Galete sa voćem

* English and Italian translation down below. *

Domaće galete punjene seckanim bananama i bobičastim voćem prelivene sirupom od višanja čine ukusan i zasitan doručak ili užinu koji će Vaše vikende učiniti posebnim. ☺

Pufnaste su, meke i sočne, a ujedno i hrskave.
Spremljene na klasičan način, ovog puta u slatkoj verziji, no ako ipak niste ljubitelj slatkih recepata za doručak svakako ih možete spremiti i na slani način.
Sjajne su i bez bilo kakvih dodataka, priloga i preliva, posute sa malo šećera u prahu, a umesto voćnih sirupa možete upotrebiti otopljenu čokoladu, sladoled, eurokrem, marmeladu, med ili nešto sasvim treće, po Vašem izboru.
Koja je Vaša omiljena verzija?

Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
500 gr. brašna
3-4 jaja
9 ( ili više) kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
1 šolja ulja
1/4 l. mleka
1 kora limuna

PRIPREMA:

  1. Umutiti jaja sa šećerom, pa polako dodavati sve ostale sastojke.
  2. Zagrejati kalup za galete, sipati malo ulja, pa potom vaditi smesu i stavljati na sredinu kalupa. Zatvorite ga.
  3. Peći dok ne porumene.

Buon appetito!



ENG: Total time: 30 minutes | Easy

INGREDIENTS:
500 gr. flour
3-4 eggs
9 (or more) Tbsp sugar
1 sachet vanilla sugar
1 sachet baking powder
1 cup of oil
1/4 l. milk
1 lemon zest

PREPARATION:


  1. Beat the eggs with sugar and slowly add all the other ingredients.
  2. Heat the waffle iron, pour a little bit of oil, then pour mixture onto iron. Close it.
  3. Cook until golden brown.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile

INGREDIENTI:
500 gr. di farina
3-4 uova
9 (o più) cucchiai di zucchero
1 bustina di zucchero vanigliato
1 bustina di lievito in polvere
1 tazza di olio
1/4 l. di latte
1 scorza di limone

PREPARAZIONE:

  1. Montare le uova con lo zucchero e lentamente aggiungere tutti gli altri ingredienti.
  2. Scaldare la piasta per i waffles, versare un po' di olio, e quindi versare il composto sulla piasta. Chiudere le piaste.
  3. Cuocere fino a quando i waffles saranno leggermente dorati.
Buon appetito!

0 коментара