Pita sa sirom / Cheeze pie

Danas još jedno fino pecivo.
Jednostavna što se sastojaka tiče, brza i ukusna, te uvek rado viđena na stolovima.
Osim sira, lepa je i sa spanaćem, a možete koristiti i blitvu ili zelje. Ima puno varijanata, ovo je najosnovniji recept.


Vreme spremanja: 40 min. / Total time: 40 minutes

 English translation down below.
 .......................
Sastojci:
  • 500gr tankih kora za pitu (ili domaće)
  • 2-3 jaja
  • 500gr sitnog sira za pitu
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 šolja mleka
  • Ulje
  • So
Priprema:

1. U dublju činiju umutiti jaja sa sirom, mlekom, praškom za pecivo, soli i malo ulja.
2. Svaku koru premazati sa vrlo malo ulja (1-2 kašike) i na svaku 3 koru staviti fil.
3. Urolati i staviti u podmazan pleh. Peći na 180c, oko 20-25 minuta.

Poslužiti uz šolju mleka ili jogurta, ili neki, Vama omiljeni prilog.

Buon appetito!



0 коментара