Cannelloni sa spanaćem,mlevenim mesom i paradajzom / Cannelloni with meat, spinach and tomatoes

Ovo izdašno i ukusno jelo lako je zgotiviti.
Bogato povrćem i mesom, začinjeno origanom i bosiljkom, preliveno ukusnim sosom od paradajza i posuto kačkavaljem, predstavlja idealno jelo kako za letnje, tako i za jesenje mesece. Možete ga poslužiti za ručak ili večeru.




Vreme spremanja: 60 minuta / Total time: 60 minutes

 English translation down below.
 .....................
Sastojci:
  • Kutija Cannelloni-ja od 250 gr.
  • 250-300 gr. mlevenog mesa
  • 400 gr. spanaća (smrznuti ili sveži)
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 5-7 većih paradajza (1 kg.)
  • 1-2 čena belog luka 
  • So ( Vegeta ), biber, origano, bosiljak
  • Kačkavalj

Priprema:

1. Dodati meso i spanać u tiganj, dodati ulje i glavicu crnog luka i pržiti zajedno 15-ak minuta. Posoliti, pobiberiti i začiniti origanom i bosiljkom (po želji).
2. Paradajz staviti u šerpicu i kuvati dok voda ne proključa. Izvaditi ga, oljuštiti mu kožu i sitno iseckati. Dodati mu sitno seckani beli luk i sve zajedno kuvati oko 15-ak minuta.
3. Sa smesom od mesa i spanaća puniti Cannellone i ređati ih u pleh, tepsiju ili vatrostalnu posudu. 
4. Poređane Cannellone preliti sosom od paradajza, posuti kačkavaljem i peći na 190c, između 30-40 minuta.
5. Služiti toplo uz dodatak salate i vina.

Buon appetito!




0 коментара