Kompot od jabuka
Da li treba nešto napisati o ovom receptu? :)
Topli napitak koji svi dobro znamo, ovog puta ukus i miris kuvanih jabuka na mom stolu, vraća nas u detinjstvo i ove jeseni. Naravno, možete ga spremati i sa mirisnim dunjama, suvim šljivama,višnjama, kruškama, kajsijama ili breskvama. Odličan ( a i zdrav) način da se zagrejemo u ove hladne dane.
Uz ovaj recept otvaram sezonu jesenjih i zimskih recepata na blogu.
Topli napitak koji svi dobro znamo, ovog puta ukus i miris kuvanih jabuka na mom stolu, vraća nas u detinjstvo i ove jeseni. Naravno, možete ga spremati i sa mirisnim dunjama, suvim šljivama,višnjama, kruškama, kajsijama ili breskvama. Odličan ( a i zdrav) način da se zagrejemo u ove hladne dane.
Uz ovaj recept otvaram sezonu jesenjih i zimskih recepata na blogu.
Vreme spremanja: 30 minuta / Total time: 30 minutes
English translation down below.
...............
Sastojci:
- 1 kg. jabuka
- 1,5-2 l. vode
- 150-200 gr. šećera
Priprema:
1. Jabuke očistiti i iseći na kriške ili kockice.
2. Staviti ih u šerpu, naliti vodom i staviti da se kuva.
3. Kada su meke, dodati šećer, promešati i isključiti šporet.
Služiti toplo.
Buon appetito!
0 коментара