Mini roze tortice od bele čokolade i jagode / Mini white chocolate and strawberry pink cakes
* English and Italian translation down below. *
Ove male, slatke tortice pink boje su veoma dekorativnog izgleda.
Njihov način pripreme se pomalo izdvaja od drugih, klasično-spremljenih biskvita, po tome što su izuzetno meke i pufnaste teksture i idealne su za mališane. ☺
Budite spremni da ovaj biskvit spremate u više navrata. Ako ne zbog njihove preslatke nežno-pink boje, onda zbog meke i sočne teksture i slatkog ukusa jagode koji se oseti u svakom zalogaju, a miris pečenog biskvita će trajati satima mameći Vas da uzmete još koje parče.
Ovakav biskvit je pun pogodak: kolač odlično dočekan na okupljanjima i zabavama, a ujedno iznenađujuće jednostavne pripreme.
Inspirisan za praznike kao što je predstojeći Dan zaljubljenih, neobični biskvit u ovom receptu je u formi ovih mini roze tortica od bele čokolade i jagode, no takođe se mogu prilagoditi i za druge tipove proslava i okupljanja. Naravno, zadržani su uobičajeni sastojci, ali najveće unapređenje je pavlaka za mućenje, prvobitno umućena i dodata u testo.
Kao što i očekujete kada se radi o ovakvim tortama i kolačima, i ova je vrlo jednostavna za napraviti, posebno ako započnete pripremu unapred. Skoro svaku komponentu, počev od samog biskvita, pa do punjenja i / ili glazure možete napraviti čak i dan unapred. Na ovaj način, uštedećete sebi neko vreme, deleći posao na dva dana.
- Za ovaj biskvit potrebno je posebno umutiti: belanaca i šećer u čvrst sneg, a žumanca sa ostalim sastojcima.
- Pavlaku za šlag prethodno umutite sa malo šećera u prahu, te je polako umešajte u testo.
- Vreme pripreme nije jedina stvar koja je prilično kratka u ovom receptu. Peku se svega 12 minuta. Pre nego što ih stavite da se peku poželjno je da kalupe premažete uljem ili puterom i lagano pospete brašnom, kako se ne bi lepile.
- Ove tortice su se pekle u malim kalupima za crostate, tj. u kalupima izrezbarenih oboda. Najbolje bi bilo da koristite kalupe sa odvajajućim dnom ili stranicama.
- Nakon pečenja, ostavite ih na par minuta da se ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa. Vodite računa kako ih vadite iz kalupa, s obzirom da su jako meke i pufnaste. Za vađenje nemojte koristiti oštre predmete.
- Ukoliko takođe bojite tortu, količina dodavanja arome jagode zavisi od Vašeg ukusa, kao i od toga koliko jarku boju želite da postignete. Ja sam dodala oko 15-ak kapi.
- Što se bele čokolade tiče, 100 gr., je sasvim dovoljno, a možete je dodati iseckanu ili naribanu, po Vašem izboru.
- Ukoliko planirate da pravite višeslojnu tortu od ovog biskvita, nakon što ga ispečete i izvadite iz rerne, pustite ga da se ohladi, pa tek onda nanesite punjenje po želji.
- Ako tražite ideju za premazivanje kora, svakako probajte OVAJ ( klik na reč) super jednostavan krem od svega dva sastojka koji možete naći u delu pripreme pod rednim brojem 8. Ukusi će se fenomenalno uklopiti.
Rezultat nakon pečenja su tortice, kao što već rekoh, izuzetno mekane i pufnaste teksture, prelepe nežno-roze boje i sočnog ukusa bele čokolade i jagoda, koje možete servirati uz šoljicu kafe.
Ove male, slatke tortice pink boje su veoma dekorativnog izgleda.
Njihov način pripreme se pomalo izdvaja od drugih, klasično-spremljenih biskvita, po tome što su izuzetno meke i pufnaste teksture i idealne su za mališane. ☺
Budite spremni da ovaj biskvit spremate u više navrata. Ako ne zbog njihove preslatke nežno-pink boje, onda zbog meke i sočne teksture i slatkog ukusa jagode koji se oseti u svakom zalogaju, a miris pečenog biskvita će trajati satima mameći Vas da uzmete još koje parče.
Ovakav biskvit je pun pogodak: kolač odlično dočekan na okupljanjima i zabavama, a ujedno iznenađujuće jednostavne pripreme.
Slatki obrt klasičnog biskvita.
Inspirisan za praznike kao što je predstojeći Dan zaljubljenih, neobični biskvit u ovom receptu je u formi ovih mini roze tortica od bele čokolade i jagode, no takođe se mogu prilagoditi i za druge tipove proslava i okupljanja. Naravno, zadržani su uobičajeni sastojci, ali najveće unapređenje je pavlaka za mućenje, prvobitno umućena i dodata u testo.
Pripremite i započnite ranije.
Kao što i očekujete kada se radi o ovakvim tortama i kolačima, i ova je vrlo jednostavna za napraviti, posebno ako započnete pripremu unapred. Skoro svaku komponentu, počev od samog biskvita, pa do punjenja i / ili glazure možete napraviti čak i dan unapred. Na ovaj način, uštedećete sebi neko vreme, deleći posao na dva dana.
Šta treba da znamo o ovom receptu?
- Za ovaj biskvit potrebno je posebno umutiti: belanaca i šećer u čvrst sneg, a žumanca sa ostalim sastojcima.
- Pavlaku za šlag prethodno umutite sa malo šećera u prahu, te je polako umešajte u testo.
