukusni kolačići sa sočnim kajsijama i šargarepom. :)

Leto je, i sezona kajsija je već u punom sjaju. Ova delikatna, narandžasto-zlatna voćka aromatičnog mirisa i ukusa je savršena u kombinaciji sa slatkastom šargarepom i nežnom vanilom.
Tako jednostavna i lagana, gotova je za tili čas, uz minimalan trud i svega par sastojaka.
Biskvit je stari, klasičan patišpanj koji svi već dobro pamtimo iz našeg detinjstva.
Ovaj kolač možete prilagoditi sebi i svojim ukusima, uz dodatak sastojaka koje volite.


Vreme spremanja: 45 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:

Za biskvit:
3 jaja
Prstohvat soli
100 gr. šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
50 ml. ulja
3 kašike kiselog mleka
25 ml. mleka
25 ml. mineralne vode
150 gr. brašna
1/2 kesice praška za pecivo


I još:
Kajsije
1-1,5 šargarepa


PRIPREMA:
  1. Zagrejati rernu na 200°C.
  2. Umutiti jaja, šećer, vanilu, ulje, kiselo mleko, mineralnu vodu i mleko. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati umućenoj smesi. Dobro umutiti. 
  3. Kajsije oprati i očistiti. Šargarepu oprati i izrendati. Pomešati sa kajsijama.
  4. Sipati testo u pleh i dodati kajsije pomešane sa šargarepom. Peći oko 20-25 minuta, tj. dok ne dobije zlatnu boju.
  5. Kolač posuti šećerom u prahu, kakaoom ili servirati uz sladoled.

Buon appetito!



ENG: Total time: 45 minutes | Easy

INGREDIENTS:

For biscuit:
3 eggs
Pinch of salt
100 gr. sugar
1 teaspoon vanilla extract
50 ml. oil
3 Tbsp sour milk
25 ml. milk
25 ml. mineral water
150 gr. flour
1/2 sachet baking powder


And more:
Apricots
1-1.5 carrot


PREPARATION:
  1. Preheat the oven at 200°C.
  2. Whisk eggs, sugar, vanilla extract, oil, sour milk, mineral water and milk. Sift flour with baking powder and add to the dried mixture. Mix well.
  3. Wash and clean the apricots. Wash and grate the carrots. Mix with apricots.
  4. Pour the biscuit in the baking tray and add apricots mixed with carrots. Bake about 20-25 minutes, or until it gets a golden color.
  5. Sprinkle the with powdered sugar, cocoa or serve with ice cream.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 45 minuti | Facile 

INGREDIENTI:

Per la torta:
3 uova
Pizzico di sale
100 gr. di zucchero
1 cucchiaino di estratto di vaniglia
50 ml. di olio
3 cucchiaio di latte acido
25 ml. di latte
25 ml. di acqua minerale
150 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere

E:
Albicocche
1-1,5 carota


PREPARAZIONE:
  1. Scaldare il forno a 200°C.
  2. Sbattere le uova, lo zucchero, l'estratto di vaniglia, l'olio, il latte acido, l'acqua minerale e il latte. Seppellire la farina con il lievito e aggiungere alla miscela. Mescolare bene.
  3. Lavare e pulire le albicocche. Lavare e grattare le carote. Mescolare con albicocche.
  4. Versare in una teglia e aggiungere albicocche mescolate con le carote. Infornare per circa 20-25 minuti.
  5. Cospargere con lo zucchero in polvere, il cacao o servire con il gelato.
Buon appetito!

0 коментара