Sočan kolač sa jabukama / Delicious apple cake

Ako ste ljubitelj poslastica sa keksom, pudingom (ili pavlakom) i voćem, ako volite torte, kolače i dezerte koji su sočni i meki, onda će Vam ovaj kolač izmamiti osmeh na lice i probuditi Vaša čula svojim mirisom, a i ukusom.
Moje najiskrenije preporuke da ga probate.




Vreme spremanja: 30 minuta / Total time: 30 minutes

  English translation down below.
 ..................
Sastojci
  • 1kg. jabuka
  • 2 kesice pudinga od vanile (ili pavlake)
  • 6 dcl vode
  • 200 gr. šećera
  • Pola kašičice cimeta
  • Petit keks (porodično pakovanje od 400 gr.)
  • 250 mil. slatkog mleka
  • Za dekoraciju: Šlag, kakao, čokolada
Priprema:

1. Jabuke očistiti, naribati i staviti u 6 dcl. vode da se kuvaju sa 200 gr. šećera. Kuvati ih 10-ak minuta.
2. Razmutiti puding i kada su jabuke meke dodati ga sa pola kašičice cimeta. Sve zajedno kuvati dok se puding ne poveže sa jabukama, 5-10 minuta.
3. U posudu (ili pleh) ređati red keksa prethodno umočenog u toplo mleko, dodati fil, pa opet keks i sve tako dok se smesa ne potroši.
4. Ostaviti da se ohladi.
5. Premazati ili dekorisati šlagom, kakaom ili ribanom čokoladom.

Kolač seći na kocke i poslužiti uz šolju kafe.

Buon appetito!






0 коментара