Cannelloni sa spanaćem,mlevenim mesom i paradajzom / Cannelloni with meat, spinach and tomatoes
Ovo izdašno i ukusno jelo lako je zgotiviti.
Bogato povrćem i mesom, začinjeno origanom i bosiljkom, preliveno ukusnim sosom od paradajza i posuto kačkavaljem, predstavlja idealno jelo kako za letnje, tako i za jesenje mesece. Možete ga poslužiti za ručak ili večeru.
Bogato povrćem i mesom, začinjeno origanom i bosiljkom, preliveno ukusnim sosom od paradajza i posuto kačkavaljem, predstavlja idealno jelo kako za letnje, tako i za jesenje mesece. Možete ga poslužiti za ručak ili večeru.
Vreme spremanja: 60 minuta / Total time: 60 minutes
English translation down below.
.....................
Sastojci:
- Kutija Cannelloni-ja od 250 gr.
- 250-300 gr. mlevenog mesa
- 400 gr. spanaća (smrznuti ili sveži)
- 1 mala glavica crnog luka
- 5-7 većih paradajza (1 kg.)
- 1-2 čena belog luka
- So ( Vegeta ), biber, origano, bosiljak
- Kačkavalj
Priprema:
1. Dodati meso i spanać u tiganj, dodati ulje i glavicu crnog luka i pržiti zajedno 15-ak minuta. Posoliti, pobiberiti i začiniti origanom i bosiljkom (po želji).
2. Paradajz staviti u šerpicu i kuvati dok voda ne proključa. Izvaditi ga, oljuštiti mu kožu i sitno iseckati. Dodati mu sitno seckani beli luk i sve zajedno kuvati oko 15-ak minuta.
3. Sa smesom od mesa i spanaća puniti Cannellone i ređati ih u pleh, tepsiju ili vatrostalnu posudu.
4. Poređane Cannellone preliti sosom od paradajza, posuti kačkavaljem i peći na 190c, između 30-40 minuta.
5. Služiti toplo uz dodatak salate i vina.
Buon appetito!
0 коментара