Fritata / Frittata
* English and Italian translation down below. *
Ova fritatta je, iako je jesen uveliko počela, inspirisana letnjim ukusima povrća. ☺
Ukusna, bogata i zasitna.
Odlična za kasni doručak iliti rani ručak, ili pak večeru.
Takođe, brzo se sprema, sve sastojke iseckate, pomešate i spremate u jednom tiganju.
Ova jednostavna frittata sadrži sveže paprike, paradajz, kao i sveže začine.
Dokle god imate jaja i nešto od povrća u svom domu, možete napraviti ovakav obrok za tili čas. Idealna kombinacija uz šolju mleka.
Ova fritatta je, iako je jesen uveliko počela, inspirisana letnjim ukusima povrća. ☺
Ukusna, bogata i zasitna.
Odlična za kasni doručak iliti rani ručak, ili pak večeru.
Takođe, brzo se sprema, sve sastojke iseckate, pomešate i spremate u jednom tiganju.
Ova jednostavna frittata sadrži sveže paprike, paradajz, kao i sveže začine.
Dokle god imate jaja i nešto od povrća u svom domu, možete napraviti ovakav obrok za tili čas. Idealna kombinacija uz šolju mleka.
Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
5 jaja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
3 paprike ( crvena, žuta, zelena)
5-7 čeri paradajza
2 kocke Feta sira
50 gr. parmezana
1-2 kašike mleka
So, biber, origano, susam
PRIPREMA:
- Papriku oprati i iseći na trake.
- Crni luk iseći na tanke kolutove. Sitno iseckati beli luk. Crni i beli luk staviti u zagrejan tiganj i pržiti na srednje jakoj temperaturi dok ne postane staklast. Dodati papriku i pržiti sve zajedno oko 3 minuta.
- U međuvremenu, paradajz iseći na polovine, te ga dodati paprikama i pržiti još 2-3 minuta.
- Jaja zajedno sa 1 kockom Feta sira razmutiti viljuškom. Posoliti po želji.
- Drugu kocku sira dodati paprikama i paradajzu, konstantno mešajući dok se ne otopi i postane kremast. Dodati parmezan. Dodati biber i origano po ukusu.
- Umućena jaja preliti preko povrća. Ne mešati.
- Rernu zagrejati na 180°C. Tiganj ubaciti u rernu i peći frittatu oko 5-7 minuta, dok ne dobije zlatnu, hrskavu koru.
Buon appetito!
ENG: Total time: 30 minutes | Easy
INGREDIENTS:
5 eggs
1 onion
1 garlic clove
3 peppers (red, yellow, green)
5-7 cherry tomatoes
2 cubes of Feta cheese
50 gr. parmesan cheese
1-2 Tbsp of milk
Salt, pepper, oregano, sesame seeds
PREPARATION:
- Wash the peppers and cut them into strips.
- Chop the onion into thin rings. Chop the garlic. Put onion and garlic in a hot pan and fry on medium-high temperature until it becomes lightly golden. Add the peppers and fry together for about 3 minutes.
- In the meantime, chop tomatoes in half, add it to the peppers and fry for 2-3 minutes.
- Whisk eggs along with 1 cube of Feta cheese with fork. Add salt as desired.
- Add the second cube of cheese to the peppers and tomatoes, stirring constantly until it dissolves and becomes creamy. Add parmesan. Add pepper and oregano to taste.
- Pour the eggs over vegetables. Do not stir.
- Preheat the oven to 180°C. Place the pan into the oven and bake for about 5-7 minutes, until it gets the golden, crispy crust on top.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile
INGREDIENTI:
5 uova
1 cipolla
1 spicchio d'aglio
3 peperoni (rosso, giallo, verde)
5-7 pomodorini
2 cubi di Feta formaggio
50 gr. di parmigiano
1-2 cucchiai di latte
Sale, pepe, origano, semi di sesamo
PREPARAZIONE:
- Lavare i peperoni e tagliarli in strisce.
- Tagliare la cipolla in anelli sottili. Tagliate l'aglio. Mettere la cipolla e l'aglio in una padella calda e cuocere a temperatura media fino a quando la cipolla diventa dorata. Aggiungere i peperoni e cuocere insieme per circa 3 minuti.
- Nel frattempo, tagliate a metà i pomodori, aggiungeteli ai peperoni e cuocere per 2-3 minuti.
- Sbattere le uova con 1 cubetto di Feta. Aggiungere il sale a piacere.
- Aggiungere il secondo cubetto di Feta ai peperoni e pomodori, mescolando continuamente fino a che non si scioglie e diventa cremoso. Aggiungere parmigiano. Aggiungere il pepe e l'origano a piacere.
- Versare le uova sopra le verdure. Non mescolare.
- Preriscaldare il forno a 180°C. Mettere la padella nel forno e cuocere per circa 5-7 minuti, fino a quando la crosta diventa dorata e croccante.
Buon appetito!
0 коментара