Domaća supa sa Feta sirom / Homemade soup with Feta cheeze

Buongiorno! 
Jesen nam je već počela, te je pravo vreme za jednu osvežavajuću supicu. 
Ne znam za Vas, ali nama je supa / čorba sa mesom i povrćem čitav obrok. Jednostavna, blaga, a opet fina. Divna kao prilog nekom jelu, ili kao čitav obrok, kao kod nas. Naravno, sastojke možete oduzeti ili dodati, po Vašem izboru.
Uživajte u jesenjim danima. 





Vreme spremanja: 90 min-120 min. / Total time: 90 min.-120 min.

 English translation down below.
 .............................
Sastojci:
  • 300-500 gr. piletine
  • 2-3 šargarepe
  • 2 paškanata
  • Peršunovo lišće
  • 2-3 srednja krompira
  • Pola glavice crnog luka
  • 2,5-3 l. vode 
  • 150 gr. pileće džigerice (po izboru)
  • Vegeta, biber
  • Feta sir
Priprema:

1. Meso oprati, staviti u dublju šerpu da se kuva u 2,5-3 l. vode.
2. Očistiti i oprati ostale sastojke ( šargarepe, paškanat, peršunovo lišće i krompire) i dodati u šerpu.
3. Pola glavice crnog luka zapeći na ringli i dodati u šerpu.
4. Kada je meso skuvano (kao i ostali sastojci), dodati začine po ukusu.
5. Procediti supu.
6. Kada je proceđena, dodamo rezance za supu i kuvamo još 10-ak minuta.
7. U supu dodati Fetu sir i dobro promešati. 
Dekorisati listićima peršuna i služiti toplo.

Napomene: Pileća džigerica je opcionalna. Možete je dodati ukoliko volite. Izbor mesa ( u ovom slučaju piletina) je na Vama. Odlična je i sa junetinom.
Što se tiče sira, možete ga dodati u šerpu ili samo na tanjir kada sipate. Ako volite aromatičniji i jači ukus, dodajte i par kapi limuna.

Buon appetito!







0 коментара