Lignje i krompir salata / Squids and potato salad
Dobro jutro!
Juče za ručak smo imali malu, posnu trpezu: panirane lignje sa ruzmarinom, krompir salatica sa prelivom tartar sosa i peršuna i sveža zelena salata kao prilog. Umesto tartar sosa možete koristiti i ajvar, ukoliko volite, nama je još rano, obično ga jedemo tokom zime. :)
Odličan ručak uz čašu vina, ne iziskuje puno vremena.
I da, ako ne volite lignje koristite neku drugu vrstu ribe, proizvoljno je.
Juče za ručak smo imali malu, posnu trpezu: panirane lignje sa ruzmarinom, krompir salatica sa prelivom tartar sosa i peršuna i sveža zelena salata kao prilog. Umesto tartar sosa možete koristiti i ajvar, ukoliko volite, nama je još rano, obično ga jedemo tokom zime. :)
Odličan ručak uz čašu vina, ne iziskuje puno vremena.
I da, ako ne volite lignje koristite neku drugu vrstu ribe, proizvoljno je.
Vreme spremanja: 35-40 minuta / Total time: 35-40 minutes
English translation down below.
........................
Sastojci:
- Kutija paniranih štapića (ili kolutića) lignji ili sveže
- 1kg krompira
- 1-2 glavice crnog luka
- So ( Vegeta ), biber, ulje, origano, peršun, ruzmarin, tartar sos
- 3-4 kriški limuna ili limunov sok
- Sveža zelena salata za dekoraciju i prilog uz jelo
Priprema:
1. Oljuštite krompire, operite ih i iseckajte na kockice. Ubacite ih u šerpu sa vodom i stavite da se kuvaju.
2. Lignje pržite na vrućem ulju par minuta sa obe strane, dok ne porumene. Posolite ( ili dodajte Vegetu), pobiberite i začinite ruzmarinom i origanom ( opcionalno).
3. Kada je krompir kuvan, procedite vodu iz šerpe u kojoj se kuvao, te ga poslite i pobiberite po ukusu, dodajte sitno seckani crni luk, malo ulja, peršuna i 1 kašiku vinskog sirćeta.
4. Servirajte lignje i krompir uz dodatak tartar sosa, ajvara, zelene salate ili nekog drugog priloga po Vašoj želji.
Služite uz čašu Vašeg omiljenog vina.
Buon appetito!
0 коментара