Gulaš sa širokim rezancima / Goulash with wide noodles
Povrće i meso pripremljeno u ukusnom sosu, oplemenjeno aromatičnim začinima, servirano uz atraktivni i ukusni izbor zeleniša, pruža divan porodični obrok koji odlično ide sa širokim rezancima.
Konačan rezultat, u svakom slučaju, veoma je zadovoljavajući.
Konačan rezultat, u svakom slučaju, veoma je zadovoljavajući.
Vreme spremanja: 45-50 min. / Total time: 45-50 minutes
English translation down below.
...............................
Sastojci:
- 500gr šnicli ( svinjske ili juneće)
- 1 veća glavica crnog luka ili 2 manje
- 1 crvena, 1 zelena paprika
- 1 veći paradajz
- 1-2 šargarepe
- 500gr (ili manje) širokih rezanaca (ili neke druge testenine, po izboru)
- So (Vegeta), biber, sitno seckan peršun i na vrh kašičice slatke Aleve paprike
Priprema:
1. U dublju šerpu na malo ulja dodati sitno iseckan crni luk.
2. Meso iseckati na kockice i dodati luku.
3. U to sipati 2 šolje (oko 0,5 l.) vode.
4. Kada voda provri, dodati sitno iseckane paprike, kao i sitno iseckan paradajz i sve to kuvati dok meso i povrće ne budu mekani.
5. Iseckati i 1-2 šarparepe i dodati ih mesu i povrću.
5. Iseckati i 1-2 šarparepe i dodati ih mesu i povrću.
6. Dodati začine i dobro promešati. Ostaviti na tihoj vatri da se sve dobro sjedini.
7. Skuvati testeninu, procediti je i izmešati sa gulašem.
Poslužiti toplo uz salatu i čašu vina.
Buon appetito!
0 коментара