- Vreme pripreme nije jedina stvar koja je prilično kratka u ovom receptu. Peku se svega 12 minuta. Pre nego što ih stavite da se peku poželjno je da kalupe premažete uljem ili puterom i lagano pospete brašnom, kako se ne bi lepile.
- Ove tortice su se pekle u malim kalupima za crostate, tj. u kalupima izrezbarenih oboda. Najbolje bi bilo da koristite kalupe sa odvajajućim dnom ili stranicama.
- Nakon pečenja, ostavite ih na par minuta da se ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa. Vodite računa kako ih vadite iz kalupa, s obzirom da su jako meke i pufnaste. Za vađenje nemojte koristiti oštre predmete.
- Ukoliko takođe bojite tortu, količina dodavanja arome jagode zavisi od Vašeg ukusa, kao i od toga koliko jarku boju želite da postignete. Ja sam dodala oko 15-ak kapi.
- Što se bele čokolade tiče, 100 gr., je sasvim dovoljno, a možete je dodati iseckanu ili naribanu, po Vašem izboru.
- Ukoliko planirate da pravite višeslojnu tortu od ovog biskvita, nakon što ga ispečete i izvadite iz rerne, pustite ga da se ohladi, pa tek onda nanesite punjenje po želji.
- Ako tražite ideju za premazivanje kora, svakako probajte OVAJ ( klik na reč) super jednostavan krem od svega dva sastojka koji možete naći u delu pripreme pod rednim brojem 8. Ukusi će se fenomenalno uklopiti.
Tortice su spremne za služenje.
Rezultat nakon pečenja su tortice, kao što već rekoh, izuzetno mekane i pufnaste teksture, prelepe nežno-roze boje i sočnog ukusa bele čokolade i jagoda, koje možete servirati uz šoljicu kafe.
Vreme spremanja: 25 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
2 veća jaja ili 3 srednje veličine
Prstohvat soli
1 puna kašika kristal šećera
1/2 pavlake za šlag ( 125 ml.)
1 i po kašika šećera u prahu
70 ml. ulja
50 ml. mleka
170 gr. brašna
1/2 praška za pecivo
Aroma jagode
100 gr. bele čokolade
PRIPREMA:
- Belanaca odvojiti od žumanca. Umutiti belanaca u čvrst sneg sa 1 i po kašikom šećera u prahu.
- Žumanca umutiti sa kristal šećerom, te im dodati ulje, mleko i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
- Sneg od belanaca lagano dodati i umešati u smesu od žumanaca.
- Umutiti pavlaku za šlag te je polako umešati u smesu. Rernu polako zagrejati na 180°C.
- Dodati iseckanu ili naribanu belu čokoladu.
- Dodati oko 15 kapi arome jagode. Dobro umešati kako biste dobili ujednačenu boju.
- Smesu sipati u željene kalupe i peći u zagrejanoj rerni oko 12 minuta.
- Ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi par minuta, a onda ih polako izvaditi iz kalupa.
- Dekorisati prelivom od jagoda i posuti dekorativnim, šarenim mrvicama.
Buon appetito!
ENG: Total time: 25 minutes | Easy
INGREDIENTS:
2 large eggs or 3 medium sized
Pinch of salt
1 full Tbsp sugar
1/2 whipping cream (125 ml.)
1 and a half Tbsp powdered sugar
70 ml. oil
50 ml. milk
170 gr. flour
1/2 sachet baking powder
Strawberries extract
100 gr. white chocolate
PREPARATION:
- Separate the egg whites from the egg yolk. Beat the whites into a firm snow with 1 and a half tablespoon of powdered sugar.
- Beat the egg yolk with sugar, then add oil, milk and flour sifted with baking powder.
- Slowly add the egg whites to the egg yolks.
- Beat the whipping cream for the and slowly mix it in the mixture of eggs. Preheat the oven at 180°C.
- Add chopped or grated white chocolate.
- Add about 15 drops of strawberry extract. Mix well to get an even color.
- Pour the mixture into the desired molds and bake in a preheated oven for about 12 minutes.
- Let cool in a room temperature for a few minutes, then slowly remove them from the mold.
- Decorate with strawberry syrup and sprinkle with colorful sprinkles.
Buon appetito!
IT: Tempo totale: 25 minuti | Facile
INGREDIENTI:
2 uova grandi o 3 di medie dimensioni
Pizzico di sale
1 cucchiaio di zucchero
125 ml. di panna montata
1 cucchiaio e mezzo di zucchero a velo
70 ml. di olio
50 ml. di latte
170 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
Estratto di fragole
100 gr. di cioccolato bianco
PREPARAZIONE:
- Separare gli albumi dal tuorli. Montare gli albumi a neve con 1 cucchiaio e mezzo di zucchero a velo.
- Sbattere i tuorli con lo zucchero, quindi aggiungere l'olio, il latte e la farina setacciata con il lievito.
- Aggiungere lentamente gli albumi ai tuorli.
- Sbattere la panna e mescola lentamente nella miscela di uova. Preriscaldare il forno a 180°C.
- Aggiungere la cioccolata bianca tritata o grattugiata.
- Aggiungere circa 15 gocce di estratto di fragola. Mescolare bene per ottenere un colore uniforme.
- Versare il composto negli stampi desiderati e cuocere in forno preriscaldato per circa 12 minuti.
- Lasciare raffreddare a temperatura ambiente per alcuni minuti, quindi rimuoverli lentamente dallo stampo.
- Decorare con lo sciroppo di fragole e cospargere con i sprinckles colorati.
Buon appetito!
0 коментара