Kolač sa pudingom od vanile i višnjama / Cherry cake with vanilla pudding
Idealan način da iskoristite višnje.
Fin i sočan kolač, bogatog ukusa i rustičnog izgleda u kombinaciji sa višnjama je zaista nešto što treba probati. Izuzetno jednostavan za pripremu, pomešate sve sastojke, sipate u kalup ili pleh i pravac u rernu. Odličan za jesenje ( a i zimske ) dane.
Fin i sočan kolač, bogatog ukusa i rustičnog izgleda u kombinaciji sa višnjama je zaista nešto što treba probati. Izuzetno jednostavan za pripremu, pomešate sve sastojke, sipate u kalup ili pleh i pravac u rernu. Odličan za jesenje ( a i zimske ) dane.
Vreme spremanja: 60 minuta / Total time: 60 minutes
English translation down below.
.........................
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 5-6 šoljica šećera
- 3 šoljice ulja
- 7-8 šoljica brašna
- 3 šoljice mleka
Za preliv:
- 500 mil. mleka
- 2 pudinga od vanile
- 300 gr, višanja (ili nekog drugog voća)
Priprema:
1. U dublju činiju dodati jaja, prašak za pecivo, šećer, ulje, mleko i brašno, te umutiti mikserom.
2. Smesu sipatu u podmazan pleh ( ili staviti papri za pečenje) i peći na 180-200c oko 30-40 minuta.
3. U šerpicu ušpinovati višnje.
4. Skuvati puding u 500 mil. mleka.
5. Kada je biskvit gotov, izvaditi ga iz rerne, sačekati par minuta da se prohladi i premazati pudingom. Preliti višnjama.
Buon appetito!
0 коментара