Domaća supa sa Feta sirom / Homemade soup with Feta cheeze
Buongiorno!
Jesen nam je već počela, te je pravo vreme za jednu osvežavajuću supicu.
Ne znam za Vas, ali nama je supa / čorba sa mesom i povrćem čitav obrok. Jednostavna, blaga, a opet fina. Divna kao prilog nekom jelu, ili kao čitav obrok, kao kod nas. Naravno, sastojke možete oduzeti ili dodati, po Vašem izboru.
Uživajte u jesenjim danima.
Jesen nam je već počela, te je pravo vreme za jednu osvežavajuću supicu.
Ne znam za Vas, ali nama je supa / čorba sa mesom i povrćem čitav obrok. Jednostavna, blaga, a opet fina. Divna kao prilog nekom jelu, ili kao čitav obrok, kao kod nas. Naravno, sastojke možete oduzeti ili dodati, po Vašem izboru.
Uživajte u jesenjim danima.
Vreme spremanja: 90 min-120 min. / Total time: 90 min.-120 min.
English translation down below.
.............................
Sastojci:
- 300-500 gr. piletine
- 2-3 šargarepe
- 2 paškanata
- Peršunovo lišće
- 2-3 srednja krompira
- Pola glavice crnog luka
- 2,5-3 l. vode
- 150 gr. pileće džigerice (po izboru)
- Vegeta, biber
- Feta sir
Priprema:
1. Meso oprati, staviti u dublju šerpu da se kuva u 2,5-3 l. vode.
2. Očistiti i oprati ostale sastojke ( šargarepe, paškanat, peršunovo lišće i krompire) i dodati u šerpu.
3. Pola glavice crnog luka zapeći na ringli i dodati u šerpu.
4. Kada je meso skuvano (kao i ostali sastojci), dodati začine po ukusu.
5. Procediti supu.
6. Kada je proceđena, dodamo rezance za supu i kuvamo još 10-ak minuta.
7. U supu dodati Fetu sir i dobro promešati.
Dekorisati listićima peršuna i služiti toplo.
Napomene: Pileća džigerica je opcionalna. Možete je dodati ukoliko volite. Izbor mesa ( u ovom slučaju piletina) je na Vama. Odlična je i sa junetinom.
Što se tiče sira, možete ga dodati u šerpu ili samo na tanjir kada sipate. Ako volite aromatičniji i jači ukus, dodajte i par kapi limuna.
Buon appetito!
0 коментара