Kremasta puding torta sa orasima, kokosom i lešnik napolitankama / Creamy pudding cake with walnuts, coconut and hazelnut wafer cookies

* English and Italian translation down below.

Kada kašikom zaronite kroz ovu kremastu i sočnu poslasticu, svojim ukusom podsetiće Vas na svima poznatu keks tortu, vraćajući Vas u detinjstvo svakim narednim zalogajem. ☺

Topli, jednostavni puding je dobio nadogradnju i uz dodatak tri sastojka postao brza i prefina tortica koja je, uz malo dekoracije, vredna pažnje na većim skupovima, no, podjednako odlična, zahvaljujući svojoj jednostavnosti i brzini pripreme, za bilo koji dan, popodne ili veče kada Vam se, prosto, jede nešto slatko.



Sve se vrti oko pudinga:

Najteži deo ovog recepta je, verovali ili ne- skuvati puding. Za pripremu ove torte koristila sam tri pudinga od vanile, sva tri skuvana u litri mleka, a zatim je skuvana smesa podeljena na tri jednaka dela, te u svaki deo dodat po jedan od naredna tri sastojka, ovim redosledom: samlevene napolitanke od lešnika, mleveni orasi i kokos, dobijajući tri različita fila, različitih boja i ukusa. Vrlo jednostavno. Takođe, možete promeniti ukus pudinga, te umesto vanile koristiti neki posve drugi, tipa: čokolada ili karamel.



Red napolitanki, red oraha, red kokosa:


Izgradnja ove torte je jednostavan zadatak. Trik je biti brz iz jednog prostog razloga: puding se brzo hladi, te će Vam sipanje hladnog pudinga i razmazivanje po kalupu biti jako nezgodno.
Sve što treba da uradite jeste da u vruć puding dodate sastojak po sastojak, te odmah sipate i rasporedite po kalupu. Imajte na umu da svaki sloj pudinga treba da bude jako gust, kako bi se dobro ohladio u frižideru, a torta kasnije lepo sekla. Takođe, u svaki sloj ( ili između) možete dodati bilo koje voće po izboru, ušpinovano ili sveže.


Šta treba da znamo o ovom receptu?


- Za ovaj recept koristila sam tri pudinga od vanile za sva tri sloja, no Vi možete upotrebiti i neke druge ukuse po želji, ili čak koristiti poslastičarski krem.
- Kako bi tortu lakše sekli i vadili, ukoliko imate, koristite kalup sa otvarajućim stranama.
- Takođe, preporučljivo je koristiti i papir za pečenje kako Vam se slojevi pudinga ne bi lepili za dno i strane kalupa.
- Za tri pudinga od vanile potrebno je litar mleka.
- Orasi trebaju biti samleveni, no napolitanke možete smrviti i rukama. U ovaj sloj umesto napolitanki možete upotrebiti bilo koji drugi keks po izboru, ali tvrđi keks tipa Plazma takođe morate samleti.
- Nemojte hladiti smesu od pudinga pre nanošenja u kalup. Čim dodate potrebne sastojke u svaki fil, sipajte ga u kalup, ravnomerno rasporedite i tako redom, sloj za slojem. Redosled slojeva je: smesa od pudinga i napolitanki kao prvi sloj, tj. podloga, zatim smesa od pudinga i oraha kao drugi, i na kraju smesa od pudinga i kokosa.
- Šećer dodajte ili prema uputstvu sa kesice ( 3 kašike za jednu kesicu, dakle 9 kašika za tri pudinga), ili prema Vašem ličnom ukusu.
- Što se tiče količine oraha, napolitanki i kokosa u filovima, dodajte jednu kesicu kokosa od 100 grama ( ili nešto malo više, ako volite), između 150 i 170 grama mlevenih oraha i jedno pakovanje napolitanki od 150 grama. Ponavljam, smesa treba da bude gusta, toliko da jedva mešate smesu kašikom ili varjačom.
- Kada ste sipali i ravnomerno rasporedili svaki sloj, ostavite je u frižider na minimum pola sata ( a poželjno je i duže) da se ohladi, pre nego što je dekorišete.
- Za dekoraciju umutite šlag i ostavite ga u frižider da se takođe ohladi. Premažite tortu, ukrasite željenim sastojcima tipa čokolada i ponovo vratite u frižider do momenta serviranja.


Serviranje:

Ova kremasta torta je savršena uz šoljicu kafe ili kapućina.


Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
3 pudinga od vanile
1 l. mleka
7-9 kašika šećera, po ukusu
150 gr. napolitanki sa ukusom lešnika
150-170 gr. mlevenih oraha
100 gr. kokosa
Šlag
Čokolada

PRIPREMA:
  1. Pripremiti 3 činije. Samleti napolitanke i dodati ih u prvu činiju. Orahe takođe samleti i dodati ih u drugu činiju. Kesicu kokosa sipati u treću činiju. Pripremiti kalup ( po moguđstvu sa otvarajućim stranicama) i staviti papir za pečenje na dno i strane kalupa.
  2. 3 kesice pudinga razmutiti u malo mleka i 7-9 kašika šećera. Litru mleka skuvati i dodati razmućeni puding.
  3. Podeliti smesu na tri jednaka dela. U prvi deo dodati napolitanke i dobro umešati kako biste dobili gustu smesu. Sipati u kalup i utisnuti kako bi se smesa ravnomerno rasporedila. U drugi deo dodati orahe, te ponoviti postupak: dobro umešati, sipati u kalup i blago poravnati i rasporediti preko prve smese. U treći deo dodati kokos. Sipati preko druge smese i rasporediti smesu.
  4. Ostaviti u frižider na minimum 30 minuta. Umutiti šlag i ostaviti ga da se takođe ohladi.
  5. Tortu premazati i dekorisati šlagom, te posuti rendanom čokoladom. Vratiti u frižider do momenta služenja. Servirati uz šoljicu kafe ili kapućina.

Buon appetito!



ENG: Total time: 30 minutes | Easy

INGREDIENTS:
3 sachets instant vanilla pudding
1 l. milk
7-9 Tbsp sugar, to taste
150 gr. ground hazelnut wafer cookies
150-170 gr. ground walnuts
100 gr. coconut
Whipped cream
Chocolate

PREPARATION:
  1. Prepare 3 bowls. Add ground wafer cookies into the first bowl.  Add ground walnuts into the other bowl. Pour the coconut into the third bowl. Prepare the cake pan and place the baking paper on the bottom and the sides of the mold.
  2. Mix 3 sachets of  instant vanilla pudding with a few table spoons of milk and 7-9 tablespoons of sugar. Boil the rest of the milk and add the pudding.
  3. Divide the mixture into three equal parts. In the first part, add wafer cookies and mix well to get a thick mixture. Pour into the mold and press in order to arrange the mixture evenly.  In the second part, add the walnuts and repeat the procedure: mix well, pour into the mold and gently align and spread over the first mixture. Add coconut to the third part. Pour over the second mixture and arrange the mixture evenly.
  4. Leave the cake in the fridge for at least 30 minutes. Beat the whipped cream and let it cool in the fridge too.
  5. Smear decorate the cake with the whipped cream and sprinkle with grated chocolate. Keep in to the fridge until serving. Serve with a cup of coffee or cappuccino.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile

INGREDIENTI:
3 bustine di budino alla vaniglia istantaneo
1 l. di latte
7-9 cucchiai di zucchero, a piacere
150 gr. di wafers crema nocciola, macinati
150-170 gr. di noci macinate
100 gr. di farina di cocco
Panna montata
Cioccolato

PREPARAZIONE:

  1. Preparare 3 ciotole. Versare i wafers nella prima ciotola. Aggiungere le noci macinate nell'altra ciotola. Versare il cocco nella terza ciotola. Preparare la tortiera e posizionare la carta da forno sul fondo e sui lati dello stampo.
  2. Mescolare 3 bustine di budino alla vaniglia istantaneo con 7 cucchiai di latte e 7-9 cucchiai di zucchero. Bollire il resto del latte e aggiungere i budini.
  3. Dividere la miscela in tre parti uguali. Nella prima parte aggiungere i wafers e mescolare bene per ottenere una miscela densa. Versare nello stampo e disporre la miscela in modo uniforme. Nella seconda parte aggiungere le noci e ripetere la procedura: mescolare bene, versare nello stampo e allineare delicatamente e disporre sulla prima miscela. Aggiungere cocco alla terza parte. Versare sopra la seconda miscela e sistemare la miscela in modo uniforme.
  4. Lasciare la torta in frigo per almeno 30 minuti. Sbattere la panna montata e lasciare raffreddare nel frigo.
  5. Decorare la torta con la panna montata e cospargere con cioccolato grattugiato. Conservare in frigo fino al momento di servire. Servire con una tazza di caffè.
Buon appetito!

0 коментара