Sočan kolač sa jabukama / Delicious apple cake
Ako ste ljubitelj poslastica sa keksom, pudingom (ili pavlakom) i voćem, ako volite torte, kolače i dezerte koji su sočni i meki, onda će Vam ovaj kolač izmamiti osmeh na lice i probuditi Vaša čula svojim mirisom, a i ukusom.
Moje najiskrenije preporuke da ga probate.
Moje najiskrenije preporuke da ga probate.
Vreme spremanja: 30 minuta / Total time: 30 minutes
English translation down below.
English translation down below.
..................
Sastojci:
- 1kg. jabuka
- 2 kesice pudinga od vanile (ili pavlake)
- 6 dcl vode
- 200 gr. šećera
- Pola kašičice cimeta
- Petit keks (porodično pakovanje od 400 gr.)
- 250 mil. slatkog mleka
- Za dekoraciju: Šlag, kakao, čokolada
Priprema:
1. Jabuke očistiti, naribati i staviti u 6 dcl. vode da se kuvaju sa 200 gr. šećera. Kuvati ih 10-ak minuta.
2. Razmutiti puding i kada su jabuke meke dodati ga sa pola kašičice cimeta. Sve zajedno kuvati dok se puding ne poveže sa jabukama, 5-10 minuta.
3. U posudu (ili pleh) ređati red keksa prethodno umočenog u toplo mleko, dodati fil, pa opet keks i sve tako dok se smesa ne potroši.
4. Ostaviti da se ohladi.
5. Premazati ili dekorisati šlagom, kakaom ili ribanom čokoladom.
Kolač seći na kocke i poslužiti uz šolju kafe.
Buon appetito!
0 коментара