Mini roze tortice od bele čokolade i jagode / Mini white chocolate and strawberry pink cakes

* English and Italian translation down below. *

Ove male, slatke tortice pink boje su veoma dekorativnog izgleda.
Njihov način pripreme se pomalo izdvaja od drugih, klasično-spremljenih biskvita, po tome što su izuzetno meke i pufnaste teksture i idealne su za mališane. ☺

Budite spremni da ovaj biskvit spremate u više navrata. Ako ne zbog njihove preslatke nežno-pink boje, onda zbog meke i sočne teksture i slatkog ukusa jagode koji se oseti u svakom zalogaju, a miris pečenog biskvita će trajati satima mameći Vas da uzmete još koje parče.
Ovakav biskvit je pun pogodak: kolač odlično dočekan na okupljanjima i zabavama, a ujedno iznenađujuće jednostavne pripreme. 



Slatki obrt klasičnog biskvita.


Inspirisan za praznike kao što je predstojeći Dan zaljubljenih, neobični biskvit u ovom receptu je u formi ovih mini roze tortica od bele čokolade i jagode, no takođe se mogu prilagoditi i za druge tipove proslava i okupljanja. Naravno, zadržani su uobičajeni sastojci, ali najveće unapređenje je pavlaka za mućenje, prvobitno umućena i dodata u testo.


Pripremite i započnite ranije.


Kao što i očekujete kada se radi o ovakvim tortama i kolačima, i ova je vrlo jednostavna za napraviti, posebno ako započnete pripremu unapred. Skoro svaku komponentu, počev od samog biskvita, pa do punjenja i / ili glazure možete napraviti čak i dan unapred. Na ovaj način, uštedećete sebi neko vreme, deleći posao na dva dana.


Šta treba da znamo o ovom receptu?


- Za ovaj biskvit potrebno je posebno umutiti: belanaca i šećer u čvrst sneg, a žumanca sa ostalim sastojcima.
- Pavlaku za šlag prethodno umutite sa malo šećera u prahu, te je polako umešajte u testo.
- Vreme pripreme nije jedina stvar koja je prilično kratka u ovom receptu. Peku se svega 12 minuta. Pre nego što ih stavite da se peku poželjno je da kalupe premažete uljem ili puterom i lagano pospete brašnom, kako se ne bi lepile.
- Ove tortice su se pekle u malim kalupima za crostate, tj. u kalupima izrezbarenih oboda. Najbolje bi bilo da koristite kalupe sa odvajajućim dnom ili stranicama.
- Nakon pečenja, ostavite ih na par minuta da se ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa. Vodite računa kako ih vadite iz kalupa, s obzirom da su jako meke i pufnaste. Za vađenje nemojte koristiti oštre predmete.
- Ukoliko takođe bojite tortu, količina dodavanja arome jagode zavisi od Vašeg ukusa, kao i od toga koliko jarku boju želite da postignete. Ja sam dodala oko 15-ak kapi.
- Što se bele čokolade tiče, 100 gr., je sasvim dovoljno, a možete je dodati iseckanu ili naribanu, po Vašem izboru.
- Ukoliko planirate da pravite višeslojnu tortu od ovog biskvita, nakon što ga ispečete i izvadite iz rerne, pustite ga da se ohladi, pa tek onda nanesite punjenje po želji.
- Ako tražite ideju za premazivanje kora, svakako probajte OVAJ ( klik na reč)  super jednostavan krem od svega dva sastojka koji možete naći u delu pripreme pod rednim brojem 8. Ukusi će se fenomenalno uklopiti.


Tortice su spremne za služenje.


Rezultat nakon pečenja su tortice, kao što već rekoh, izuzetno mekane i pufnaste teksture, prelepe nežno-roze boje i sočnog ukusa bele čokolade i jagoda, koje možete servirati uz šoljicu kafe.


