Punjene tikvice sa povrćem, mesom i kačkavaljem / Zucchini's with meat,vegetables and cheese
Danas na mom stolu još jedno fino jelo. Bez mnogo filozofije, priprema se relativno brzo i lako. Sočne, pune sosa od paradajza, aromatičnih začina, malo mesa i tek toliko paprike koja im daje odličan šmek, za samo sat vremena imaćete ukusan i kvalitetan obrok.
Uz činiju dobre salate i čašu belog vina dobićete potpuni ugođaj.
Uz činiju dobre salate i čašu belog vina dobićete potpuni ugođaj.
Vreme spremanja: 60 minuta/Total time: 60 minutes
English translation down below.
English translation down below.
.................
Sastojci:
- 1kg tikvica
- 300gr mlevenog mesa
- 3-4 paradajza
- 1 zelena i 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka, 1-2 čena belog luka
- So, biber, origano, bosiljak (ili neki drugi začin)
- Kačkavalj
Priprema:
1. Tikvice oprati, odstraniti im vrhove i krajeve (ne ljuštiti) i prepoloviti ih na pola, po dužini.
2. Izdubiti im sredinu. Ne bacati unutrašnjost tikvica koje izdubite, iskoristićemo ih u smesi za punjenje.
3. Recept za paradajz-sos imate ovde --->Pasta sa domaćim paradajz-sosom
4. Kada je sos gotov ubaciti mleveno meso i ostatak sredine tikvica.
5. Dodati začine. Pržiti 10-ak minuta.
6. Izdubljenje tikvice poređati na pleh za pečenje, napuniti svaku tikvicu smesom i odozgo staviti po traku (sirove) paprike.
7. Peći na 180c oko 15-ak minuta. Pred sam kraj dodati ribani kačkavalj i vratiti nazad u rernu dok se ne otopi.
Buon appetito!
0 коментара