Vreme spremanja: 25 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
2 veća jaja ili 3 srednje veličine
Prstohvat soli
1 puna kašika kristal šećera
1/2 pavlake za šlag ( 125 ml.)
1 i po kašika šećera u prahu
70 ml. ulja
50 ml. mleka
170 gr. brašna
1/2 praška za pecivo
Aroma jagode
100 gr. bele čokolade

PRIPREMA:
  1. Belanaca odvojiti od žumanca. Umutiti belanaca u čvrst sneg sa 1 i po kašikom šećera u prahu.
  2. Žumanca umutiti sa kristal šećerom, te im dodati ulje, mleko i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
  3. Sneg od belanaca lagano dodati i umešati u smesu od žumanaca.
  4. Umutiti pavlaku za šlag te je polako umešati u smesu. Rernu polako zagrejati na 180°C.
  5. Dodati iseckanu ili naribanu belu čokoladu.
  6. Dodati oko 15 kapi arome jagode. Dobro umešati kako biste dobili ujednačenu boju.
  7. Smesu sipati u željene kalupe i peći u zagrejanoj rerni oko 12 minuta.
  8. Ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi par minuta, a onda ih polako izvaditi iz kalupa.
  9. Dekorisati prelivom od jagoda i posuti dekorativnim, šarenim mrvicama.

Buon appetito!



ENG: Total time: 25 minutes | Easy

INGREDIENTS:
2 large eggs or 3 medium sized
Pinch of salt
1 full Tbsp sugar
1/2 whipping cream (125 ml.)
1 and a half Tbsp powdered sugar
70 ml. oil
50 ml. milk
170 gr. flour
1/2 sachet baking powder
Strawberries extract
100 gr. white chocolate

PREPARATION:
  1. Separate the egg whites from the egg yolk. Beat the whites into a firm snow with 1 and a half tablespoon of powdered sugar.
  2. Beat the egg yolk with sugar, then add oil, milk and flour sifted with baking powder.
  3. Slowly add the egg whites to the egg yolks.
  4. Beat the whipping cream for the and slowly mix it in the mixture of eggs. Preheat the oven at 180°C.
  5. Add chopped or grated white chocolate.
  6. Add about 15 drops of strawberry extract. Mix well to get an even color.
  7. Pour the mixture into the desired molds and bake in a preheated oven for about 12 minutes.
  8. Let cool in a room temperature for a few minutes, then slowly remove them from the mold.
  9. Decorate with strawberry syrup and sprinkle with colorful sprinkles.

Buon appetito!



IT: Tempo totale: 25 minuti | Facile

INGREDIENTI:
2 uova grandi o 3 di medie dimensioni
Pizzico di sale
1 cucchiaio di zucchero
125 ml. di panna montata
1 cucchiaio e mezzo di zucchero a velo
70 ml. di olio
50 ml. di latte
170 gr. di farina
1/2 bustina di lievito in polvere
Estratto di fragole
100 gr. di cioccolato bianco

PREPARAZIONE:

  1. Separare gli albumi dal tuorli. Montare gli albumi a neve con 1 cucchiaio e mezzo di zucchero a velo.
  2. Sbattere i tuorli con lo zucchero, quindi aggiungere l'olio, il latte e la farina setacciata con il lievito.
  3. Aggiungere lentamente gli albumi ai tuorli.
  4. Sbattere la panna e mescola lentamente nella miscela di uova. Preriscaldare il forno a 180°C.
  5. Aggiungere la cioccolata bianca tritata o grattugiata.
  6. Aggiungere circa 15 gocce di estratto di fragola. Mescolare bene per ottenere un colore uniforme.
  7. Versare il composto negli stampi desiderati e cuocere in forno preriscaldato per circa 12 minuti.
  8. Lasciare raffreddare a temperatura ambiente per alcuni minuti, quindi rimuoverli lentamente dallo stampo.
  9. Decorare con lo sciroppo di fragole e cospargere con i sprinckles colorati.
Buon appetito!

0 коментара